Kuhinja i oko nje

Lepe reči i lepi zalogaji

« Jun 2025 »
Ne Po Ut Sr Če Pe Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Decembar
13

DECEMBAR

Generalna | domacica | Decembar 13, 2009,13:13

Vreme hladno i vlažno. Ponegde sa slabom kišom ili susnežicom. Na planinama sneg. Vetar severoistočni. U pojačanju...

Decembar.

Mesec uvijen u izmaglicu, začinjen košavom, kupovinom poklona, sećanjima... Otvaraju se kutije sa neispunjenim željama, briše prašina sa polica nedosanjanih letnjih šetnji, navlače zastori na prozore iza kojih smo ostavili poglede neverice...

U našem umu, kao u velikom dvorištu igraju se naše misli, emocije, maštarije...

Vrtoglavom brzinom preskaču vreme, igraju žmurke sa sivilom dana, za školice kao kartaš koriste uvojak kose iz školskog spomenara...

One leptiraste po oblacima lutaju praveći snežne pahulje od kišnih kapi, zvezde-padalice od iskrica dana koji na počinak žuri...

Poželi...

Nije važno da li ćeš još jednu želju staviti u onu prašnjavu kutiju. Uostalom, nekim je željama tamo mesto zagarantovano. Ali, one male, svakidašnje, uz malo truda postaju stvarnost.

Ako je neko poželeo da malo neuobičajeno ukrasi sto ili tanjir, može se poigrati ostacima povrća

A onima koji bi da zaslade nedeljni ručak prijaće

SLATKA BUNDEVARA

Potreban materijal

Kore za pitu 12 komada ( oko 400 gr )

Bundeva 400 gr

Rum 2 kašike

Š
ećer-kristal 100 gr

Cimet 1 kašičica

Ulje 2 kašike

Gazirana mineralna voda 3 kašike

Prah-
šećer po ukusu

Način pripreme

Bundevu narendati na krupno rende, izmešati sa rumom i kri
stal-šećerom i na tihoj vatri dinstati desetak minuta. Ohladiti pa izmešati sa cimetom i podeliti na 4 dela. Po tri kore premazati mešavinom ulja i mineralne vode, nafilovati i urolati savijajući krajeve ka unutra. Staviti u podmazan i peki-papirom obložen pleh, iseći na parčad željene veličine, premazati mešavinom ulja i peći 25 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Vruću pitu posuti prah-šećerom i poslužiti kad se ohladi.

Permalink | Komentari (30) | Trekbekovi (0)

Decembar
07

PHEDREDELAUNAY, SRETAN RODJENDAN

grickalice za dokolicu | domacica | Decembar 07, 2009,17:17

da ti svi naredni dani budu rascvetani

 ljubavlju razigrani, ispunjenim željama obasjani

Permalink | Trekbekovi (0)

Novembar
30

LEPA JE REČ

Generalna | domacica | Novembar 30, 2009,11:11

Zrak Sunca kroz sumorni oblak

Tople rukavice na smrznutim prstima

Miris jorgovana u majskom sumraku

Dašak vetra u vrelom julskom danu

Kap rose na sparušenom listu

Pesma slavuja u tišini usamljenosti

Iskra sa ognjišta duše

Kometa samo nama vidljiva

Kašmirski šal nežnosti

Poljubac koji u srcu stanuje

Vitraž duše u osmehu

Slatkiš kojim ćete sutra završiti ručak

BALKANSKA BAKLAVA

Potreban materijal

Kore za pitu 400 gr

Mak-plavi 300 gr

Griz-pšenični 50 gr

Šećer-kristal 300 gr

Cimet 1 kašičica

Ulje 2 kašike

Ksela voda 3 kašike

N
ačin pripreme

Izmešati mak sa grizom i cimetom. Pravougaoni pleh premazati sa malo ulja.

Staviti u njega tri kore poprskane mešavinom ulja i kisele vode i trećinu pripremljenog maka. Ponoviti ovaj postupak još dva puta. Poslednji sloj kora premazati sa malo ulja i iseći pitu na komade željene veličine. Ostaviti na hladnom oko 1 sat.

Rernu zagrejati na 200 stepeni i pitu peći oko 30 minuta. Vruću pitu preliti vrućim sirupom skuvanim od šećera i 0.5 litara vode. Poslužiti sutradan uz kafu i lepe reči.

Permalink | Komentari (32) | Trekbekovi (0)

Novembar
27

KASNO JE

grickalice za dokolicu | domacica | Novembar 27, 2009,11:11

Permalink | Komentari (20) | Trekbekovi (0)

Novembar
25

PETI TOČAK

Generalna | domacica | Novembar 25, 2009,11:11

Put je, lagano se penjući, pomalo krivudao. Otkrivao lepotu kasnog leta na padinama okićenim čokotima i ponekim hrastom.

Četiri drugara, veselo čavrljajući, hitala su odredištu – planinskoj kući na vidikovcu koji daruje jedan od najlepših pogleda na reku i njen kanjon.

Peti, onaj koji obično nazivamo rezervnim, zatrpan sa mali milion (ne)potrebnih sitnica, osluškivao je zvuke šume i vetra, i sanjao slatke snove...

Prednji levi pratio je isprekidanu belu liniju. Siguran da je ona tu postavljena samo zbog njega. Vodećeg. Najvažnijeg.

Prednji desni pomno je pazio na izlokanu ivicu puta i smeškao se mačjim očima koje su žmirkale na blagom jesenjem Suncu.

Oba zadnja, bez mnogo razmišljanja, pratila su prednje. Tek da se zna da su u kolu, povremeno bi se javili zvukom razlabavljene ratkapne.

Iznenadno pucketanje i duboki uzdah najavili su nevolju.

M
isleći samo na svoju putanju, prednji levi nije video prepreku sa desne strane.

Zauzet flertovanjem sa bankinom, prednji desni je preskočio, ali zadnji...

Platio je danak.

Tužno je zacvileo i, ispustivši vazduh, primorao društvo da stane.

Dizalica, odvrtač, malo znoja i poneka promrmljana nepristojna reč na račun petog, onog rezervnog...

Manji od ostalih, takoreći neugledan, pa još skriven...

Ali...

Ipak je pomogao da se stigne.

I tu bi priči bio kraj.

Sem ako sebe ne želite da počastite na kraju puta.

CRNI KUGLOF

Potreban materijal

Puter 100 gr

Ulje 100 gr

Jaja 4 komada

Š
ećer-kristal 2 šolje

Mleko 1 šolja

Brašno-oštro 2 šolje

Griz 1 šolja

Puding od čokolade 1 kesica

Instant kafa 2 kašike

Crna čokolada 100 gr

Prašak za pecivo 1 kašičica

Šećer- prah po ukusu

Način pripreme

Izmešati brašno, griz, prašak za puding i prašak za pecivo.

Umutiti puter i ulje sa kristal-
šećerom. Dodati omekšalu čokoladu i kafu razmućenu u mleku. Kada se masa ujednači dodavati, uz stalno mućenje, jedno po jedno jaje. Dodati mešavinu brašna i izmešati.

Sipati testo u kalup premazan puterom i poprašen brašnom i peći 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Vruć kuglof posuti prah-šećerom, ohladiti i poslužiti uz kafu i/ili sezonsko voće.

Permalink | Komentari (18) | Trekbekovi (0)

Novembar
23

NI NOVEMBAR...

Generalna | domacica | Novembar 23, 2009,11:11

Nije više kao što je nekad bio.

Meki pokrivač izmaglice šumu pokriva

Bakarno lišće šušketanjem bajku kazuje

O princu Belom Beharu

Zaljubljenom u princezu Zeleno Proleće

Opustele grane oraha

Vevericin topli kutak zamišljaju

Zlatna kruna bele breze

Plavom se nebu raduje

Bockavim osmehom hladnoći prkosi

A gosti, po dobrom starom običaju kasne...

Pa da ih, uz toplu dobrodošlicu i toplo jelo sačeka, treba spremiti

 

ZAPEČENE ROLNICE

Potreban materijal

Svinjske šnicle 800 gr

Senf 2 kašike

Bosiljak 1 kašičica mrvljenog

Peršun-list 1 kašičica seckanog

Lovor-list 1 komad mrvljenog

Beli luk 4 čena

Krompir 800 gr

Dimljena slanina 200 gr

Kisela pavlaka 200 gr

Belo vino 200 gr

Krem-čorba od vrganja 1 kesica

Muskat orah četvrtina kašičice

Ulje 2 kašike

 

Način pripreme

Krompir obariti u ljusci, prohladiti i iseći na deblje kolutove.

Senf izmešati sa bosiljkom, lovorom i peršunom. Beli luk iseckati i izmešati sa muskat-orahom. Slaninu iseći na tanke šnite.

Meso rastanjiti i podeliti na manje komade, premazati začinjenim senfom i posuti belim lukom. Uviti u rolnice i ostaviti na hladnom oko 1 sat.

Zagrejati ulje i ispržiti rolnice sa svih strana. Izvaditi ih, pa na istom ulju, uz stalno mešanje, propržiti mešavinu za krem-čorbu. Polako doliti vino i kad se mešavina zgusne umešati kiselu pavlaku.

Zemljanu ili vatrostalnu posudu obložiti šnitama slanine, staviti polovinu krompira, posuti belim lukom i poredjati rolnice. Prekriti ostatkom krompira i slanine pa preliti sosom. Staviti u hladnu rernu, podesiti temperaturu na 180 stepeni i peći 15 minuta od momenta kad rerna dostigne potrebnu temperaturu.

Permalink | Komentari (32) | Trekbekovi (0)

Novembar
09

SAVRŠEN DAN

domaći zadatak | domacica | Novembar 09, 2009,11:11

Sanjiva zora, rumenim osmehom jutro doziva.

Prozračno jutro,Sunce nasmešeno, par belih oblaka...

Plavo nebo i nekoliko brbljivih vrabaca.

Ma
čka traži mleko i malo maženja, pas drema...

Kafa iskipela.

Dobro je – biće para, kažu sujeverni.( Ja nisam, ali, ne bi škodila neka zakrpa.)

U paklici samo dve cigarete.

Sjajno! Možda sam korak bliže odluci da prestanem da pušim.

SMS od drugarice. Zove na kafu.

Avaj, od pre dva dana.

Mobilni zaboravljen kod prijatelja.

Super.

Šest propuštenih poziva od onog dosadnjakovića s kojim nemam o čemu da razgovaram.

Oopssss. Roman je negde izgubio par poslednjih stranica.

Cool.

Vreme provedeno u poteri iskoristiću da obrišem prašinu na teško dostupnim mestima.

Net puca peti, ili možda sedmi put.

Fenomenalno.

Opeglah tri košulje, dva stolnjaka, šest peškira...

Podnevna toplota kuca na prozor.

Rascvetala se hortenzija, odnekud se javlja plava senica...

Miris zagorelog ručka iz komšijskog stana meša se sa iznenadnim naletom vetra.

Sivi oblaci započinju pesmu kišnih kapi, hor zelenog lišća ustreptalo odgovara.

Cap-carap zagreba struja i nestade u vidu lastinog repa.

Par
sveća i muzika moje mladosti sa primesom šuštanja tranzistora iz istog perioda.

Topli poljubac, zagrljaj dve male ruke, dodir vlažnog pramena na obrazu.

Blatnjavi otisak na tek izglancanom podu, sveska
sa magarećim ušima i jedna petica, promumlano pitanje: Šta to miriše?

Savršenstvo.

Svi smo na okupu.

*

Da svoje blogove ukrase svojim savršenim danom, doživljenim, izmaštanim, priželjkivanim... prozvani su

Anam,
Behappy, komšinica, Malaino i Bokikojić.

I naravno da pozovu blogere po svom izboru.

Permalink | Komentari (31) | Trekbekovi (0)

Novembar
07

SEZONSKA ROBA

Generalna | domacica | Novembar 07, 2009,11:11

Raspakujem polako ovaj sedmi dan novembra.

Meseca u kome se radjaju deca u znaku Škorpije za koju astrolozi kažu da ih je, zajedno sa malim Lavovima, najteže vaspitavati.

Skidam mu kišnu kabanicu, izuvam blatnjave cipele, kišobran širim da se ocedi, i... lovim komarce!

Nikako se ne uklapaju, ali tu su.

I grickaju, zuje, nerviraju...

Efikasno sredstvo u vidu tableta ili tečnosti koja ih rasteruje potrošeno. Logičan nastavak – put pod noge do prodavnice. Da se zalihe popune.

Potraga se protegla kroz nekoliko manjih, srednjih, većih, najvećih...

Osetih se kao da usred Sahare tražim klizaljke ili kupaći kostim kod Eskima.

I verovatno bi slalom izmedju polica još potrajao da ne naleteh na prodavačicu koja mi sažaljivo reče: - Pa to je povučeno iz prodaje još pre mesec dana. Znate, sezonska roba.

Nemam ništa protiv.

Pod uslovom da neko i komarce obavesti.

S obzirom da se bliži sezona Velikog Božićnog posta, treba se pripremiti. U pauzama kad se komarci primire, vežbati pripremu posnih kolača.

ŠERBET ŠNIT

Potreban materijal

Šećer-kristal 5 kašika

Voda 250 gr

Ulje 4 kašike

Rum 2 kašike + 1 kašika

Brašno 250 gr

Soda bikarbona ½ kašičice

Orasi-mleveni 5 kašika

Orasi-seckani 5 kašika

Jabuke 1 kg

Suvo groždje 100 gr

Med 2 kašike

Keks-mleveni 2 kašike

Š
ećer-prah po ukusu

Način pripreme

Kristal-šečer karamelizovati, sipati vodu i ohladiti, pa dodati 1 kašiku ruma, ulje i orahe. Izmešati i postepeno dodavati brašno prosejano sa sodom-bikarbonom.

Suvo groždje preliti sa dve kašike ruma i ostaviti oko 30 minuta. Jabuke narendati, dodati med i suvo groždje pa dobro izmešati.

Pleh premazati sa malo ulja i posuti mlevenim keksom. Staviti testo, poravnati vlažnim nožem i odozgo rasporediti jabuke.

Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 35 minuta. Topao kolač posuti prah-šećerom i kad se sasvim ohladi seći na šnite željene veličine.

Permalink | Komentari (25) | Trekbekovi (0)

Novembar
05

RAZOČARENJE

Generalna | domacica | Novembar 05, 2009,11:11

Poklopi vas, najčešće, iznenada.

Prišunja se, kucne po ramenu, ili ćušne laktom.

Ponekad se, zrno po zrno, gomila pa ga prepoznate tek kad kulu sagradi.

Nekad ima jačinu olujnog vetra pa se zbog udarca osetite kao ona vreća koju bokseri neštedimice mlate.

Visine svih vrsta su mu omiljeno mesto.

Sedi na vrhu, zapenušano se cereka, i raste, raste, raste...

Mesto rodjenja – duša, razum, srce...

Uzrok – prevelika očekivanja, nošenje ružičastih naočara, stavljanje u off položaj prekidača koje ste ugradili u cilju odbrane...

Kad Vas zaposedne ostavlja gorak ukus u ustima, kisele osmehe, ugriz na srcu...

Najteže je kad razočarate sami sebe.

Kada svesno previdite znake upozorenja, pa hod po litici završi u ambisu. Istumbate se kao vreća krompira. Ostanete na dnu očekujući spasioce, ili razderete dlanove i kolena u pokušaju da se sami iskobeljate.

Kad iz najboljih namera, onih kojima je put do pakla popločan, iznikne sasvim neočekivana biljka. Gorkih plodova i listova na kojima neisplakane suze, poput rose, Sunčeve zrake prelamaju.

Ako vam se nije dopao jutrošnji pozdrav iz ogledala, možda je vreme da poslušate nutricioniste koji kažu da se ravan stomak postiže konzumiranjem povrća.

CVETNA SALATA

Potreban materijal

Karfiol 300 gr

Brokoli 300 gr

Crveni kupus 300 gr

Ulje-suncokretovo 2 kašike

Sirće-jabukovo 3 kašike

Biber-beli ¼ kašičice

Kim ½ kašičice

So po ukusu

Način pripreme

Karfiol i brokoli uzdeliti na cvetiće, obariti u vodi kojoj je dodata 1 kašika sirćeta i ohladiti.

Kupus iseckati i staviti na dno činije. zatim staviti karfiol i brokoli pa preliti mešavinom začina. Poslužiti rashladjeno uz sve vrste mesa.

 

BROKOLI ČORBA

Potreban materijal

Brokoli 400 gr

Pirinač 50 gr

Ulje 1 kašika

Začin od povrća 1 kašičica

Aleva paprika ½ kašičice

Limun-sok 1 kašika

Beli luk 2 čena Peršun-list 1 kašika seckanog

Sir-beli 200 gr

 

Način pripreme

U šerpu sa 1.2 litra vode staviti pirinač i začin od povrća. Kad provri dodati iseckan brokoli, ulje i alevu papriku. Kuvati 20 minuta.

Beli luk ispasirati i izmešati sa sokom od limuna i peršunom pa začiniti gotovu čorbu i sipati u tanjire sa izdrobljenim sirom.

Permalink | Komentari (29) | Trekbekovi (0)

Novembar
03

NIZ DUNAV

Generalna | domacica | Novembar 03, 2009,11:11

Oktobar je niz Dunav s lastama odleteo

Prolećne mirise Čortanovaca

Letnje sutone iz Belegiša

Ćudljive dane Grocke

Sa sobom poneo

Nekog je i zaboravio

A sem ljubavi

I pun sto ostavio

GRAHAM KIFLE

Potreban materijal

Graham-brašno 400 gr

Belo-pšenično brašno 200 gr

Sojine ljuspice 50 gr

Kvasac 20 gr

Prašak za pecivo 1 kesica

So-sitna 1 kašičica

Šećer-kristal 1 kašika

Ulje 3 kašike

Mlaka voda 300 gr

So-krupna morska 1 kašika

Seme suncokreta 2 kašike

Način pripreme

Izmrvljeni kvasac pomešati sa šećerom i preliti mlakom vodom. Kad uskisne dodati sojine ljuspice, ulje i obe vrste brašna prosejane sa sitnom solju i praškom za pecivo.

Mutiti mikserom dok se od testa ne formiira lopta, pa ostaviti na toplom oko 45 minuta. Podeliti testo na 12 delova i formirati kifle. Posuti ih krupnom solju i semenom suncokreta i slagati u pleh obložen peki papirom.

Rernu zagrejati na 225 stepeni i peći kifle 15 minuta.

BRZE KESTEN KUGLICE

Potreban materijal

Kesten pire 300 gr

Plazma keks-mleveni 100 gr

Puter 50 gr

Lešnik 100 gr

Jaja 1 komad

Šećer-prah 50 gr

Čokolada u prahu 50 gr

Šećer-kristal 50 grN

Način pripreme

Lešnik ispeći, oljuštiti i samleti, pa izmešati sa keksom, čokoladom i prah-šećerom. Umutiti puter i jaje, dodati kesten pire, pa kad masa postane glatka dodati mešavinu sa lešnikom. Ujednačiti, pa vlažnim rukama praviti kuglice. Uvaljati ih u krupni kristal-šećer i staviti u papirne kapsulice. Prosušiti bar jedan dan pre služenja.

Permalink | Komentari (30) | Trekbekovi (0)

Novembar
01

NOVI DAN

grickalice za dokolicu | domacica | Novembar 01, 2009,11:11

Permalink | Komentari (38) | Trekbekovi (0)

Oktobar
29

HOROSKOP

Generalna | domacica | Oktobar 29, 2009,11:11

Lutajući putem „kadtijekompjošuvekkodmajstora", stigoh do raskrsnice obeležene znakom „sredimaloteknjigedaseznakojajekoja".

I naleteh na jednu iz edicije HOROSKOP ASTEKA.

Silno
se obradovah, jer kolekciji znački koje već imam po: opštepoznatom, kineskom, neznamnijakomšumskom, dodadoh još jednu karakondžulu.

Ovaj put iz reda divljih životinja.

Postadoh sama sebi mnogo bolje objašnjena, ali i naoružana pitanjem na koje
ću odgovor morati da čekam više od dve godine.

Jer, kao što je poznato, Asteci su predvideli smak sveta za 20.12.2012. godine, pa ne znam da li će horoskop važiti i posle tog datuma.

No, ono što zasigurno znam je da sam po „piljarskom" horoskorpu rodjena u znaku spanaća a u „mesarskom" pod – Zatvoreno zbog renoviranja.

Pa ako medju čitaocima ima onih koji su u pekarsko-mesarskom horoskopu pod znakom „’leba i čvaraka", verovatno će se potruditi da spreme i

 

POGAČICE SA ČVARCIMA

 

Potreban materijal

Brašno (belo tip 400) 600 gr

Čvarci 200 gr

Margarin 200 gr (salo 100 gr)

Jaja 1 komad

Kvasac 20 gr

Š
ećer-kristal 1 kašika

So 1 kašičica

Voda 200 gr

Ulje 1 kašika

Susam 2 kašike

 

N
ačin pripreme

Samleti čvarke i izmešati sa umućenim margarinom i 200 gr brašna.Kvasac

izmrviti, pomešati sa šećerom i preliti mlakom vodom. Kad uskisne dodati so, ulje, žumance i ostatak brašna. Ujednačiti testo i ostaviti da se odmori dvadesetak minuta. Rastanjiti ga u ploču debljine oko 0.5 cm i premazati mešavinom čvaraka i margarina i preklopiti tri puta po dužini i tri puta po širini. Ostaviti na hladnom 20 minuta, pa ponovo rastanjiti i preklopiti. Ovaj postupak ponoviti još dva puta sa pauzama od po 20 minuta. Posle toga rastanjiti testo na debljinu oko 1.5 cm, vaditi pogačice i redjati u pleh premazan margarinom. Premazati ih umućenim belancem, posuti susamom i peći u rerni zagrejanoj na 230 stepeni oko 15 minuta.

Poslužiti toplo uz sve vrste mlečnih napitaka ili pivo.

Permalink | Komentari (22) | Trekbekovi (0)

Oktobar
26

PRVA LJUBAV

grickalice za dokolicu | domacica | Oktobar 26, 2009,11:11

 

Permalink | Komentari (23) | Trekbekovi (0)

Oktobar
20

PROBUDI SE

grickalice za dokolicu | domacica | Oktobar 20, 2009,20:10

Permalink | Komentari (42) | Trekbekovi (0)

Oktobar
17

BOJANKA

grickalice za dokolicu | domacica | Oktobar 17, 2009,18:18

Permalink | Komentari (24) | Trekbekovi (0)

«Prethodni   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 32 33 34  Sledeći»
Pretraži
Najnovije...
  • OBOJENO TRAŽENJEM
  • SLIKE...
  • ZAPIS DUŠE
  • SVE PRODJE...
  • KIKI, MIKI, RIKI
  • ZDRAVO
  • ĆUTANJE
  • IMA ŽIVOTA...
  • ZASEDANJE KRIZNOG ŠTABA
  • NA PLUS ČETRDESET
Kategorije
  • Generalna [341]
  • grickalice za dokolicu [141]
  • kulinarstvo [11]
  • domaći zadatak [12]
  • internet [2]
  • brojke i slova [0]
Arhiva
  • April 2013 [1]
  • Mart 2013 [1]
  • Februar 2013 [3]
  • Januar 2013 [3]
  • Avgust 2012 [1]
  • Jul 2012 [1]
  • April 2012 [1]
  • Februar 2012 [2]
  • Januar 2012 [5]
  • Decembar 2011 [4]
  • Novembar 2011 [6]
  • Oktobar 2011 [5]
  • Avgust 2011 [4]
  • Jul 2011 [3]
  • Jun 2011 [3]
  • Maj 2011 [1]
  • April 2011 [2]
  • Mart 2011 [1]
  • Februar 2011 [3]
  • Januar 2011 [4]
  • Decembar 2010 [3]
  • Novembar 2010 [2]
  • Oktobar 2010 [2]
  • Septembar 2010 [2]
  • Avgust 2010 [4]
  • Jun 2010 [3]
  • Maj 2010 [6]
  • April 2010 [6]
  • Mart 2010 [1]
  • Februar 2010 [8]
  • Januar 2010 [7]
  • Decembar 2009 [9]
  • Novembar 2009 [9]
  • Oktobar 2009 [7]
  • Septembar 2009 [5]
  • Avgust 2009 [10]
  • Jul 2009 [15]
  • Jun 2009 [13]
  • Maj 2009 [17]
  • April 2009 [17]
  • Mart 2009 [18]
  • Februar 2009 [17]
  • Januar 2009 [19]
  • Decembar 2008 [9]
  • Novembar 2008 [11]
  • Oktobar 2008 [7]
  • Septembar 2008 [8]
  • Avgust 2008 [13]
  • Jul 2008 [18]
  • Jun 2008 [15]
  • Maj 2008 [18]
  • April 2008 [18]
  • Mart 2008 [16]
  • Februar 2008 [14]
  • Januar 2008 [15]
  • Decembar 2007 [13]
  • Novembar 2007 [19]
  • Oktobar 2007 [19]
  • Septembar 2007 [21]
  • Avgust 2007 [8]
  • Jul 2007 [10]
Moji linkovi
Generalna
ne propuštam da posetim
Meni
  • Početna strana
  • Arhiva
  • Fascikle
  • Administracija
Sindikat
  • RSS 0.90
  • RSS 1.0
  • RSS 2.0
  • Atom
 
Copyright@2007. Reic's Place. All rights reserved. Powered by Lifetype.
Designed by Dieter Schneider, CssTemplateHeaven. Ported to Lifetype by Reic Wang.