Kuhinja i oko nje

Lepe reči i lepi zalogaji

« Jun 2025 »
Ne Po Ut Sr Če Pe Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Oktobar
05

STARI DOBRI DRUŽE

grickalice za dokolicu | domacica | Oktobar 05, 2010,11:11

Permalink | Komentari (20) | Trekbekovi (0)

Septembar
29

PONEKAD SAMO...

Generalna | domacica | Septembar 29, 2010,11:11

Zalutaju misli u neki drugi krajičak vremena.

Polete kao mladi ptići u proleće. Osvrćući se bojažljivo

Kao kad madjioničar iz prazne šake izvuče šarenu nisku svilenih marama, redjaju se slike...

Mile je imao loptu. Crvenu sa velikim belim tačkama.

Ljilja ljuljašku u dvorištu. Na granu stare trešnje okačenu.

Slavicina baka je bila šnajderka. Naše su lutke imale haljine po „komšijskoj modi".

Lidija je išla na balet, a Stevica je svirao harmoniku.

I svi smo imali našu ulicu.

Da igramo izmedju dve vatre, badminton, šuge, žmurke...

Imali smo i omiljene razbrajalice čije su reči čudno zvučale:

En, den, dinu

Sava-raka-tinu

Sava-raka

Tika-taka

Elen, belen, buf

Trif, traf, truf!

Današnja deca imaju rolere, teniske rekete, Barbike i Spidermene...

Imaju svoja igrališta ogradjena žicom i oivičena gomilama kesa sa smećem ( Kontejner je čitavih dvadeset koraka dalje!).

I verovatno neke drugačije zanimacije, a razbrajalice im možda ovako zvuče:

Okia, Nokia,

Samsung, Evdokija

Nike patike

Stara – Zara

Max Mara

SMS, GPS,

Tres, tres, stres

Ali isto tako mogu nacrtati brkove kad im neko napravi

DŽEM OD ŠLJIVA

Potreban materijal

Šljive 1 kg očišćenih

Čokolada za kuvanje 100 gr

Rum 100 ml

Način pripreme

Polutke šljiva staviti u pleh i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta. Kad počnu da puštaju sok dodati izlomljenu čokoladu i rum. Dobro izmešati i vratiti u rernu.

Uz povremeno mešanje peći još oko 45 minuta.

Sipati u zagrejane tegle i zatvoriti celofanom namočenim u alkohol.

Permalink | Komentari (28) | Trekbekovi (0)

Septembar
09

ZVEZDE, KAFA I ...

grickalice za dokolicu | domacica | Septembar 09, 2010,13:13

Gomila ludaka.

Ili možda

I PTICE PADAJU, ZAR NE?

Postoji u našem jeziku nekoliko izreka vezanih za ljude koje smatramo srećnima.

Najpoznatiji je onaj – Rodjen pod srećnom zvezdom.

U stopu ga prati – Rodi me majko pod srećnom zvezdom, pa me na djubrište baci.

Što se zvezda tiče, tu je kraj spominjanja u ovom postu.

Kafa, ona popodnevna u društvu sa drugaricom, popijena.

K
ući se vraćam pomalo umorna.

Mojih sedam kućnih ljubimaca sačekuje me u različitom raspoloženju.

Jača polovina zamišljen.

Ćerka sa zagonetnim osmehom.

Oni koji imaju po četiri noge i jedan rep...

Ovako

Razlog

Dok je čekala autobus, ptičica je pala ispred ćerke.

Doneta, nahranjena, napojena, prespavala.

Ustanovljeno da je reč o beloj pliski.

Monogamnoj ptici koja ne živi u kavezu.

Puštena sutradan ujutru.

Veselo odletela i pozdravila nas.

Sa

Zbogom, gomilo ludaka!:)))))))

Permalink | Komentari (37) | Trekbekovi (0)

Avgust
30

SVITANJE

grickalice za dokolicu | domacica | Avgust 30, 2010,11:11

Permalink | Komentari (22) | Trekbekovi (0)

Avgust
24

KIBIC – PENDŽER

Generalna | domacica | Avgust 24, 2010,11:11

PAZI, SNIMA SE!

Odavno osmišljen da zadovolji ljudsku radoznalost.

Ukrašavao je kuće duž šorova i sokaka.

Zastrt laganim zavesama nudio je mogućnost da se vidi uz i niz, a da posmatrač ostane u senci.

Selidba u velike gradove ovu je pogodnost učinila nemogućom.

Višespratnice su zato snabdevene tankim pregradnim zidovima – da po zvucima iz komšijskog stana razaznate šta radi.

I vratima koja ne zaptivaju – da
bez podizanja poklopca saznate šta će ručati.

Čulo vida je ostalo uskraćeno.

No, taj nedostatak je, napokon, ispravljen.

Video-kamere iznad ulaza u zgradu povezane sa TV prijemnicima.

I tu počinje sledeća pričica.

Dugi niz godina ubedjuje me prijateljica da počnem da se farbam.

Te izgledaću 10 godina mladja, te doći će do izražaja oči, te garderoba ću moći da osvežim jasnijim bojama...

Sva moja ubedjivanja da sam svaku sedu pošteno zaradila, da čuvaju uspomene na dečje bolesti, trnovite staze, tuge i nerviranja... nisu uspele da je odvrate od ponavljanja.Budući da se dugo družimo reših da joj učinim po volji.

Ali, umesto farbanja, pozajmih periku.

Nabacih i nešto novih krpica i šminke i krenuh drugarici u pohode.

Zazvonih na interfon i sasvim malo okrenuh glavu od kamere...

Drugarica ne otvara...

Ponovni pokušaj, malo više čekanja...

Vrata i dalje zatvorena.

Uz pomisao treća-sreća, pritisnuh dugme ponovo.

Ništa...

Ubedjena
da je drugarica kod kuće ( najavila sam da ću svratiti ) udaljih se par koraka od vrata i pozvah je telefonom.

- Pa gde si ti?

- Kod kuće, evo gledam kako jedna ridja napirlitana uporno pritiska dugme na interfonu. Garant hoće nešto da mi proda! E neću joj otvoriti pa makar i noćivala ispred zgrade!

Uz buru smeha skidoh periku, vratih se i izmamih obećanje da me više neće pritiskati a kao uzdarje dadoh joj ono što najviše voli da jede

SREMSKI ČAMČIĆI

Potreban materijal

Paprike 2 komada

Sremski sir 250 gr

Sremske kobasice 250gr

Tucana paprika ½ kašičice

Crni luk 1 manja glavica

Peršun-
list 1 kašičica seckanog

Orasi 50 gr

N
ačin pripreme Paprike iseći na pola po dužini i očistiti od peteljki i semena.

Kobasice, luk i orahe iseckati i pomešati sa začinima. Napuniti polutke paprika, ukrasiti po želji i rashladiti pre služenja.

Permalink | Komentari (33) | Trekbekovi (0)

Avgust
17

KIFLE

Generalna | domacica | Avgust 17, 2010,11:11

Nekada davno, davno ( nije bajka, samo sećanje), imale su počasno mesto u jelovniku.

Pravljene od najfinijeg belog brašna ( još nije bilo široko prihvaćeno da je integralno zdravije)
, s mlekom... Mirisale su na djačke izlete, belu kafu, tetošenje posle bolesti – Vidi kako je meka, bolestan da je očima pojede!

Deminutivom zvane kao kiflice sa džemom, orasima, kokosom... bile su ukras nedeljnih ručkova i komšijskih kafenisanja.

Napredak ih je dotakao i pretvorio u kroasane, kod nas poznate i pod imenom puter-kifle mada sa puterom nemaju nikakvih dodirnih tačaka. Romantičari su ih na nebeski svod smestili – Mesec, kao kifla trpezu, ukrašava...

Onda je pristigla 1993...

Skinuta im je kruna kraljice peciva. Postale su Pepeljuge.

Mesili su ih i oni koji su za brašno samo čuli.

Punjene onimštoječudompreostalo ili prazne, bile su i doručak i dezert za svečane prilike.

Sada je opet drugačije vreme.

Možete kupiti bavarske, integralne, makrobiotičke... ali još uvek su najlepše one koje sami spremite.

Za one koji u vode mešenja tek uplovljavaju podsećanje:

Najlepši oblik se postiže kad testo razvijete u krug

Urolate i krajeve malo pritisnete i zakrivite

A jedne od neprevazidjenih su

KIFLE S MAKOM

Potreban materijal

Brašno –
pšenično 250 gr

Brašno – kukuruzno 250 gr

Kvasac 20 gr

Šećer-kristal 1 kašika

So 1 kašičica

Margarin 50 gr

Jaja 1 komad

Kisela pavlaka 2 kašike

Mlaka voda 200 gr

Mak u zrnu 2 kašike

Krupna so ½ kašičiceristal 1 kašika

Način pripreme

Kvasac izdrobite, pospite šećerom i ostavite da uskisne.

Pomešajte obe vrste brašna i so.

Penasto umutite margarin, kiselu pavlaku i belance pa dodajte naizmenično mešavinu brašna i uskisli kvasac. Mutite mikserom dok se testo ne ujednači.

Podelite na 12 delova i ostavite na toplom 30 minuta.

Razvucite svaki deo u krug, formirajte kifle, premazite žumancetom i pospite makom i krupnom solju.

Poredjajte u pleh obložen peki papirom i pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 225 stepeni.

 

Permalink | Komentari (38) | Trekbekovi (0)

Avgust
09

OVDE I TAMO

Generalna | domacica | Avgust 09, 2010,11:11

Tiho avgustovsko predvečerje na zemunskom keju.

Dečji smeh, zvonca sa bicikala, štropot rolera, poneki šmrcaj zbog odranog kolena.

Lagani koraci umornih starih nogu, kotrljanje točkova kolica...

Šareni baloni, sijaset vrsta sladoleda, piratski diskovi, djindjuve i poneka knjiga ili rukotvorina...

Sa klupa tračevi lete brzinom svetlosti, na nebu oblaci i mesečev srp, vetar u krošnjama...

Miriše na romantiku, prve poljupce, izbledele uspomene...

Osećaj pojačava zvuk gitare.

Dopire sa klupe koja se pod razgranatu krošnju hrasta smestila.

Usamljeni mladić šalje milozvučnu poruku put reke i šetača.

Na zemlji ispred njega otvorena kutija za gitaru...

Sa par dvadesetica, nekoliko metalaca i simboličnim brojem pedesetica...

Šalje neku drugu poruku.

Nekoliko koraka dalje par tinejdžera bučno rasparavlja o najnovijem „hitu“ koji Youtube

„rastura".

Kuća, pos’o...

Naslov je već i u reklami za najnoviji model laptopa...

Zapitah se kako bi bilo da se ova dvojica zamene?

Naravno, odgovor znaju samo oni.

Meni
je odavno kuća=pos’o.

Što će reći, kuhinjo moja mila, ubedi još nekog da će lepo jesti ako spremi

HLADNA MUSAKA

Potreban materijal

Tikvice (plavi patlidžan) 4 komada manjih

Jaja 2 komada

Pivo 1 šoljica

Brašno 5 kašika

Sir beli 400 gr

Paradajz 6 komada

Peršun-list 1 kašika seckanog

Origano 1 kašičica

Bosiljak 1 kašičica so po ukusu

Beli luk 2 čena

Ljuta papričica 1 komad

Ulje za prženje

Način pripreme

Tikvice očistiti i iseći na kolutove debljine oko 1 cm. Posoliti po ukusu i ostaviti oko 30 minuta. Uvaljati ih u brašno i jaja umućena sa pivom. Pržiti na zagrejanom ulju i stavljati na papirne ubruse.

Ohladjene poredjati u kalup, posuti mešavinom zelenih začina, prekriti sirom i kolutovima paradajza i na kraju staviti drugi red tikvica.

Malo pritisnuti, ukrasiti seckanom ljutom papričicom i ostaviti poklopljeno u frižideru najmanje 1 sat pre služenja.

Permalink | Komentari (40) | Trekbekovi (0)

Jun
30

ZAŠTO...

grickalice za dokolicu | domacica | Jun 30, 2010,11:11

se tuga lakse i lepse opisuje od srece?

Upita me u komentaru blog-drugar.

Jednostavno i lako pitanje.

A odgovor dalek i skriven kao da je tonama kamenja zatrpan.

*

Tugaaaaaaaa...

Decentna dama obavijena plaštom suza.

Dostojanstveno nosi perje na šeširu čežnje.

Raste zaključana u zamku neostvarenih želja.

Puni korpu nedosanjanih snova.

Ljube joj ruku u baršunastoj rukavici, tapšu po ramenu, klanjaju joj se kao da je kraljevskog roda...

Kad ugleda svetlost dana smanji se.

*

Sreća!!!!!!!!

Sreća mu dodje kao neka kaćiperka.

Karnerčići osmeha, opojna nestalnost mehurića šampanjca.

Zveckavi nakit, čipkani žipon koji vedre korake prati.

Kad je u komšiluku izaziva zavist i uzdahe...

Proglašavaju je kičem, slatkorečivom vrdalamom, karnevalskom maskotom...

Onu tihu, što lagano lebdi u naručju, samo retki rasprostru kao topli pokrivač na udobnom ležaju.

A pesmica lepo kaže:

- Kad si sretan

Ti lupi dlanom o dlan...

Jer, kad se podeli višestruko se poveća.

"Sreća je putovanje a ne konačna odrednica"

*

Ima li uopšte pravog odgovora na ovo pitanje?

Permalink | Komentari (34) | Trekbekovi (0)

Jun
21

SAMA

grickalice za dokolicu | domacica | Jun 21, 2010,11:11

Permalink | Komentari (25) | Trekbekovi (0)

Jun
16

ŽIVOT JE PESMA

Generalna | domacica | Jun 16, 2010,11:11

Podsetila me naša draga Pričalica na jednu mudrost.

Život je pesma.

Nekad Oda radosti, nekad Jesenja elegija.

Romansa mesečarka ili Svet u kapi rose.

Dancing on the celing ili House of the rising Sun.

Učini ti se ponekad da ispred tebe samo Cveće zla ili Patuljaste breze niču.

Da Tvoja duša ostavlja Otisak srca u prašini.

A ti žarko želiš da Baladu o morskoj vodi zapevaš.

Ili jednostavno poziv uputiš

*

Maramico, brza ptico,

Nauči me da poletim,

Ne visoko, ne daleko,

Da kod moga dragog sletim.

S. Jesenjin

*

A ako se ne plašiš da će ti neko odgovoriti bećarcem

*

Oj, moja, oj moja,

Od sto kila gospoja

*

Pristupiš drugom delu ovog posta i spremiš

LAGANA VEČERA ZA UŽARENI SUTON

Potreban materijal

Testenine-spirale 250 gr

Kukuruz-šećerac 250 gr

Pečurke-marinirane 250 gr

Susam 50 gr

Kikiriki 50 gr

Parmezan 4 kašike

Mileram (jogurt) 200 gr

Peršun-list 2 kašike seckanog

Biber ½ kašičice

So po ukusu

Način pripreme

Obariti testeninu, ocediti i ohladiti. Izmešati sa iseckanim pečurkama i kukuruzom.

U mileram (jogurt) umešati sve ostale sastojke i preliti testeninu. Izmešati, rashladiti i poslužiti.

Permalink | Komentari (18) | Trekbekovi (0)

Maj
31

PSSST!

grickalice za dokolicu | domacica | Maj 31, 2010,11:11

Permalink | Komentari (16) | Trekbekovi (0)

Maj
27

ZDRAVLJE...

Generalna | domacica | Maj 27, 2010,11:11

Na usta ulazi.

Uče nas od malih nogu.

Jureći za nama sa tanjirom spanaća, šargarepe, blitve...

Ubedjujući nas da ćemo porasti, postati jaki kao Popaj...

Pričajući bajke.

Poglavito one u kojima se spominje hrana.

Kao što je Zlatokosa i tri medveda.

A nju svako priča na svoj način.

U skladu sa poslom koji obavlja.

*Pekar:

- i onda je Zlatokosa pojela malo kaše iz tata-Medine činije i jednu kašiku iz mama-Medine činije i jednu kašiku iz beba-Medine činije...

I potrčala u pekaru da im kupi po kiflu da nadomesti pojedeno.

*Lekar:

- i onda je Zlatokosa pojela malo kaše iz tata-Medine činije i jednu kašiku iz mama-Medine činije i jednu kašiku iz beba-Medine činije...

I snizila nivo holesterola.

*Apotekar:

- i onda je Zlatokosa pojela malo kaše iz tata-Medine činije i jednu kašiku iz mama-Medine činije i jednu kašiku iz beba-Medine činije...

I zaključila da im lekovi nisu potrebni.

*Domaćica:

- i onda je Zlatokosa pojela malo kaše iz tata-Medine činije i jednu kašiku iz mama-Medine činije i jednu kašiku iz beba-Medine činije...

I požurila u kuhinju da im, jer se jednolično hrane, napravi

MODELIRANA SALATA

Potreban materijal

Integralni pirinač 125 gr

Šargarepa 2 veće

Grašak (boranija) 125 gr

Mladi luk 1 veza

Susam 4 kašike

Parmezan 4 kašike

Jaja 4 komada

Kisela pavlaka 100 gr

Margarin( puter ) 1 kašika

N
ačin pripremeObariti pirinač i povrće (šargarepu iseckati na kockice). Prohladiti i izmešati sa iseckanim mladim lukom.

Kalup za kuglof premazati margarinom, posuti susamom i napuniti ovom masom.

Preliti jajima umućenim sa kiselom pavlakom i parmezanom i peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.

Može se služiti i toplo i hladno.

 

Permalink | Komentari (19) | Trekbekovi (0)

Maj
25

U TRENDU

Generalna | domacica | Maj 25, 2010,11:11

Mala komšinica skuplja sličice za album Životinjsko carstvo.

Svakoj novoj se obraduje, nauči novi broj i pomno sasluša sve što joj pročitaju.

Setih je se kad uobičajeni subotnji provod poznat pod imenom obilazak samoposluga  završih pred kasom na kojoj stajaše par tek otvorenih kutija sa ovim čokoladicama.

Uzeh nekoliko i zamislih ozareno lice i nestrpljive prstiće koji listaju stranice albuma dok brkovi od čokolade niču nad rumenim usnama.

Nedugo po povratku pozvah komšinicu na kafu i naglasih da devojčica obavezno ponese i svoj omiljeni album.

Uz šolje za kafu na stolu napravih poseban odeljak ukrašen čokoladicama i skroz razdragana posadih dete da uživa u novim saznanjima.

Ali ubrzo spazih da mala komšinica zbunjena sedi okružena razbacanim omotima i sličicama. Sa kojih umesto životinja gledaju fudbaleri!

Najvažnija sporedna stvar na svetu, sem što je promoterke Coca-Cole obukla u crveno-bele fudbalske dresove, muževe, sinove, braću pretvorila u čistunce koji specijalnim sredstvima za sjaj glancaju televizore a petama tepih, zaposela kutije sa topljenim sirom... oduzela nam je i upoznavanje sa prirodom. (Naravno ako izuzmemo ono ili jesi ili nisi...)

Trend svetskog prvenstva u fudbalu, srećom, nije svake godine, ali zato kafa uz kolač uvek jeste.

Što znači – pravac kuhinja. Na redu je

          ŠUMENKOVIĆ ŠNIT

                Potreban materijal

v Jaja 3 komada + 3 komada

v Brašno 3 kašike

v Kakao prah 3 kašike + 2 kašike

v
Šećer-kristal 3kašike + 2 kašike + 3 kašike

v Mleko 0.5 l

v Vanila-šipka 1 komad

v Rum 4 kašike + 2 kašike

v Gustin 3 kašike

v Puter 125 gr

v
Crna čokolada 50 gr

v Med 1 kašika

v Ulje nekoliko kapi

Način pripreme

Umutiti čvrst sneg od 3 belanca, dodati jedno po jedno žumance i 3 kašike šećera. Lagano umešati brašno pomešano sa 3 kašike kakao-praha i sipati u podmazan i brašnom posut kalup (optimalna veličina kalupa 12x26 cm). Peći 12 minuta u rerni zagrejanoj na 225 stepeni.

Ostatak kakao praha izmešati sa 4 kašike ruma i 2 kašike šećera, naliti vodom da ukupna zapremina bude 2 dl i prokuvati. Toplim sirupom preliti kolač i ostaviti da se ohladi.

Za fil umutiti 3 jaja sa 3 kašike šećera i gustinom. Razrediti sa malo hladnog mleka i polako sipati u mleko prokuvano sa šipkom vanile. Uz stalno mešanje kuvati dok se ne zgusne ( oko 3 minuta). Prohladiti, dodati umućen puter i staviti na podlogu. Poravnati vlažnim nožem i preliti glazurom koja se pravi od crne čokolade, meda, 2 kašike ruma i ulja. Ohladiti i seći na parčad željene debljine.

Permalink | Komentari (16) | Trekbekovi (0)

Maj
17

OTISCI GRADOVA

domaći zadatak | domacica | Maj 17, 2010,11:11

Koje u srcu nosim

Sa dunavskog keja pogledom tražim detinjstvo i mladost na vračarskom platou

Ulicom stepenica ka tvrdjavi San Djovani korake pružam

Na lepom plavom Dunavu gde labudovi valcer plove uživam

Kad sivilo prevlada podsetim se belih noći i mostova na Nevi

I nestvarno lepih fontana Petrovog dvorca

A želje još uvek lete ka latino-ritmovima u toplim noćima

I visokim Andima u čijim nedrima neverovatna civilizacija obitava

Permalink | Komentari (21) | Trekbekovi (0)

Maj
12

FRANCUSKA

Generalna | domacica | Maj 12, 2010,11:11

Obradovaše me nedavno prijatelji razglednicom.

Iz Francuske.

Zemlje tirkiznog mora, impresionista, šansonjera...

Zamkova na Loari, Ajfelovog tornja, vinograda iz čijeg groždja poteku iskričavi mehurići šampanjca...

Kutije u kojoj se čuvaju dragulji poput Mona-Lize i pamte okršaji poput Revolucije... Zemlje iz koje su potekli naučnici Marija i Pjer Kiri, tanani akordi Debisija i Ravelov plamteći Bolero...

I naravno vrhunski kulinarski specijaliteti.

Što znači da namah reših da moje ukućane obradujem nekom od njihovih majstorija.

Zasukah rukave, rasprostreh ispred sebe originalni recept, a moji ukućani...

Počeše da se previjaju od smeha postavljajući mi pitanje:

- ’oćeš li odistinski nešto napraviti prema receptu?

Tek da im dokažem da umem, napravih

 

KIŠ LOREN

Potreban materijal

brašno 200 gr

puter 100gr

jaja 1 komad

belo vino 2 kašike

so 1/2 kašičice

ulje 1 kašika

brašno za razvijanje

slanina 300 gr

jaja 4 komada

mladi sir
2 čaše

so po ukusu

biber po ukusu

muskat orah 1/8 kašičice

 

Način pripreme

 

Umesiti testo i razvući ga prema veličini pleha, tako da pokriva ivice za 2cm. Slaninu naseći na tanke šnite, poredjati preko testa i preliti jajima umućenim sa mladim sirom i začinima.

Peći oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 225 stepeni.

A da i meni sve bude potaman, odvojih malo testa i napravih ovako

Permalink | Komentari (32) | Trekbekovi (0)

«Prethodni   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 32 33 34  Sledeći»
Pretraži
Najnovije...
  • OBOJENO TRAŽENJEM
  • SLIKE...
  • ZAPIS DUŠE
  • SVE PRODJE...
  • KIKI, MIKI, RIKI
  • ZDRAVO
  • ĆUTANJE
  • IMA ŽIVOTA...
  • ZASEDANJE KRIZNOG ŠTABA
  • NA PLUS ČETRDESET
Kategorije
  • Generalna [341]
  • grickalice za dokolicu [141]
  • kulinarstvo [11]
  • domaći zadatak [12]
  • internet [2]
  • brojke i slova [0]
Arhiva
  • April 2013 [1]
  • Mart 2013 [1]
  • Februar 2013 [3]
  • Januar 2013 [3]
  • Avgust 2012 [1]
  • Jul 2012 [1]
  • April 2012 [1]
  • Februar 2012 [2]
  • Januar 2012 [5]
  • Decembar 2011 [4]
  • Novembar 2011 [6]
  • Oktobar 2011 [5]
  • Avgust 2011 [4]
  • Jul 2011 [3]
  • Jun 2011 [3]
  • Maj 2011 [1]
  • April 2011 [2]
  • Mart 2011 [1]
  • Februar 2011 [3]
  • Januar 2011 [4]
  • Decembar 2010 [3]
  • Novembar 2010 [2]
  • Oktobar 2010 [2]
  • Septembar 2010 [2]
  • Avgust 2010 [4]
  • Jun 2010 [3]
  • Maj 2010 [6]
  • April 2010 [6]
  • Mart 2010 [1]
  • Februar 2010 [8]
  • Januar 2010 [7]
  • Decembar 2009 [9]
  • Novembar 2009 [9]
  • Oktobar 2009 [7]
  • Septembar 2009 [5]
  • Avgust 2009 [10]
  • Jul 2009 [15]
  • Jun 2009 [13]
  • Maj 2009 [17]
  • April 2009 [17]
  • Mart 2009 [18]
  • Februar 2009 [17]
  • Januar 2009 [19]
  • Decembar 2008 [9]
  • Novembar 2008 [11]
  • Oktobar 2008 [7]
  • Septembar 2008 [8]
  • Avgust 2008 [13]
  • Jul 2008 [18]
  • Jun 2008 [15]
  • Maj 2008 [18]
  • April 2008 [18]
  • Mart 2008 [16]
  • Februar 2008 [14]
  • Januar 2008 [15]
  • Decembar 2007 [13]
  • Novembar 2007 [19]
  • Oktobar 2007 [19]
  • Septembar 2007 [21]
  • Avgust 2007 [8]
  • Jul 2007 [10]
Moji linkovi
Generalna
ne propuštam da posetim
Meni
  • Početna strana
  • Arhiva
  • Fascikle
  • Administracija
Sindikat
  • RSS 0.90
  • RSS 1.0
  • RSS 2.0
  • Atom
 
Copyright@2007. Reic's Place. All rights reserved. Powered by Lifetype.
Designed by Dieter Schneider, CssTemplateHeaven. Ported to Lifetype by Reic Wang.