Lepe reči i lepi zalogaji
Generalna | domacica | Avgust 20, 2012,13:13
Prilike su diktirale hitnost.
Skupljeni s konca i konopca skoro svi članovi su se odazvali.
I skupili oko okruglog stola.
Za predsedavajućeg je, jednoglasno, izabrana Ishrana.
Zapisničarskog dela se, mada nevoljko, prihvatio Porez.
Ostali članovi, medju kojima su Komunalije prednjačile, pokazivale su zube.
Kultura se kolebala da li da prelaznu zastavicu dodeli biblioteci ili pozorištu
Odeća i Obuća su se sašaptavale pokušavajući da sakriju rupe i zakrpe
Higijena je žalosnog izraza lica pokazivala svu svoju imovinu – sapun i pastu za zube.
Njena posestrima Kozmetika bila je sasvim neprimetna, uvijena u tanki sloj paste za brijanje kojoj je društvo pravila prazna bočica losiona
Vikendu je zabrana prisustva produžena na neodredjeno vreme, a zbog pogoršanog ponašanja Godišnji Odmor je trajno proteran (ostavljena mu je mogućnost žalbe)
Samo je Romantika, pevušeći - „Green filds are gone now... sanjala zvezdano nebo i prikupljala snagu da ga pretoči u tanjir
JEČMENA ZVEZDA
Potreban materijal
Belo pšenično brašno-tip 400 200 gr
So 1 kašičica
Kvasac 20 gr
Šećer 1 kašika
Ulje 2 kašike
Puter 2 kašike
Mleko 200 gr
Voda 200 gr
Prašak za pecivo 1 kesica
Seme lana 2 kašike
Seme susama 2 kašike
Jaja 1 komad
Način pripreme
U dublju činiju izdrobite kvasac, dodajte šećer i mlako mleko.Pšenično brašno prosejte sa praškom za pecivo i izmešajte sa ječmenim brašnom..
U ćiniju sa nadošlim kvascem sipajte mlaku vodu, ulje i omekšali puter.Dodajte so i mešavinu brašna i mutite mikserom (brzina 2) oko 5 minuta. Kada se od testa formira lopta podelite testo na 2 dela, premažite sa malo ulja i ostavite da odstoji oko 30 minuta.Oba dela testa poselite na 4 trougla i savijte u kifle. Svaku presecite na pola i formirajte zvezdu. Premažite je blago umućenim jajetom i pospite mešavinom lana i susama.
Ostavite na toplom oko 45 minuta i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.
Sledeći | Prethodni | Komentari (8) | Trekbekovi (0)
lora1 | 21/08/2012
Ipak ta kaciperka_romantika_uvek izvuce ono najbolje:))
Ali,za zvezdu svaka cast!
Kako li prezivis u kuhinji po ovim vrucinama? Ja nemogu ni da jedem,a kamoli da mesim sada?
Al' pitam smem li da uzmem recept za malo hladnije dane?:)
Pozdrav domacici:)
domacica | 21/08/2012
@pričalica, otpozdravljam srdačno!*
domacica | 21/08/2012
@lora1, lepo je ponovo te sresti!
a u kuhinji sam u ranu zoru, tad je hladnije:)
recepat sačuvaj, uskoro najavljuju jesenje vreme:)
mediterraneo | 21/08/2012
hvala ti na pozdravu .čitam tvoje postove ali ih retko komentarišem kao i pričalicine , ali znam da ne zameraš,pa mi smo staro društvo.kad bi se još vratili i ostali stari blogeri , ovo bi bilo mnogo lepše mesto.šaljem ti slan poljubac sa mora.
nena58 | 14/09/2012
Domaćice, volela bih da budem tvoja domaćica, a ti moj gost, naravno, ne sama već sa tvojim domaćinom :)
Po meri | 12/10/2012
Probala sam recept i vise nego dobar, na prvi pogled se na cini tako ukusan ali kad se proba vise nego dobro...
Re: ZASEDANJE KRIZNOG ŠTABA
pricalica | 20/08/2012
Загрљај Најдражој Домаћици! :)