Kuhinja i oko nje

Lepe reči i lepi zalogaji

« Jun 2025 »
Ne Po Ut Sr Če Pe Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Februar
16

SEĆANJE

grickalice za dokolicu | domacica | Februar 16, 2009,10:17

Permalink | Komentari (31) | Trekbekovi (0)

Februar
15

PETAK - TRINAESTI, KOSI DŽEPOVI...

Generalna | domacica | Februar 15, 2009,12:14

... i dva široka osmeha.
Kako su se na istom mestu skupili ovako različiti? termini, saznaćete ako nastavite da čitate.
Petak, trinesti dan meseca februara, bio i prošao.
Nekome poslužio kao dežurni krivac za loše koje se desilo, neko ga nije ni primetio, meni razvukao osmeh.
Kosi džepovi, pored osnovne namene da u njih stavite neophodne sitnice, imaju još jednu.
Naročito ako su, u nedostatku boljeg načina, zatvoreni rajsferšlusom.
Da mobilni telefon sklizne pored i završi tamo gde ne treba.
Dešavaju se i drugačije nezgode, ali nećemo sad o njima.
Kad izgubite mobilni, uglavnom se oprostite od njega i nadate se da nemate baš puno kredita koji će neko drugi iskoristiti. Ili, brže bolje, prijavite nestanak i blokirate broj ako ste post-paid korisnik.
A ako ne primetite odmah?
Može ovako:
Fiksni telefon zvoni u neuobičajeno vreme.
- Dobar dan. Izvinjavam se ali našao sam mobilni telefon u čijem imeniku pored ovog broja stoji ime kuća.
- ????
- Telefon je marke ... pretpostavljam da ste u komšiluku, pa da Vam donesem.
- Najlepše hvala, malo sam zbunjena. Ali u pravu ste. Vidimo se za 5 minuta ispred Vašeg ulaza.
Uredno isključen i očišćen od snega koji se nahvatao, mobilni se vraća kući.
Čak ni poziv „kući“ nije upućen sa njega.
Svaka čast komšija!
Dva široka osmeha, velika zahvalnost komšiji koga do tada nisam upoznala, i povratak u kuhinju da spremim ručak i dvostruko obradujem ćerku čiji je telefon ponovo u funkciji.

 

SVINJSKI VRAT NA GRAŠKU

Potreban materijal
v Svinjski vrat 4 parčeta ( oko 800 gr )
v Brašno 2 kašike
v Grašak 600 gr
v Crni luk 1 manja glavica
v Beli luk 1 čen
v Začin od povrća 1 kašičica
v Ulje 2 + 2 kašike
v Puter 1 kašika
v Kisela pavlaka 50 gr
v Topljeni sir 80 gr

Način pripreme

Odstraniti kosti sa mesa, izlupati ga i posuti brašnom. Pržiti na zagrejanom ulju po 2 minuta sa svake strane. Redjati na papirni ubrus da se skine višak masnoće.
U dublji sud sipati ostatk ulja i sitno seckane obe vrste luka. Propržiti 2-3 minuta pa dodati grašak. Sipati začin od povrća i šoljicu vode, pa dinstati na tihoj vatri 20 minuta. Umešati puter i kiselu pavlaku, pa preručiti u vatrostalnu činiju. Odozgo staviti meso i topljeni sir. Zapeći u rerni desetak minuta, ili samo zagrejati u mikrotalasnoj 2 minuta.
Služiti toplo uz salatu po izboru.
Napomena: ukoliko se koristi smrznuti grašak, prilikom dinstanja dodati manje vode.


Permalink | Komentari (24) | Trekbekovi (0)

Februar
13

PREISPITIVANJE

Generalna | domacica | Februar 13, 2009,13:13

Dodje tako neko šašavo vreme kad počnete da sumirate ono što ste uradili.

Ili niste.



 


Mala digresija, u korist šašavog vremena:
Sa istog mesta slikano
06.02.2009.

13.02.2009.

Nema veze sa početkom ni krajem godine.
Jednostavno, nečiji pogled ili reč, nečiji osmeh ili suza, otvore stranicu na kojoj je ispisano ono čuveno pitanje:
- Šta bi bilo kad bih se našao u sličnoj situaciji?
Da li biste leteli, trčali, mirno plovili...
Ili jednostavno sedeli.
I čekali odgovor.
Ja sedoh, a vas molim da pre nego što predjete na sladji deo posta, razmislite i odgovorite na pitanje:
- Da li okolnosti modeluju čoveka i njegovo ponašanje, ili čovek pravi okolnosti koje su mu potaman?
Pa, u očekivanju vašeg odgovora, malo slatkiša


SNIKERS KOLAČ

Potreban materijal
v Plazma-keks – mleveni 400gr
v Puter 125 gr
v Mleko 100 gr
v Jaja 2 komada
v Šećer-kristal 100 gr
v Med 2 kašike
v Kakao-prah 2 kašike
v Kikiriki 200 gr
v Čokolada za kuvanje 50 gr

Način pripreme
Kikiriki propeći u rerni zagrejanoj na 150 stepeni, oljuštiti i iseckati.
Kakao skuvati u mleku i preliti preko keksa.
Izmešati šećer i med i zagrevati na tihoj vatri. Kad počne da dobija svetlo-braon boju, izmaknuti sa ringle i dodati kikiriki.
Umutiti penasto puter, dodati jedno po jedno jaje i uz stalno mešanje naizmenično dodavati po kašiku keksa i mase sa kikirikijem. Kada se masa ujednači formirati oblik vlažnim rukama i preliti čokoladom otopljenom na pari.
Rashladiti u frižideru najmanje 2 sata.


Permalink | Komentari (31) | Trekbekovi (0)

Februar
10

VOLITE SE

Generalna | domacica | Februar 10, 2009,19:15

Praznik koji je od skora zauzeo mesto na našoj listi, Dan zaljubljenih, sve je bliže.
Koliko god bila dirljiva legenda koja ga prati, ne mogu a da ne zapitam:
- Ali zašto samo jedan dan?
Kad...
Bog nam je podario dve ruke.
Da široko i čvrsto zagrlimo.
Dve noge.
Da daleko stignemo.
Dva oka.
Da lepše vidimo.
Dva uha.
Da muziku duše čujemo.
Ali, samo jedno srce.
Jer je drugo kod onog
Ko će nas pronaći.
I jedne usne
Koje će iskreno reći
VOLIM TE!


Ako ste zaljubljeni - neka vam teku med i mleko.
Ako niste - šta čekate!?

 

Ne tražite razlog za tugu. Ona će doći sama.
Tražite razlog da volite.
Ako vam je uopšte potreban.
Tražite način da nekome to (po)kažete.
Možda i kroz


VALENTINČIĆI

Potreban materijal
v Jaja 2 komada
v Brašno 250 gr
v Med 250 gr
v Šećer-kristal 50 gr
v Puter 50 gr
v Mleko 2 kašike
v Limun sok i strugana kora od ½
v Vanilin-šećer 1 kesica
v Cimet 2 kašičice
v Karanfilić 1 kašičica
v Džem od kajsija ( višanja ) 3 kašike
v Rum 3 kašike+ 1 kašičica
v Čokolada za kuvanje 50 gr
v Ulje 2+2 kapi
v Šećer-prah 100 gr
v Crvena boja za kolače 5 kapi

Način pripreme

U dubljoj šerpi izmešajte med, šećer i puter i uz stalno mešanje zagrevajte na laganoj vatri. Kad se otopi sklonite sa ringle i dodajte sok i koru limuna, cimet i karanfilić. Prohladite, pa dodajte brašno. Mutite mikserom ( brzina 2 ) i dodajte jedno po jedno jaje i mleko.
Sipajte testo u četvrtast pleh obložen peki papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta.
Modlom oblika srca izvadite paran broj komada, a ostatke iseckajte i izmešajte sa džemom i rumom. Ovom masom premažite srca i spajajte po dva.
Jednu polovinu kolača prelijte glazurom od čokolade, a drugu ružičastim.
Glazura od čokolade –
Otopiti na pari čokoladu, kockicu šećera i 2 kapi ulja
Ružičasta glazura –
Prah-šećer preliti sa 3 kašike vrele vode i jednom kašičicom ruma, pa uz stalno mućenje dodati 2 kapi ulja.
Poslužiti uz osmeh, poljubac, šlag i sve vrste napitaka.


Permalink | Komentari (29) | Trekbekovi (0)

Februar
09

TECI, TECI DUNAVE 2

Generalna | domacica | Februar 09, 2009,16:33

Sve počinje rekom


Još uvek golim drvećem okruženom

I plavim nebom pokrivenom

Oni još uvek na obali u zimskoj odeći


Posmatraju vesele grafite

Ali ima i hrabrih koji gnjuraju

Ili se reklamiraju

Visoko nadleću

Šireći nadu i radost sleću

Ili uživaju u zagrljaju

A i onih koji posle ovakve šetnje spreme

 

OKREPLJUJUĆA SALATA

Potreban materijal
v Crveni kupus 100 gr
v Beli kupus 100 gr
v Šargarepa 1 komad ( oko 100 gr )
v Celer 1 manji koren ( oko 100 gr)
v Kukuruzne pahuljice 2 kašike
v Ulje-suncokreta 1 kašika
v Ulje-maslinovo 1 kašika
v Sirće – jabukovo ili vinsko 1 kašika
v So po ukusu

Način pripreme

Obe vrste kupusa iseći na rezance, šargarepu na štapiće a celer na listiće. Posoliti, dodati ulje i sirće, dobro izmešati i ostaviti desetak minuta na hladnom. Neposredno pred služenje posuti kukuruznim pahuljicama i ukrasiti po želji.
Odlično prija uz sve vrste belog vina.


Permalink | Komentari (17) | Trekbekovi (0)

Februar
08

SUBOTOM UVEČE

grickalice za dokolicu | domacica | Februar 08, 2009,10:31

 

 

 

Permalink | Komentari (10) | Trekbekovi (0)

Februar
06

MALI DOPRINOS

Generalna | domacica | Februar 06, 2009,13:51

Na temu krize o kojoj se naširoko, nadugačko, preduboko... raspravlja.
Globalna/svetska širi pipke u svim pravcima, a neke druge su gurnute u zapećak.
A sasvim je sigurno da postoje.
Jedina za koju pretpostavljam da ne postoji je nebeska, ali nisam baš sasvim sigurna jer nebo koristim isključivo u romantične svrhe – da me ugreje Sunce ili da zvezde smestim u nečije oči.
Iz pouzdanih izvora znam da postoji kriza srednjih godina, ili, po naški rečeno „žal za mladost“.
Pogadja oba pola ali na različite načine.
Dame, uglavnom, pribegavaju kozmetičko-odevnim vratolomijama, nauče po neku novu veštinu na bilo kom polju, ili jednostavno preskoče taj period i sa smeškom kažu:
- Najlepših 5 (pet) godina u mom životu behu one izmedju dvadeset devete i tridesete.
Ako nisu preterano okupirani poslom i trkom za novcem, momci obično bacaju čežnjive poglede ka mladjima, i široko osmehnuti ( u šali ili ne?) kažu:
- Menjam jednu od ** za dve od po * i * godina, kilograma...
A u sebi pomisle:
- Ne znam šta bih s njima započeo, ali tako je cool...
Kad ova kriza prodje ( prolazi, časna reč!), obično zapadnete u neku apstinencijalnu.
To je ona kad u „aps“ stavite neku neželjenu naviku: - pušenje, višak slatkiša, preteranu ljubav prema televiziji, filmu, internetu...
Lek za nju je lepa šetnja - evo Sunce se raskrililo nad Beogradom a verovatno i šire,


Vesela pesmica koja podseća na leto


Teranje inata svetskoj ekonomskoj krizi uz ručak.

JUNETINA SA GORGONZOLOM

Potreban materijal

v Juneće meso ( plećka ili pauflek) 800 gr
v Ulje 2 kašike
v Kisela pavlaka 100 gr
v Gorgonzola 150 gr
v So po ukusu

Način pripreme

Posoliti meso isečeno na manju parčad i staviti u šerpu sa zagrejanim uljem. Okretati da se zapeče sa svih strana ( oko 10 minuta), smanjiti temperaturu ringle na minimum, naliti oko 100 gr vode, poklopiti i dinstati oko dva sata. Povremeno okrenuti meso i po potrebi doliti malo vode.
Gorgonzolu iseći na kockice i izmešati sa kiselom pavlakom pa preliti meso. Promešati, poklopiti i ostaviti na toplom do služenja.
Kao prilog koristiti krompir, testenine ili knedle od starog hleba( ovo da se podsetite da negde mora i da se prištedi)


Permalink | Komentari (20) | Trekbekovi (0)

Februar
05

UH, OH, AH...

Generalna | domacica | Februar 05, 2009,11:44

I tako to.
Ili umesto komentara na pripovetku
Milena kolege-blogera Suky-ja.
Kažu najteži je početak.
Prvi korak.
U bilo čemu.
Zbunjenost, zaludjenost, sumnja...
Ispune ti uši pamukom mekih nota.
Zaiskre oči, zaigra srce, zadrhte ruke.
Osvrneš se tražeći putokaz.
Zastaneš da predahneš.
Ispiješ gutljaj ili dva neverice.
Otreš dlanom par kapljica za koje nisi siguran odakle potiču...
I kreneš dalje.
Korak po korak.
Nekad čio i bodar, kao skok dorata preko oborenog debla
Nekad trom kao medin posle zimskog sna
Lagan kao mala noćna muzika

Obuven u plesne cipelice...
Ili alpinističke gojzerice.
I stigneš.
Do kraja.
Ili novog početka.
Ponekad i samo da kuhinje.
Tek da ne zaboraviš čemu služi.
I da se podsetiš da će uskoro kolokvijum, pa da malo prioneš na učenje.


PITA OD PRAZILUKA

Potreban materijal
v Kore za pitu 12 komada (oko 400 gr)
v Praziluk 1 kg
v Ulje 2 kašike + 4 kašike
v Kisela voda 6 kašika
v Beli biber ¼ kašičice
v So ½ kašičice
v Kukuruzni griz 4 kašike
v Margarin 1 kašika

Način pripreme

Praziluk iseckati na kockice i dinstati na 2 kašike ulja desetak minuta. Ako se lepi za dno doliti malo vode, posoliti, pobiberiti i izmešati sa kukuruznim grizom. Prohladiti i podeliti na 4 dela.
Za svaku jufku koristiti 3 kore.
Izmešati ostatak ulja i kiselu vodu i premazivati prvu i drugu koru, a na treću stavljati nadev od praziluka. Urolati i stavljati u pleh obložen peki-papirom i premazan margarinom.
Staviti u hladnu rernu i peći oko 30 minuta od momenta kad rerna dostigne temperaturu 225 stepeni.
Vruću pitu iseći na parčad željene veličine i poslužiti uz kiselu pavlaku, jogurt ili sir.

Permalink | Komentari (21) | Trekbekovi (0)

Februar
04

GODINA DANA...

grickalice za dokolicu | domacica | Februar 04, 2009,06:06

Proletela od kada na ovaj blog-servis doplesa u ritmu Valcera.
U haljini satkanoj od lepih reči, smeha, dobre volje, sete i poneke suzice...
Sanjarenja56.

*****************


Za jedinu moju tebe

 

*****************

Najlepši fokstrot na svetu

Malo cveća

I beskonačno mnogo lepih želja.


Poljupce, zagrljaje i čestitke uručite slavljenici, a ovde malo čalabrcnite.


TORTA SANJARENJE

Potreban materijal
v Jaja 6 komada
v Šećer-kristal 6 kašika
v Brašno-oštro 3 kašike
v Kakao- prah 3 kašike
v Lešnik 200 gr
v Gorka čokolada 150gr
v Slatka pavlaka za šlag 500 gr
v Šećer-prah 4 kašike
v Kremfix 2 kesice
v Džem od višanja 3 kašike

Način pripreme
Lešnike ispeći u rerni zagrejanoj na 150 stepeni, oljuštiti i samleti, čokoladu narendati na krupno rende.
Umutiti čvrst sneg od belanaca, dodati kristal-šećer, pa kad se masa ujednači jedno po jedno žumance. Lagano umešati brašno pomešano s kakao-prahom i lešnike pomešane sa 100 gr čokolade.
Izručiti u kalup premazan puterom i obložen peki-papirom i peći u rerni zagrejanoj na 225 stepeni 12 minuta. Izvaditi iz kalupa i ohladiti pa horizontalno iseći na dva dela u odnosu 1:2.
Slatku pavlaku umutiti sa prah-šećerom i kremfixom,džem od višanja izmutiti sa 1 kašikom šlaga.
Deblji deo testa premazati sa dve trećine šlaga, staviti drugu koru premazati je prelivom sa džemom i ostatkom šlaga. Posuti čokoladom pomešanom sa lešnicima i rashladiti pre služenja.


Permalink | Komentari (21) | Trekbekovi (0)

Februar
02

ČEKAJUĆI LASTE

grickalice za dokolicu | domacica | Februar 02, 2009,11:49

Permalink | Komentari (12) | Trekbekovi (0)

Januar
30

A ŠTO PITAŠ

grickalice za dokolicu | domacica | Januar 30, 2009,21:21

Permalink | Komentari (22) | Trekbekovi (0)

Januar
29

PROVEJAVA...

Generalna | domacica | Januar 29, 2009,14:26

Ovih januarskih tmurnih dana negde sneg, negde kišica il’ susnežica.
A na mnogim blogovima seta i tužna sećanja, poneka suza i uveli list...
Lepo je imati uspomene.
Čak i kad bole.
Ali je lepše nasmešiti se.
Nacrtati Sunce.
Zapevati kao da nikog nema kod kuće.
Posejati nadu.
Požnjeti slasne plodove.
Pružiti ruku.
Zato –
NASMEŠITE SE, molim!

I zasladite.

ŠTANGLICE OD ČOKOLADE

Potreban materijal

v Belanca 5 komada
v Šećer-kristal 140 gr
v Gorka čokolada 140 gr
v Brašno 50 gr
v Orasi 50 gr
v Kokosovo brašno 50 gr

Način pripreme

Dobro umutitit belanca sa šećerom,dodati narendanu čokoladu i brašno. Lagano izmešati i izručiti u pleh obložen peki-papirom. Poravnati vlažnim nožem i posuti mešavinom mlevenih oraha i kokosa.
Peći u rerni zagrejanoj na 175 stepeni oko 25 minuta.Ohladjeno seći na štanglice željene veličine.



Permalink | Komentari (22) | Trekbekovi (0)

Januar
28

MOGLI SMO...

grickalice za dokolicu | domacica | Januar 28, 2009,21:19

 

Permalink | Komentari (11) | Trekbekovi (0)

Januar
28

JEDNOM POSEBNOM...

Generalna | domacica | Januar 28, 2009,00:00

Hodaču po oblacima
Slikaru lepih reči
Čoveku sa krilima i dušom andjela


TORTA BELI ANDJEO

Potreban materijal

v Jaja 15 komada
v Orasi 500 gr
v Puter 250 gr
v Šećer 350gr + 30 kašika
v Mleko 250gr +300 gr
v Čokolada 100 gr
v Banana 1 komad
v Šlag pena 2 kesice




Način pripreme

Ispeći tri kore od po 5 belanaca 10 kašika šećera 2 kašike mlevenih oraha i 5 kašika seckanih oraha.
Za prvi, žuti fil umutiti 12 žumanaca sa 200gr šećera i kuvati na pari dok se ne zgusne (oko 15 – 20 minuta), prohladiti i dodati puter i izgnječenu bananu.
Za drugi, braon fil skuvati 300 gr mlevenih oraha sa 250 gr mleka i 150 gr šećera.Dodati čokoladu,dobro izmešati i ohladiti.
Za treći, beli fil umutiti dve kesice šlag pene.
Ohladjene kore filovati sledećim redosledom:
→ Prva kora - braon fil, žuti fil, šlag
→ Druga kora – braon fil, žuti fil, šlag
→ Treća kora – braon fil, šlag, žuti fil



Permalink | Komentari (12) | Trekbekovi (0)

Januar
27

NEKAD...

kulinarstvo | domacica | Januar 27, 2009,12:00

Nekad je bilo lako.
Kad hoćeš da pišeš – presaviješ tabak ili istrgneš list iz sredine sveske, zarežeš olovku ili lizneš mastiljavi vrh i počneš.
Kad ’oćeš da naučiš da kuvaš uhvatiš se babi za kecelju, izmoliš malo testa ili neki krompir i započneš avanturu.
Ako se rodiš kao muško, zna se da ti ne gine vojska, a ako si žensko – varjača i metla.
S napretkom civilizacije, neki aršini su se promenili, pa kad pišete morate koristiti obe ruke za kuckanje po tastaturi, a ako ogladnite a ne želite da pešačite do najbližeg kioska brze hrane, morate gledati televiziju i poznate „umetnike“ kako pripremaju svoja omiljena jela.
Ako, kojim slučajem, i uspete da nešto pripremite, verovatno ćete odustati od daljeg učenja.
Zaključujući da oprema koju koriste i ambijent u kome rade imaju višestruki uticaj na izgled i ukus jela.
Elem, ova domaćica potiče iz redova dinosaurusa koji spadaju pod ono nekad, pa sad sledi prva lekcija iz kuhinjskih vratolomija.
Mogla bi se zvati
NEOPHODNI REKVIZITI U KUHINJI

Preteča multipraktika ili miksera. Višenamenski rekvizit. Koristi se za mešanje, mućenje, ili kao pomoćno sredstvo za dokazivanje.

S poklopcem, bez poklopca, ili u nekim slučajevima polupoklopljen. Koristi se za kuvanje u užem smislu – barenje. Poklopac onemogućava da sva tečnost ispari, a dno da imate čime da se zabavite kada se to ipak desi.


Deo odeće zamišljen kao ispomoć onima koji ne žele da se poflekaju. Uglavnom povećava broj komada koje morate prati i peglati.


Posuda u koju ćete sipati jelo radi konzumiranja. Postoji od različitih materijala.
Od najfinijeg porcelana, pleha, keramike, plastike, papira... Lako postaje leteći iz raznih razloga.

Pribor koji se koristi ako ne želite da uprljate prste. Ili ako vam treba razbrajalica u društvenoj igri.
Kašika, viljuška, nož,
U brzom vozu šišali kozu,
Kašika, viljuška, nož.

Za kraj ove lekcije poseban pozdrav za one koji žele da nauče da kuvaju.
I, prvenstveno za kolegu Sukyja, recept koji ne može da omane:
SALATA OD PASULJA

Potreban materijal
v Pasulj-crveni 300 gr
v Praziluk 1 struk oko 100 gr
v Crni luk 1 glavica
v Beli luk 2 čena
v Ulje-suncokreta 2 kašike
v Vinsko sirće 2 kašike
v Lovor-list 1 komad
v Beli biber ¼ kašičice
v Peršun-list 1 kašičica seckanog
v So po ukusu ( oko ½ kašičice)
Način pripreme

Oprati pasulj i ostaviti u hladnoj vodi oko 15 minuta. Odbaciti sva zrna koja su isplivala a ostatak ocediti, staviti u lonac i naliti sa oko 1.5 l vode. Poklopiti i kuvati oko 45 minuta od momenta kad provri. Ocediti, isprati pod mlazom hladne vode i staviti u činiju.
Sve tri vrste luka sitno iseckati i izmešati sa solju, biberom, peršunom i izmrvljenim listom lovora. Sipati u činiju sa pasuljem, naliti ulje i sirće i dobro promešati.
Rashladiti i poslužiti uz sve vrste mesa.




Permalink | Komentari (31) | Trekbekovi (0)

«Prethodni   1 2 3 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 32 33 34  Sledeći»
Pretraži
Najnovije...
  • OBOJENO TRAŽENJEM
  • SLIKE...
  • ZAPIS DUŠE
  • SVE PRODJE...
  • KIKI, MIKI, RIKI
  • ZDRAVO
  • ĆUTANJE
  • IMA ŽIVOTA...
  • ZASEDANJE KRIZNOG ŠTABA
  • NA PLUS ČETRDESET
Kategorije
  • Generalna [341]
  • grickalice za dokolicu [141]
  • kulinarstvo [11]
  • domaći zadatak [12]
  • internet [2]
  • brojke i slova [0]
Arhiva
  • April 2013 [1]
  • Mart 2013 [1]
  • Februar 2013 [3]
  • Januar 2013 [3]
  • Avgust 2012 [1]
  • Jul 2012 [1]
  • April 2012 [1]
  • Februar 2012 [2]
  • Januar 2012 [5]
  • Decembar 2011 [4]
  • Novembar 2011 [6]
  • Oktobar 2011 [5]
  • Avgust 2011 [4]
  • Jul 2011 [3]
  • Jun 2011 [3]
  • Maj 2011 [1]
  • April 2011 [2]
  • Mart 2011 [1]
  • Februar 2011 [3]
  • Januar 2011 [4]
  • Decembar 2010 [3]
  • Novembar 2010 [2]
  • Oktobar 2010 [2]
  • Septembar 2010 [2]
  • Avgust 2010 [4]
  • Jun 2010 [3]
  • Maj 2010 [6]
  • April 2010 [6]
  • Mart 2010 [1]
  • Februar 2010 [8]
  • Januar 2010 [7]
  • Decembar 2009 [9]
  • Novembar 2009 [9]
  • Oktobar 2009 [7]
  • Septembar 2009 [5]
  • Avgust 2009 [10]
  • Jul 2009 [15]
  • Jun 2009 [13]
  • Maj 2009 [17]
  • April 2009 [17]
  • Mart 2009 [18]
  • Februar 2009 [17]
  • Januar 2009 [19]
  • Decembar 2008 [9]
  • Novembar 2008 [11]
  • Oktobar 2008 [7]
  • Septembar 2008 [8]
  • Avgust 2008 [13]
  • Jul 2008 [18]
  • Jun 2008 [15]
  • Maj 2008 [18]
  • April 2008 [18]
  • Mart 2008 [16]
  • Februar 2008 [14]
  • Januar 2008 [15]
  • Decembar 2007 [13]
  • Novembar 2007 [19]
  • Oktobar 2007 [19]
  • Septembar 2007 [21]
  • Avgust 2007 [8]
  • Jul 2007 [10]
Moji linkovi
Generalna
ne propuštam da posetim
Meni
  • Početna strana
  • Arhiva
  • Fascikle
  • Administracija
Sindikat
  • RSS 0.90
  • RSS 1.0
  • RSS 2.0
  • Atom
 
Copyright@2007. Reic's Place. All rights reserved. Powered by Lifetype.
Designed by Dieter Schneider, CssTemplateHeaven. Ported to Lifetype by Reic Wang.