Lepe reči i lepi zalogaji
Generalna | domacica | Avgust 09, 2010,11:11
Tiho avgustovsko predvečerje na zemunskom keju.
Dečji smeh, zvonca sa bicikala, štropot rolera, poneki šmrcaj zbog odranog kolena.
Lagani koraci umornih starih nogu, kotrljanje točkova kolica...
Šareni baloni, sijaset vrsta sladoleda, piratski diskovi, djindjuve i poneka knjiga ili rukotvorina...
Sa klupa tračevi lete brzinom svetlosti, na nebu oblaci i mesečev srp, vetar u krošnjama...
Miriše na romantiku, prve poljupce, izbledele uspomene...
Osećaj pojačava zvuk gitare.
Dopire sa klupe koja se pod razgranatu krošnju hrasta smestila.
Usamljeni mladić šalje milozvučnu poruku put reke i šetača.
Na zemlji ispred njega otvorena kutija za gitaru...
Sa par dvadesetica, nekoliko metalaca i simboličnim brojem pedesetica...
Šalje neku drugu poruku.
Nekoliko koraka dalje par tinejdžera bučno rasparavlja o najnovijem „hitu“ koji Youtube
„rastura".
Kuća, pos’o...
Naslov je već i u reklami za najnoviji model laptopa...
Zapitah se kako bi bilo da se ova dvojica zamene?
Naravno, odgovor znaju samo oni.
Meni je odavno kuća=pos’o.Što će reći, kuhinjo moja mila, ubedi još nekog da će lepo jesti ako spremi
HLADNA MUSAKA
Potreban materijal
Tikvice (plavi patlidžan) 4 komada manjih
Jaja 2 komada
Pivo 1 šoljica
Brašno 5 kašika
Sir beli 400 gr
Paradajz 6 komada
Peršun-list 1 kašika seckanog
Origano 1 kašičica
Bosiljak 1 kašičica so po ukusu
Beli luk 2 čena
Ljuta papričica 1 komad
Ulje za prženje
Način pripreme
Tikvice očistiti i iseći na kolutove debljine oko 1 cm. Posoliti po ukusu i ostaviti oko 30 minuta. Uvaljati ih u brašno i jaja umućena sa pivom. Pržiti na zagrejanom ulju i stavljati na papirne ubruse.
Ohladjene poredjati u kalup, posuti mešavinom zelenih začina, prekriti sirom i kolutovima paradajza i na kraju staviti drugi red tikvica.
Malo pritisnuti, ukrasiti seckanom ljutom papričicom i ostaviti poklopljeno u frižideru najmanje 1 sat pre služenja.
Sledeći | Prethodni | Komentari (40) | Trekbekovi (0)
AnaM | 09/08/2010
Kad se rodimo, svi startujemo na izgled ravnopravno u život.
Ne zna se kome će biti majka, kome maćeha... i ko će imati sreću da živi.
U lutriji života neizvesnost nam daje snage da nastavimo često neravnopravnu borbu, sreće i nesreće, zdravlja i bolesti, imati i nemati...
Ne volim tikvice, hoću meso meso:))
nemamimebre | 09/08/2010
Eh,sta ces to ti je zivot..dolaze neki novi klinci ..mmmm ukusnoooo,obozavam musaku :))
anam | 09/08/2010
Gde nadje ovaj recept sada kad je paradajz skočio na 200 dinara?:))
Mira kuglof | 09/08/2010
Drago mi je da si tu. Recept je vise nego odlican.
Ovaj vikend dolazim da cujem zvuk gitare, poneki trac i razmenim recepte.
Lillian Q | 09/08/2010
Volela bih da shvatim kako bih to mogla posao i kuću na isto mesto da stavim. Biće, vljada, jednom... a recept je NJAMI!!! Tikvice, beli luk, pivo, sir ... mmm
vesela | 09/08/2010
volim zemunski kej..a musaka izgleda odlicno, moracu da isprobam recept.
pozdrav!
domacica | 09/08/2010
@nastasja, ma nisam se izgubila, samo neke slatke i manje slatke obaveze baciše net na poslednje mesto
Prijatno!
domacica | 09/08/2010
@anaM, tačno je da nekome život nudi trnje a nekome ruže, ali treba naučiti kako da trnje nateraš da procveta.
Prijatno!
P.S. ma ima da voliš tikvice kad ja spremam! i tačka!*
domacica | 09/08/2010
@nemamimebre, drago mi je da ti se dopao predlog ručka
Prijatno!
domacica | 09/08/2010
@anaM, kako misliš našla. izmislila dok je paradajz bio 80 dinara!
Prijatno!
domacica | 09/08/2010
@Mira kuglof, nadam se da ćeš uživati. i na zemunskom keju i uz ručak
Prijatno!
domacica | 09/08/2010
@lilianQ, ne znam šta da ti kažem... biće valjda.
a posebno me raduje što ručak/večeru iz reda mojih omiljenih takodje voliš
Prijatno!
domacica | 09/08/2010
@vesela, jedno od mojih omiljenih šetališta... i jedna od omiljenih kombinacija za vrele letnje dane
Prijatno!
sanjarenja56 | 09/08/2010
Vreme je za viđenje uz musaku...ili sladoled, ako ostanemo na uobičajenom repertoaru? Evo, i Mira kuglof nam se pridružuje!
AnaM | 09/08/2010
Može kod mene, sladoled, tikvice ni slučajno, pa makar ih spremao i kulinarski genije, domaćica:))
mandrak72 | 09/08/2010
Domaćice radujem se povratku mirisa koje ovaj blog nudi. Kao i uvijek uživaju sva čula kako mirisa tako i vida.
pozdrav
Baladasevic | 09/08/2010
Radujem se tebi, ali postovima ne. Jer, em mirisu em ce me doterati do 200kila :)
Pozdrav iz ravnice!
pricalica | 09/08/2010
Кућа пос`о, хит, се увелико снима и за енглеско говорно подручје, па би и ти могла своје рецепте да енгленизираш, хе, хе. Љубим те!***
domacica | 10/08/2010
@sanjarenja56, nije važno uz šta nego s kim, znači, nadam se
Prijatno!
domacica | 10/08/2010
@Anam, dobro draga nećemo se prepirati. ima da ih probaš i gotovo!:))))
Prijatno!
domacica | 10/08/2010
@mandrak72, lepo je biti okružen starim dobrim drugarima, nedostajali ste mi
Prijatno!
domacica | 10/08/2010
@baladašević, ma šta zna dete šta je 200 kila, uzme i jede što mu se svidja:))))
Dunavom šaljem jedan zemunski pozdrav put ravnice
Prijatno!
domacica | 10/08/2010
@pričalica, he, he, može i na engleskom cold musaka za hot dane! kako ti zvuči?
Prijatno!
domacica | 10/08/2010
@mira kuglof, o draga živim u ubedjenju da ćemo uspeti da se vidimo
Prijatno!
domacica | 13/08/2010
@pričalica, :)))))), sjajna reč, moraću je upotrbiti ubrzo
Prijatno!
domacica | 13/08/2010
@talas, o druže stari, ti li beše naj što ne voli tikvice?
Prijatno!:))
poluuspavanka | 13/08/2010
meni se od svega još vrti ono "miriše na romantiku i
prve poljupce!"...
eh...
blago tebi kad ti je kućai poso isto :)
Talas | 13/08/2010
Ma ja je bas ne volim, ali ponekad mogu da je jedem.
Nisam zavetovan, ha ha ha.
:))))
hyperblogger | 15/08/2010
mljac :) predivno, domacice.hrana za dusu i telo.
domacica | 15/08/2010
@poluuspavanka, vidim da romantikom bojiš misli a svakodnewvnicom želje
Prijatno!
domacica | 15/08/2010
@talas, evo upisujem sebi plus velik k'o vrata što nekog ubedih da se ože jesti i ono što nije omiljeno
Prijatno!
domacica | 15/08/2010
@hyperblogger, samo ti mljackaj, ja uživam kad te ovde sretnem
Prijatno!
hyperblogger | 15/08/2010
@domacice, hvala na gostoprimstvu. zato se rado i vracam ovde.
mahamaja | 23/08/2010
mmm, ovo je po mom ukusu,
svratila sam samo da vidim sta radis, a sad imam i recept za danasnji rucak : )
domacica | 23/08/2010
@mahamaja, sem što sam zatrpana slatkim obavezama, pomalo još uvek svratim u ovaj virtuelni kutak. drago mi je da sam pomogla u izboru ručka
Prijatno!
AnaM | 10/09/2010
...naravno da se nećemo prepirati...ja to nikad ne radim:))
Tikvice?
Nema šanse:))
Re: OVDE I TAMO
nastasja | 09/08/2010
Domacice, pa gde si se ti izgubila? ;)
ovo ti je mnogo NJAM ;)