Kuhinja i oko nje

Lepe reči i lepi zalogaji

« Avgust 2010 »
Ne Po Ut Sr Če Pe Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Avgust
09

OVDE I TAMO

Generalna | domacica | Avgust 09, 2010,11:11

Tiho avgustovsko predvečerje na zemunskom keju.

Dečji smeh, zvonca sa bicikala, štropot rolera, poneki šmrcaj zbog odranog kolena.

Lagani koraci umornih starih nogu, kotrljanje točkova kolica...

Šareni baloni, sijaset vrsta sladoleda, piratski diskovi, djindjuve i poneka knjiga ili rukotvorina...

Sa klupa tračevi lete brzinom svetlosti, na nebu oblaci i mesečev srp, vetar u krošnjama...

Miriše na romantiku, prve poljupce, izbledele uspomene...

Osećaj pojačava zvuk gitare.

Dopire sa klupe koja se pod razgranatu krošnju hrasta smestila.

Usamljeni mladić šalje milozvučnu poruku put reke i šetača.

Na zemlji ispred njega otvorena kutija za gitaru...

Sa par dvadesetica, nekoliko metalaca i simboličnim brojem pedesetica...

Šalje neku drugu poruku.

Nekoliko koraka dalje par tinejdžera bučno rasparavlja o najnovijem „hitu“ koji Youtube

„rastura".

Kuća, pos’o...

Naslov je već i u reklami za najnoviji model laptopa...

Zapitah se kako bi bilo da se ova dvojica zamene?

Naravno, odgovor znaju samo oni.

Meni
je odavno kuća=pos’o.

Što će reći, kuhinjo moja mila, ubedi još nekog da će lepo jesti ako spremi

HLADNA MUSAKA

Potreban materijal

Tikvice (plavi patlidžan) 4 komada manjih

Jaja 2 komada

Pivo 1 šoljica

Brašno 5 kašika

Sir beli 400 gr

Paradajz 6 komada

Peršun-list 1 kašika seckanog

Origano 1 kašičica

Bosiljak 1 kašičica so po ukusu

Beli luk 2 čena

Ljuta papričica 1 komad

Ulje za prženje

Način pripreme

Tikvice očistiti i iseći na kolutove debljine oko 1 cm. Posoliti po ukusu i ostaviti oko 30 minuta. Uvaljati ih u brašno i jaja umućena sa pivom. Pržiti na zagrejanom ulju i stavljati na papirne ubruse.

Ohladjene poredjati u kalup, posuti mešavinom zelenih začina, prekriti sirom i kolutovima paradajza i na kraju staviti drugi red tikvica.

Malo pritisnuti, ukrasiti seckanom ljutom papričicom i ostaviti poklopljeno u frižideru najmanje 1 sat pre služenja.

Sledeći | Prethodni | Komentari (40) | Trekbekovi (0)

Komentari

Re: OVDE I TAMO

nastasja | 09/08/2010

Domacice, pa gde si se ti izgubila? ;)
ovo ti je mnogo NJAM ;)

Re: OVDE I TAMO

AnaM | 09/08/2010

Kad se rodimo, svi startujemo na izgled ravnopravno u život.
Ne zna se kome će biti majka, kome maćeha... i ko će imati sreću da živi.
U lutriji života neizvesnost nam daje snage da nastavimo često neravnopravnu borbu, sreće i nesreće, zdravlja i bolesti, imati i nemati...

Ne volim tikvice, hoću meso meso:))

Re: OVDE I TAMO

nemamimebre | 09/08/2010

Eh,sta ces to ti je zivot..dolaze neki novi klinci ..mmmm ukusnoooo,obozavam musaku :))

Re: OVDE I TAMO

anam | 09/08/2010

anam

Gde nadje ovaj recept sada kad je paradajz skočio na 200 dinara?:))

Re: OVDE I TAMO

Mira kuglof | 09/08/2010

Drago mi je da si tu. Recept je vise nego odlican.
Ovaj vikend dolazim da cujem zvuk gitare, poneki trac i razmenim recepte.

Re: OVDE I TAMO

Lillian Q | 09/08/2010

Volela bih da shvatim kako bih to mogla posao i kuću na isto mesto da stavim. Biće, vljada, jednom... a recept je NJAMI!!! Tikvice, beli luk, pivo, sir ... mmm

Re: OVDE I TAMO

vesela | 09/08/2010

volim zemunski kej..a musaka izgleda odlicno, moracu da isprobam recept.
pozdrav!

Re: OVDE I TAMO

domacica | 09/08/2010

@nastasja, ma nisam se izgubila, samo neke slatke i manje slatke obaveze baciše net na poslednje mesto
Prijatno!

Re: OVDE I TAMO

domacica | 09/08/2010

@anaM, tačno je da nekome život nudi trnje a nekome ruže, ali treba naučiti kako da trnje nateraš da procveta.
Prijatno!
P.S. ma ima da voliš tikvice kad ja spremam! i tačka!*

Re: OVDE I TAMO

domacica | 09/08/2010

@nemamimebre, drago mi je da ti se dopao predlog ručka
Prijatno!

Re: OVDE I TAMO

domacica | 09/08/2010

@anaM, kako misliš našla. izmislila dok je paradajz bio 80 dinara!
Prijatno!

Re: OVDE I TAMO

domacica | 09/08/2010

@Mira kuglof, nadam se da ćeš uživati. i na zemunskom keju i uz ručak
Prijatno!

Re: OVDE I TAMO

domacica | 09/08/2010

@lilianQ, ne znam šta da ti kažem... biće valjda.
a posebno me raduje što ručak/večeru iz reda mojih omiljenih takodje voliš
Prijatno!

Re: OVDE I TAMO

domacica | 09/08/2010

@vesela, jedno od mojih omiljenih šetališta... i jedna od omiljenih kombinacija za vrele letnje dane
Prijatno!

Re: OVDE I TAMO

sanjarenja56 | 09/08/2010

sanjarenja56

Vreme je za viđenje uz musaku...ili sladoled, ako ostanemo na uobičajenom repertoaru? Evo, i Mira kuglof nam se pridružuje!

Re: OVDE I TAMO

AnaM | 09/08/2010

Može kod mene, sladoled, tikvice ni slučajno, pa makar ih spremao i kulinarski genije, domaćica:))

Re: OVDE I TAMO

mandrak72 | 09/08/2010

Domaćice radujem se povratku mirisa koje ovaj blog nudi. Kao i uvijek uživaju sva čula kako mirisa tako i vida.
pozdrav

Re: OVDE I TAMO

Baladasevic | 09/08/2010

Radujem se tebi, ali postovima ne. Jer, em mirisu em ce me doterati do 200kila :)

Pozdrav iz ravnice!

Re: OVDE I TAMO

pricalica | 09/08/2010

Кућа пос`о, хит, се увелико снима и за енглеско говорно подручје, па би и ти могла своје рецепте да енгленизираш, хе, хе. Љубим те!***

Re: OVDE I TAMO

Mira kuglof | 10/08/2010

Sanjarenja, domacice, od sveg srca zelim i hoooooooocu!

Re: OVDE I TAMO

domacica | 10/08/2010

@sanjarenja56, nije važno uz šta nego s kim, znači, nadam se
Prijatno!

Re: OVDE I TAMO

domacica | 10/08/2010

@Anam, dobro draga nećemo se prepirati. ima da ih probaš i gotovo!:))))
Prijatno!

Re: OVDE I TAMO

domacica | 10/08/2010

@mandrak72, lepo je biti okružen starim dobrim drugarima, nedostajali ste mi
Prijatno!

Re: OVDE I TAMO

domacica | 10/08/2010

@baladašević, ma šta zna dete šta je 200 kila, uzme i jede što mu se svidja:))))
Dunavom šaljem jedan zemunski pozdrav put ravnice
Prijatno!

Re: OVDE I TAMO

domacica | 10/08/2010

@pričalica, he, he, može i na engleskom cold musaka za hot dane! kako ti zvuči?
Prijatno!

Re: OVDE I TAMO

domacica | 10/08/2010

@mira kuglof, o draga živim u ubedjenju da ćemo uspeti da se vidimo
Prijatno!

Re: OVDE I TAMO

pricalica | 12/08/2010

Енглезијастично!***

Re: OVDE I TAMO

talas | 13/08/2010

talas

Pozdrav, njam, njam.
:)

Re: OVDE I TAMO

domacica | 13/08/2010

@pričalica, :)))))), sjajna reč, moraću je upotrbiti ubrzo
Prijatno!

Re: OVDE I TAMO

domacica | 13/08/2010

@talas, o druže stari, ti li beše naj što ne voli tikvice?
Prijatno!:))

Re: OVDE I TAMO

poluuspavanka | 13/08/2010

meni se od svega još vrti ono "miriše na romantiku i
prve poljupce!"...
eh...
blago tebi kad ti je kućai poso isto :)

Re: OVDE I TAMO

Talas | 13/08/2010

Ma ja je bas ne volim, ali ponekad mogu da je jedem.
Nisam zavetovan, ha ha ha.
:))))

Re: OVDE I TAMO

hyperblogger | 15/08/2010

mljac :) predivno, domacice.hrana za dusu i telo.

Re: OVDE I TAMO

domacica | 15/08/2010

@poluuspavanka, vidim da romantikom bojiš misli a svakodnewvnicom želje
Prijatno!

Re: OVDE I TAMO

domacica | 15/08/2010

@talas, evo upisujem sebi plus velik k'o vrata što nekog ubedih da se ože jesti i ono što nije omiljeno
Prijatno!

Re: OVDE I TAMO

domacica | 15/08/2010

@hyperblogger, samo ti mljackaj, ja uživam kad te ovde sretnem
Prijatno!

Re: OVDE I TAMO

hyperblogger | 15/08/2010

@domacice, hvala na gostoprimstvu. zato se rado i vracam ovde.

Re: OVDE I TAMO

mahamaja | 23/08/2010

mmm, ovo je po mom ukusu,
svratila sam samo da vidim sta radis, a sad imam i recept za danasnji rucak : )

Re: OVDE I TAMO

domacica | 23/08/2010

@mahamaja, sem što sam zatrpana slatkim obavezama, pomalo još uvek svratim u ovaj virtuelni kutak. drago mi je da sam pomogla u izboru ručka
Prijatno!

Re: OVDE I TAMO

AnaM | 10/09/2010

...naravno da se nećemo prepirati...ja to nikad ne radim:))
Tikvice?
Nema šanse:))

Dodaj komentar





Zapamti me

Pretraži
Najnovije...
  • OBOJENO TRAŽENJEM
  • SLIKE...
  • ZAPIS DUŠE
  • SVE PRODJE...
  • KIKI, MIKI, RIKI
  • ZDRAVO
  • ĆUTANJE
  • IMA ŽIVOTA...
  • ZASEDANJE KRIZNOG ŠTABA
  • NA PLUS ČETRDESET
Kategorije
  • Generalna [341]
  • grickalice za dokolicu [141]
  • kulinarstvo [11]
  • domaći zadatak [12]
  • internet [2]
  • brojke i slova [0]
Arhiva
  • April 2013 [1]
  • Mart 2013 [1]
  • Februar 2013 [3]
  • Januar 2013 [3]
  • Avgust 2012 [1]
  • Jul 2012 [1]
  • April 2012 [1]
  • Februar 2012 [2]
  • Januar 2012 [5]
  • Decembar 2011 [4]
  • Novembar 2011 [6]
  • Oktobar 2011 [5]
  • Avgust 2011 [4]
  • Jul 2011 [3]
  • Jun 2011 [3]
  • Maj 2011 [1]
  • April 2011 [2]
  • Mart 2011 [1]
  • Februar 2011 [3]
  • Januar 2011 [4]
  • Decembar 2010 [3]
  • Novembar 2010 [2]
  • Oktobar 2010 [2]
  • Septembar 2010 [2]
  • Avgust 2010 [4]
  • Jun 2010 [3]
  • Maj 2010 [6]
  • April 2010 [6]
  • Mart 2010 [1]
  • Februar 2010 [8]
  • Januar 2010 [7]
  • Decembar 2009 [9]
  • Novembar 2009 [9]
  • Oktobar 2009 [7]
  • Septembar 2009 [5]
  • Avgust 2009 [10]
  • Jul 2009 [15]
  • Jun 2009 [13]
  • Maj 2009 [17]
  • April 2009 [17]
  • Mart 2009 [18]
  • Februar 2009 [17]
  • Januar 2009 [19]
  • Decembar 2008 [9]
  • Novembar 2008 [11]
  • Oktobar 2008 [7]
  • Septembar 2008 [8]
  • Avgust 2008 [13]
  • Jul 2008 [18]
  • Jun 2008 [15]
  • Maj 2008 [18]
  • April 2008 [18]
  • Mart 2008 [16]
  • Februar 2008 [14]
  • Januar 2008 [15]
  • Decembar 2007 [13]
  • Novembar 2007 [19]
  • Oktobar 2007 [19]
  • Septembar 2007 [21]
  • Avgust 2007 [8]
  • Jul 2007 [10]
Moji linkovi
Generalna
ne propuštam da posetim
Meni
  • Početna strana
  • Arhiva
  • Fascikle
  • Administracija
Sindikat
  • RSS 0.90
  • RSS 1.0
  • RSS 2.0
  • Atom
 
Copyright@2007. Reic's Place. All rights reserved. Powered by Lifetype.
Designed by Dieter Schneider, CssTemplateHeaven. Ported to Lifetype by Reic Wang.