Kuhinja i oko nje

Lepe reči i lepi zalogaji

« Oktobar 2007 »
Ne Po Ut Sr Če Pe Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Oktobar
07

...

Generalna | domacica | Oktobar 07, 2007,14:31

Jesen je, setna i sveobuhvatna, žuta, mirisna i bajkovita, stanovala na kraju moje ulice.
Bilo je to vreme žipona, princeza, miki-majica i kuli-jakni, obojeno jarkom nadom i voljom da se nešto lepo, veliko i značajno stvori.
Snegovi su bili veliki, drveće granato i posejano na svim mogućim i nemogućim
mestima, bela kafa se pravila od Frankove cikorije, a nedeljom su se pravile vanilice.
Prve su ljubavi bile dobro čuvane tajne, poneki ukraden poljubac i stisak ruke duboko zaključani u srcu, a u spomenare se upisivali nevešto sklepani stihovi:
-Šta da ti šaram,
-šta da ti pišem,
-kada te volim
-koliko dišem!
Subotom se radilo skraćeno, a uveče se družilo sa prijateljima, rodjacima.
I sinoć je bila subota. Jesenja.
Mirisala je na prvu ljubav, romantiku, Tango ljubavi i ruže.
Šareno, šuštavo lišće pod nogama, mesec sakriven (ili mi se samo učinilo), žmirkavo svetlo uličnih lampi i sveće na stolu.
Samo je prva ljubav daleko, u nekom drugom snu, sa nekom drugom rukom...
Molim te, ostani tamo u sećanju,
Ostani jedina osoba kojoj sam rekla:
-Ruža da sam
U srcu bih ti procvetala
Da večno osećaš
Toplinu u grudima...
Molim te, ostani samo moj

POLJUBAC OD ČOKOLADE

Potreban materijal

v Jaja 10 komada
v Čokolada 200 gr
v Puter 250 gr
v Brašno 4 kašike
v Kakao-prah 4 kašike
v Šećer-kristal 12 kašika+6 kašika+200 gr
v Šećer-prah 4 kašike
v Maraskino-liker 100 gr
v Voda 100 gr
v Šlag 200 gr
v Lešnik 100 gr


Način pripreme

Napraviti 2 kore od po 3 jaja, 2 kašike brašna, 2 kašike kakao-praha i 3 kašike kristal šećera.Kore peći u podmazanom plehu na temperaturi 220 stepeni 12 minuta.
Za fil umutiti 4 cela jaj sa 12 kašika kristal šećera i kuvati na pari. Kada počne da se zgušnjava dodati čokoladu i ujednačiti. Ohladiti mešajući, pa dodati puter umućen sa prah šećerom.
Pomešati vodu i maraskino, dodati 200 gr kristal šećera i zagrevati dok se šećer sasvim ne istopi. Toplim prelivom natopiti obe kore, nafilovati i ostaviti da se dobro rashladi.
Poslužiti sa šlagom i mlevenim lešnikom.

poljubac

Sledeći | Prethodni | Komentari (7) | Trekbekovi (0)

Komentari

Re: ...

shadow | 07/10/2007

Nema vise onih snegova, ni tih mirisnih nedeljnih jutara, ponekad mislim da bi mnogo bolje bilo da zaboravim te lepe trenutke nego neke loše.

...

domacica | 07/10/2007

ne treba zaboraviti, ali kako napraviti nove?

Re: ...

zaboravi | 07/10/2007

prav je ljubav, došla tiho nezvana sama.. za sva vremena skrila se tu negde, duboko u nama..:)
baš si me lijepo podsjetila na jesenji dan, u mojoj ulici sa drvoredima bagremova i jednim prodavcem kestenova koji ih je pržio na žaru, mojih ruku tamnih od gareži i gacanja po baricama i požutjelom lišću:)

Re: ...

bubi | 07/10/2007

Moram malo da usporim, proletese mi lepote jeseni... mozda mi je zbog toga raspolozenje kao ovaj hladan kisni dan.

...

domacica | 07/10/2007

@bubi svakako uspori, jesen dolazi svake godine, ali treba skupljati utiske

Re: ...

altamoda | 09/10/2007

Videh poljubac od cokolade i zaboravih sta si pisala o jeseni..eto tako na mene deluju..i cokolada i poljubac.. ;)

Cek' da vidim da li je recept komplikovan za moje kulinarske (ne)sposobnosti.. ;)

Re: ...

tuzna | 09/10/2007

tuzna

iako ne volim nesto preterano jesen,drago mi je sto si videla lepotu u njoj i sto toliko uzivas!:*

Dodaj komentar





Zapamti me

Pretraži
Najnovije...
  • OBOJENO TRAŽENJEM
  • SLIKE...
  • ZAPIS DUŠE
  • SVE PRODJE...
  • KIKI, MIKI, RIKI
  • ZDRAVO
  • ĆUTANJE
  • IMA ŽIVOTA...
  • ZASEDANJE KRIZNOG ŠTABA
  • NA PLUS ČETRDESET
Kategorije
  • Generalna [341]
  • grickalice za dokolicu [141]
  • internet [2]
  • kulinarstvo [11]
  • domaći zadatak [12]
  • brojke i slova [0]
Arhiva
  • April 2013 [1]
  • Mart 2013 [1]
  • Februar 2013 [3]
  • Januar 2013 [3]
  • Avgust 2012 [1]
  • Jul 2012 [1]
  • April 2012 [1]
  • Februar 2012 [2]
  • Januar 2012 [5]
  • Decembar 2011 [4]
  • Novembar 2011 [6]
  • Oktobar 2011 [5]
  • Avgust 2011 [4]
  • Jul 2011 [3]
  • Jun 2011 [3]
  • Maj 2011 [1]
  • April 2011 [2]
  • Mart 2011 [1]
  • Februar 2011 [3]
  • Januar 2011 [4]
  • Decembar 2010 [3]
  • Novembar 2010 [2]
  • Oktobar 2010 [2]
  • Septembar 2010 [2]
  • Avgust 2010 [4]
  • Jun 2010 [3]
  • Maj 2010 [6]
  • April 2010 [6]
  • Mart 2010 [1]
  • Februar 2010 [8]
  • Januar 2010 [7]
  • Decembar 2009 [9]
  • Novembar 2009 [9]
  • Oktobar 2009 [7]
  • Septembar 2009 [5]
  • Avgust 2009 [10]
  • Jul 2009 [15]
  • Jun 2009 [13]
  • Maj 2009 [17]
  • April 2009 [17]
  • Mart 2009 [18]
  • Februar 2009 [17]
  • Januar 2009 [19]
  • Decembar 2008 [9]
  • Novembar 2008 [11]
  • Oktobar 2008 [7]
  • Septembar 2008 [8]
  • Avgust 2008 [13]
  • Jul 2008 [18]
  • Jun 2008 [15]
  • Maj 2008 [18]
  • April 2008 [18]
  • Mart 2008 [16]
  • Februar 2008 [14]
  • Januar 2008 [15]
  • Decembar 2007 [13]
  • Novembar 2007 [19]
  • Oktobar 2007 [19]
  • Septembar 2007 [21]
  • Avgust 2007 [8]
  • Jul 2007 [10]
Moji linkovi
Generalna
ne propuštam da posetim
Meni
  • Početna strana
  • Arhiva
  • Fascikle
  • Administracija
Sindikat
  • RSS 0.90
  • RSS 1.0
  • RSS 2.0
  • Atom
 
Copyright@2007. Reic's Place. All rights reserved. Powered by Lifetype.
Designed by Dieter Schneider, CssTemplateHeaven. Ported to Lifetype by Reic Wang.