Juče je bio ponedeljak, 15.10.2007. godine.
Beogradske elektrne su me prijatno iznenadile – shvatili su da temperatura u Sahari nema uticaja na naše prilike, ili su i oni videli kolonu pingvina koja šeta gradom, ne znam, ali počelo je grejanje.Hvala nadležnima!
Elektrodistribucija me neprijatno iznenadila nestankom struje u više navrata, tako da je i moj PC počeo da se diže kao testo sa nedovoljno kvasca. Problem je prevazidjen bez podrške nadležnih, pa nemam kome da se zahvalim.
Sa podignutim sistemom, zna se – pravac Internet.
Prva stanica blog.rs. i na njemu Važno obaveštenje.
Obradovah se, Shadow ima nešto da kaže, ali ne lezi vraže, gospodja naučila gde da kupi sir i jaja i kako joj to nije bilo dovoljno otela mi varjaču i otišla- bez da je ikoga obavestila- kod tate da pravi ajvar. Dobro, to i nije tako strašno, a ja nisam zlopamtilo, ali vratila se noseći, ne samo ajvar, nego i kijanje, kašljanje, bolne kosti...Skuvaću joj čaj od ljuski crnog luka s medom, pa će se valjda pridići i razmisliti o svom ponašanju!

Sledeća stanica još poneki blog-servis, da vidim šta još ko ima da izjavi.
Prvi na koji sam otišla ima listu zadnje komentarisanih blogova, pa bacih pogled na nju.
Medju prvih 5-6 lepo piše – domacica – pogledam ponovo, promenim naočare, i dalje isto.
Zbunim se i počnem da čeprkam po sećanju- možda sam i ovde otvorila nalog, ljudi postanu zaboravni posle odredjenog broja godina, i rešim da pogledam gorepomenuti blog.
Lep dizajn – vaza sa cvećem, a ispod onog domacica piše depresivna.
Pogledam post – ženska išla u pazar i nakupovala sve moguće kreme i kremice, te za dan te za noć, te za podočnjake, nije ni čudo što je depresivna, ko će od takvih sastojaka uspeti da spremi jestiv ručak?!
Pao mi kamen sa srca, ipak je to samo koincidencija u imenu, nisam to ja!
Na povratku svratih do inbox-a mog elektronskog sandučeta da proverim na koliko lutrija sam dobila milionske premije, a tamo samo jedana poruka- abuse-
Spisak od desetak adresa koje spamuju. Sa kursorom na delete dugmetu, pogledah malo bolje i vidim, pogadjate, svoju adresu ali sa nekim drugim IP brojem.
Pa pošto sam si poslala SPAM, sedoh da čekam virtuelnu policiju, a da mi vreme brže prodje skuvah za Shadow čorbicu i da obradujem sladokusce napravih tradicionalni jesenji dezert.
Prijatno!
KREM-ČORBA OD ŠARGAREPE
Potreban materijal
v Šargarepa 400 gr
v Crni luk 1 manja glavica
v Beli luk 2-3 čena
v Peršun list ½ veze
v Začin od povrća 1 kašika
v Ulje 3 kašike
v Brašno 1 kašika
v Limun 1 komad
v Jaje 1 komad
v Voda 1,2 l
Način pripreme
Šargarepu očistiti i nastrugati, beli luk ispasirati a peršun iseckati. Zagrejati ulje, staviti šargarepu i beli luk i dinstati uz stalno mešanje oko 5 minuta. Polako dodati 1 l vode, poklopiti i kuvati na umerenoj vatri 20-30 minuta.
Izmešati brašno i začin od povrća, dodati 2 dcl vode i polako, uz stalno mešanje, dodati u čorbu.Kuvati još 5 minuta.
Crni luk izrendati i pomešati sa peršunom, preliti limunovim sokom i dodati umućeno jaje.
Začiniti čorbu i poslužiti toplu uz prepečen integralni hleb.
JABUKE U ŠLAFROKU
Potreban materijal
v Jabuke-nakisele 1 kg
v Jaja 3 komada
v Brašno 300 gr
v Mleko 150 gr
v Prstohvat soli
v Šećer-prah 100 gr
v Cimet 1 kesica
v Višnje ili groždje
v Ulje za prženje
Način pripreme
Jabuke oljuštiti, iseći na kolutove debljine oko 0,5 cm i očistiti od koščica uz pomoć modlice za vanilice.
Za dresing umutiti jaja i mleko, dodati brašno i so i ujednačiti masu.
Zagrejati ulje i spuštati kolutove jabuka umočene u dresing. Pržiti oko 1 minut sa svake strane. Stavljti na papirni ubrus i posipati prah-šećerom pomešanim sa cimetom. Sredinu svakog koluta ukrasiti višnjom ili zrnom groždja. Može se poslužiti i hladno ako nešto ostane.
Re: DRŽ TE LOPOVA
shadow | 16/10/2007
Oobecavam da vise necu da ti se mesam u posao, ovo je kratkotrajno ludilo, al' ajd molim te reci mi kako se ono bese pravi koh, jede mi se ocu da poludim a ne znam koje ono mere behu. Brzo ako moze.