Kuhinja i oko nje

Lepe reči i lepi zalogaji

« Avgust 2008 »
Ne Po Ut Sr Če Pe Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Avgust
18

KRATKO I JASNO

Generalna | domacica | Avgust 18, 2008,17:56


Ili bolje reči crveno, otečeno i prilično bolno.
*Innocent
Nedelja, 17. 08. 2008.
Na digitalnom satu tačno 5. 36. 00.
Budi me oštar bol u desnoj ruci.
Uobičajeno vreme budjenja omašila za oko 16 minuta.
Bol je posledica ujeda stršljena.
Šta je tražio u mom krevetu nemam pojma.
Našao je udarac muholovkom i izbacivanje kroz prozor.
Za uspomenu ostavio crveni bolni otok koji se širi.
Do uveče je zahvatio skoro celu podlakticu.
Naraodna terapija u vidu obloga od ljute rakije nije donela rezultate.
Sem ako zanemarimo lagano magljenje pred očima izazvano isparenjem.
*Cry
Nedelja, još uvek 17. 08. 2008.
Na digitalnom satu tačno 21. 36. 00 .
Stanica Hitne pomoći kraj auto-puta u Beogradu.
Još jedan ubod.
Ovaj put injekcije.
I konstatacija – Stavljajte obloge, ovo će potrajati.
*Undecided
Naravoučenije: Nemojte se uspavati da dan ne započnete i ne završite ubodom.
Čega god.

EmbarassedInnocentKiss
Ali, ručak ipak spremite. Ne valja trpeti i glad.
Napomena: ime nije parafraza alkoholnog pića ( mada ima malo i te asocijacije ), nego sam htela boraniju, ali mi bilo teško da je čistim.

O5 TIKVICE
Potreban materijal

v Tikvice 4 komada
v Pirinač 125 gr
v Kukuruz-šećerac 100 gr
v Crni luk 1 glavica
v Beli luk 2 čena
v Krompir 2 komada
v Začin od povrća 1 kašičica
v Biber ¼ kašičice
v Aleva paprika ½ kašičice
v Peršun-list 1 kašika
v Puter 1 kašika
v Jaja 2 komada
v Mileram 100 gr
v Mleko 100 gr
v Parmezan-strugani 2 kašike
v Ulje 2 kašike
Način pripreme

Očistiti tikvice i preseći na pola po dužini. Izdubiti sredinu i sitno je iseckati.
Crni i beli luk izdinstati, pa dodati pirinač. Kratko, oko 5 minuta, propržiti pa dodati začine i kukuruz. Dobro izmešati i prohladiti. Napuniti tikvice. Krompir oljuštiti i naseći na kolutove.
Zemljanu ili vatrostalnu činiju premazati puterom, i na dno staviti krompir. Preko krompira poredjati napunjene tikvice, a prostor izmedju popuniti iseckanom sredinom pomešanom sa ostatkom fila.
Naliti hladnom vodom da ogrezne i staviti u rernu. Podesiti temperaturu na 220 stepeni i peći 30 minuta od momenta kad rerna dostigne željenu temperaturu. Preliti jajima umućenim sa mileramom, mlekom i parmezanom i vratiti u rernu da se zapeče. ( oko 10 minuta ).
Poslužiti toplo ili hladno uz jogurt ili salatu od paradajza.

Sledeći | Prethodni | Komentari (13) | Trekbekovi (0)

Komentari

Re: KRATKO I JASNO

sanjarenja56 | 18/08/2008

Kako si ti majstorski nadrljala, seko moja! Reklo bi se, stršljen je muškog pola pa su mu namere bile nečasne, a rezultati bolni.
Dobro je da uopšte uspevaš išta da kuvaš.

Re: KRATKO I JASNO

andrijana | 18/08/2008

@Domacice: Eeee, kako bre da te ujede strsljen! Verovatno te je ujeo jer je hteo da malo odmoris od kuvanja! Ne potcenjuj zivotinje, pametne su, cak pametnije od ljudi! Nije te on ujeo tek tako, vec je hteo da ti kaze da treba da odmoris od kuvanja! I nije mu bila losa ideja! Mada, kako si opisala, deluje prilicno bolno tvoja rana! Ipak nije smeo toliko da pretera! cccc, Boze, Boze... Zelim ti brz oporavak, i pazi sledeci put koga primas u krevet!:))) Sledeci put moze biti i pauk! :)))Veliki pozdrav!

Re: KRATKO I JASNO

biljana | 18/08/2008

biljana

A ja vidim nema te nešto, pa se pitam da nije vikend u prirodi malo produžen ovaj put, pošto mi se čini /ili je i mene izdalo pamćenje/ da si u nedelju trebala da roštiljaš... Drži se i stavljaj te obloge, držim palčeve da će se isplatiti.
A ovo deluje veoma ukusno!Copy/paste pa za koj dan u stomak :)

Re: KRATKO I JASNO

donna | 18/08/2008

uf, znam kako izgleda. Ja sam od ujeda dobila gušenje i .. al' ajd, preživjela sam. Nije bezazleno i ne igraj se sa tim. Odmah ljekaru

Re: KRATKO I JASNO

casper | 18/08/2008

A ja sam mislila ti uzivas u rostiljanju,pa je zato kuhinja zatvorena

Re: KRATKO I JASNO

sanjarenja56 | 18/08/2008

Da te malo razvederim u tvojoj muci: Kad uspeš da pogledaš, Baladašević je napisao divan post svojim blog ćerkama, Andrijani i Cicilly. Prosto da se raznežiš i zaboraviš na bolove!

Re: KRATKO I JASNO

principessa | 18/08/2008

Joj nadams e da je sad bolje. Strshljeni su gadna stvar.
Ja inache preferiram tikvice :).

Re: KRATKO I JASNO

Pinokio | 18/08/2008

O`ma sam ja videla da se nesto desava, ali kao po obicaju...pomislim na neke lepe stvari. Sve mislim Domacica ujela strsljena : )))
Ma, grozno, nego je vazno da si nam ti dobro i da nas opet hranis! :***

Re: KRATKO I JASNO

phedredelaunay | 18/08/2008

Joj, to zvuci bas gadno. Drzim fige da brzo prodje.
I ja sam se pitala gde si, pa sve nesto planirala da napisem kako mi nedostajete ti i tvoje "Prijatno!", bez kog hranu 'bacam iza usiju'.
Recept deluje odlicno, obozavam tikvice, pirinac, kukuruz.

Re: KRATKO I JASNO

tekstopisac | 18/08/2008

Dole tiranija stršljena!!!

Re: KRATKO I JASNO

iluzija | 19/08/2008

Recept je super :)
Obloga od svezeg persuna i soli pomaze kod ujeda pcele i ose, provereno, nema otoka, mozda pomaze i kod ujeda strsljenja...

Re: KRATKO I JASNO

tuzna | 19/08/2008

tuzna

haha...ma,vazno da si ti njega ubila,samo da nisi umesto njega(po drugi put) pljesnula i bolnicarku?:)))
:*****

Re: KRATKO I JASNO

domacica | 19/08/2008

@svima, hvala na saosećanju. polako prolazi, pa za koji dan, biću kao pre.
Prijatno!

Dodaj komentar





Zapamti me

Pretraži
Najnovije...
  • OBOJENO TRAŽENJEM
  • SLIKE...
  • ZAPIS DUŠE
  • SVE PRODJE...
  • KIKI, MIKI, RIKI
  • ZDRAVO
  • ĆUTANJE
  • IMA ŽIVOTA...
  • ZASEDANJE KRIZNOG ŠTABA
  • NA PLUS ČETRDESET
Kategorije
  • Generalna [341]
  • grickalice za dokolicu [141]
  • kulinarstvo [11]
  • domaći zadatak [12]
  • internet [2]
  • brojke i slova [0]
Arhiva
  • April 2013 [1]
  • Mart 2013 [1]
  • Februar 2013 [3]
  • Januar 2013 [3]
  • Avgust 2012 [1]
  • Jul 2012 [1]
  • April 2012 [1]
  • Februar 2012 [2]
  • Januar 2012 [5]
  • Decembar 2011 [4]
  • Novembar 2011 [6]
  • Oktobar 2011 [5]
  • Avgust 2011 [4]
  • Jul 2011 [3]
  • Jun 2011 [3]
  • Maj 2011 [1]
  • April 2011 [2]
  • Mart 2011 [1]
  • Februar 2011 [3]
  • Januar 2011 [4]
  • Decembar 2010 [3]
  • Novembar 2010 [2]
  • Oktobar 2010 [2]
  • Septembar 2010 [2]
  • Avgust 2010 [4]
  • Jun 2010 [3]
  • Maj 2010 [6]
  • April 2010 [6]
  • Mart 2010 [1]
  • Februar 2010 [8]
  • Januar 2010 [7]
  • Decembar 2009 [9]
  • Novembar 2009 [9]
  • Oktobar 2009 [7]
  • Septembar 2009 [5]
  • Avgust 2009 [10]
  • Jul 2009 [15]
  • Jun 2009 [13]
  • Maj 2009 [17]
  • April 2009 [17]
  • Mart 2009 [18]
  • Februar 2009 [17]
  • Januar 2009 [19]
  • Decembar 2008 [9]
  • Novembar 2008 [11]
  • Oktobar 2008 [7]
  • Septembar 2008 [8]
  • Avgust 2008 [13]
  • Jul 2008 [18]
  • Jun 2008 [15]
  • Maj 2008 [18]
  • April 2008 [18]
  • Mart 2008 [16]
  • Februar 2008 [14]
  • Januar 2008 [15]
  • Decembar 2007 [13]
  • Novembar 2007 [19]
  • Oktobar 2007 [19]
  • Septembar 2007 [21]
  • Avgust 2007 [8]
  • Jul 2007 [10]
Moji linkovi
Generalna
ne propuštam da posetim
Meni
  • Početna strana
  • Arhiva
  • Fascikle
  • Administracija
Sindikat
  • RSS 0.90
  • RSS 1.0
  • RSS 2.0
  • Atom
 
Copyright@2007. Reic's Place. All rights reserved. Powered by Lifetype.
Designed by Dieter Schneider, CssTemplateHeaven. Ported to Lifetype by Reic Wang.