Lepe reči i lepi zalogaji
Generalna | domacica | Avgust 18, 2008,17:56
Ili bolje reči crveno, otečeno i prilično bolno.
*
Nedelja, 17. 08. 2008.
Na digitalnom satu tačno 5. 36. 00.
Budi me oštar bol u desnoj ruci.
Uobičajeno vreme budjenja omašila za oko 16 minuta.
Bol je posledica ujeda stršljena.
Šta je tražio u mom krevetu nemam pojma.
Našao je udarac muholovkom i izbacivanje kroz prozor.
Za uspomenu ostavio crveni bolni otok koji se širi.
Do uveče je zahvatio skoro celu podlakticu.
Naraodna terapija u vidu obloga od ljute rakije nije donela rezultate.
Sem ako zanemarimo lagano magljenje pred očima izazvano isparenjem.
*
Nedelja, još uvek 17. 08. 2008.
Na digitalnom satu tačno 21. 36. 00 .
Stanica Hitne pomoći kraj auto-puta u Beogradu.
Još jedan ubod.
Ovaj put injekcije.
I konstatacija – Stavljajte obloge, ovo će potrajati.
*
Naravoučenije: Nemojte se uspavati da dan ne započnete i ne završite ubodom.
Čega god.



Ali, ručak ipak spremite. Ne valja trpeti i glad.
Napomena: ime nije parafraza alkoholnog pića ( mada ima malo i te asocijacije ), nego sam htela boraniju, ali mi bilo teško da je čistim.
O5 TIKVICE
Potreban materijal
v Tikvice 4 komada
v Pirinač 125 gr
v Kukuruz-šećerac 100 gr
v Crni luk 1 glavica
v Beli luk 2 čena
v Krompir 2 komada
v Začin od povrća 1 kašičica
v Biber ¼ kašičice
v Aleva paprika ½ kašičice
v Peršun-list 1 kašika
v Puter 1 kašika
v Jaja 2 komada
v Mileram 100 gr
v Mleko 100 gr
v Parmezan-strugani 2 kašike
v Ulje 2 kašike
Način pripreme
Očistiti tikvice i preseći na pola po dužini. Izdubiti sredinu i sitno je iseckati.
Crni i beli luk izdinstati, pa dodati pirinač. Kratko, oko 5 minuta, propržiti pa dodati začine i kukuruz. Dobro izmešati i prohladiti. Napuniti tikvice. Krompir oljuštiti i naseći na kolutove.
Zemljanu ili vatrostalnu činiju premazati puterom, i na dno staviti krompir. Preko krompira poredjati napunjene tikvice, a prostor izmedju popuniti iseckanom sredinom pomešanom sa ostatkom fila.
Naliti hladnom vodom da ogrezne i staviti u rernu. Podesiti temperaturu na 220 stepeni i peći 30 minuta od momenta kad rerna dostigne željenu temperaturu. Preliti jajima umućenim sa mileramom, mlekom i parmezanom i vratiti u rernu da se zapeče. ( oko 10 minuta ).
Poslužiti toplo ili hladno uz jogurt ili salatu od paradajza.
Sledeći | Prethodni | Komentari (13) | Trekbekovi (0)
andrijana | 18/08/2008
@Domacice: Eeee, kako bre da te ujede strsljen! Verovatno te je ujeo jer je hteo da malo odmoris od kuvanja! Ne potcenjuj zivotinje, pametne su, cak pametnije od ljudi! Nije te on ujeo tek tako, vec je hteo da ti kaze da treba da odmoris od kuvanja! I nije mu bila losa ideja! Mada, kako si opisala, deluje prilicno bolno tvoja rana! Ipak nije smeo toliko da pretera! cccc, Boze, Boze... Zelim ti brz oporavak, i pazi sledeci put koga primas u krevet!:))) Sledeci put moze biti i pauk! :)))Veliki pozdrav!
biljana | 18/08/2008
A ja vidim nema te nešto, pa se pitam da nije vikend u prirodi malo produžen ovaj put, pošto mi se čini /ili je i mene izdalo pamćenje/ da si u nedelju trebala da roštiljaš... Drži se i stavljaj te obloge, držim palčeve da će se isplatiti.
A ovo deluje veoma ukusno!Copy/paste pa za koj dan u stomak :)
donna | 18/08/2008
uf, znam kako izgleda. Ja sam od ujeda dobila gušenje i .. al' ajd, preživjela sam. Nije bezazleno i ne igraj se sa tim. Odmah ljekaru
casper | 18/08/2008
A ja sam mislila ti uzivas u rostiljanju,pa je zato kuhinja zatvorena
sanjarenja56 | 18/08/2008
Da te malo razvederim u tvojoj muci: Kad uspeš da pogledaš, Baladašević je napisao divan post svojim blog ćerkama, Andrijani i Cicilly. Prosto da se raznežiš i zaboraviš na bolove!
principessa | 18/08/2008
Joj nadams e da je sad bolje. Strshljeni su gadna stvar.
Ja inache preferiram tikvice :).
Pinokio | 18/08/2008
O`ma sam ja videla da se nesto desava, ali kao po obicaju...pomislim na neke lepe stvari. Sve mislim Domacica ujela strsljena : )))
Ma, grozno, nego je vazno da si nam ti dobro i da nas opet hranis! :***
phedredelaunay | 18/08/2008
Joj, to zvuci bas gadno. Drzim fige da brzo prodje.
I ja sam se pitala gde si, pa sve nesto planirala da napisem kako mi nedostajete ti i tvoje "Prijatno!", bez kog hranu 'bacam iza usiju'.
Recept deluje odlicno, obozavam tikvice, pirinac, kukuruz.
iluzija | 19/08/2008
Recept je super :)
Obloga od svezeg persuna i soli pomaze kod ujeda pcele i ose, provereno, nema otoka, mozda pomaze i kod ujeda strsljenja...
tuzna | 19/08/2008
haha...ma,vazno da si ti njega ubila,samo da nisi umesto njega(po drugi put) pljesnula i bolnicarku?:)))
:*****
domacica | 19/08/2008
@svima, hvala na saosećanju. polako prolazi, pa za koji dan, biću kao pre.
Prijatno!
Re: KRATKO I JASNO
sanjarenja56 | 18/08/2008
Kako si ti majstorski nadrljala, seko moja! Reklo bi se, stršljen je muškog pola pa su mu namere bile nečasne, a rezultati bolni.
Dobro je da uopšte uspevaš išta da kuvaš.