Lepe reči i lepi zalogaji
Generalna | domacica | Jul 16, 2008,09:24
Sledeći | Prethodni | Komentari (36) | Trekbekovi (0)
donna | 16/07/2008
Pržune nisam nikad jela, u stvari prvi put čujemza to jelo. Nisam ni mast sa alevom paprikom. Eh da je toga bar bilo u nekim ratnim danima, bila bi gozba!:)
domacica | 16/07/2008
@sanjarenja56, baš smo se lepo danas uklopile- štedimo na hrani da bi putovale oko sveta. Super kombinacija!
Prijatno!**
domacica | 16/07/2008
@donna, pržune najtoplije preporučujem za svako doba, a naročito kad se stigne do tačke "sastavljanje kraja sa krajem"
Prijatno!*
sanjarenja56 | 16/07/2008
Domaćice, eto, počele smo konkretne akcije, uz uštedu sve je koguće...
sanjarenja56 | 16/07/2008
A baš lepo na naslovnici izgleda, Udrobljeno mleko pa Put oko sveta...nema šta, timski radimo!
cicilly | 16/07/2008
Uuu, sto sam se ja kao mala razvaljivala od hleba sa mascu i alevom paprikom... Jos kad ga moja baka tek izvuce iz pecnice pa on onako vreo... Uuu... A udrobljeno mleko, poparu, przenice - sve to jedem i danas... Njamiii... =)
A przune spremam cim mi ostane pire-krompira =)
principessa78 | 16/07/2008
Kada mi ostane hljeba zapecem ga u rerni sa parizerom,vrhnjom i jajetom.I bude odlicno.A i pire krompir iskoristim na slican nacin.Mnogo mi se svidja ovaj recept.**
vladica | 16/07/2008
Mi smo hleb koji bi obajatio, sekli na kriške , pa bi iznutio jaja , stavio u nih so i alevu papriku i onda valjao kriške hleba u tanjir sa mutenim jajima. To posle pržio , a ovde u mom kraju su ih zvali ,, pržene kriške,, :)
summa | 16/07/2008
Domaćice, ne mogu da verujem da nisi bar ponekad, dok si odrastala, jela i slaninu sa paradajzom ili crnim lukom. Ili si zaboravila to da nabrojiš?
Danas je ta vrsta jela najveća jeres, zlo, otrov...
E, pa jbg, ne znam kako smo to mi ovoliki porasli i bogufala zdravi. :))
phedredelaunay | 16/07/2008
Jela sam sve to dok sam odrastala, a jedem i danas. Svez hleb, iz nekih misterioznih razloga, ne volim.
iluzija | 16/07/2008
Jos uvak przim przenice..., a ovaj recept nisam znala i isprobacu obavezno. Hvala!
domacica | 16/07/2008
@sanjareja56, moram priznati da današnji dan baš obećava.
nagledali se filmova, jeli, putovali po svetu, e sad još da padnu pesma i priča ( prozvani znate ko ste!),pa da bude baš veselo!
Prijatno!**
domacica | 16/07/2008
@cicilly, pa sad je sasvim jasna ona tvoja slika na kojoj letiš!Prijatno!*
domacica | 16/07/2008
@principessa78, svakim danom, u svakom pogledu, napredujemo. bar u smišljanju načina za preživljavanje (ili makar povećanje težine)
Prijatno!*
domacica | 16/07/2008
@vladica, znači aleva paprika je ono što spaja
Prijatno!
domacica | 16/07/2008
@summa, slaninu nikad nisam volela, ali zato sam se svetila paradajzu i luku.
a kako smo porasli?
izgleda da se uticaj "svemoćnih Amera" u to vreme kupao u atlantiku pa nije do nas stizao.
Prijatno!
domacica | 16/07/2008
@phedredalaunay, uticaj pravilne ishrane na sposobnost izražavanja u formi priča?
lepo ja kažem, mnogo zavisi od dobre kuhinje.
Prijatno!*
domacica | 16/07/2008
@iluzija, drago mi je da ti se svidja recept, javi kakve su reakcije porodice.
Prijatno*
P.S. misterija komentara koje si pokušala da pošalješ je rešena- nalaze se u mom administrativnom delu ali ne mogu biti objavljeni zbog nekih reči koje filter registruje kao zabranjene.*
Baladašević | 16/07/2008
Domaćice ja sam živi primer.. nečega... :) Odrastao sam na širokom asortimanu vojvođanske kuhinje - kobasice, čvarci, slanine, šunke.... Strašno. Ne znam da li zbog ishrane, ili okruženja, tek, rekao sam da ne pamtim kada sam bio bolestan, pa šak ni sa kijavicom. A hleba, masti i paprike.. pa to je bilo podrazumevano. I uvek je bilo toga :) Kako bi i odakle naučili Marfijev zakon (da uvek padne na namazanu stranu) da nije toga? :)
Hleb stari koji smekša kada se peče na ulju, prethodno uvaljan u razmućkana jaja u ovom delu sveta zovu "Moče"
sanjarenja56 | 16/07/2008
u pravu si,seko, dan obećava, filmovi, putovanje, dobra kuhinja...stigla je i priča od Phedre, evo i Duša se pridružila, sad će i ostali.
xenija | 16/07/2008
Ja zivot bez fast fooda ne mogu da zamislim...Boze,kako li se zivelo u ta '''stara'' vremena...Dobar post...Budi pozdravljena
domacica | 16/07/2008
@baladašević, uz sve što si nabrojao, ajde, lepo priznaj, odeš sa namazanom komadeškom u dedin povrtnjak, ubereš paradajz ili krastavac, obrišeš o zadnju stranu pantalona i slasno zagrizeš!
a on počne da se cedi i fleka prednjicu, jer si majicu već skinuo!
joj, slike! daj foto-aparat!
Prijatno!
P.S. u beogradskom ataru, "moče" je hleb koji se stavi u pleh u kome se peklo meso, ali pre nego što ga napune krompirom i pospu ruzmarinom.
domacica | 16/07/2008
@sanjarenja56, pročitala ja obe, ali leglo bi mi još, pa izokola navijam.
Prijatno!**
domacica | 16/07/2008
@xenija, milo dete, pa divno!
em smo mi bili mladji, em su slike bile maštovitije. a bogami i zdravije!
Prijatno!*
saki | 16/07/2008
I ako svi znamo da „fast food“ nije zdrav tj. da je stetan svi smo postali "zavisnici"!!!E,ko izmisli „fast food“ ???pozzzzzzzzzz
domacica | 16/07/2008
@saki, nisam sigurna ko je izumitelj "fast food-a", ali znam da ga propagiraju oni koji uz pridev fast stavljaju imenicu novac. ali je činjenica da se to može promeniti. samo treba početi od kućnog okruženja.
Prijatno!*
tanja3 | 16/07/2008
Najsladje mi je još uvek da "muvam" po frižideru i kuhinji i od toga što nadjem napravim gozbu u vidu nekog starinskog recepta ili mašte:)
hyperblogger | 16/07/2008
joooooooj... domacice, sad me podseti na moj omiljeni obrok kada sam bila mala - udrobljeno mleko... mljac :) a ovaj recept zaista deluje sjajno :)
domacica | 16/07/2008
@tanja3, na dobrom si putu da postaneš dobra kuvarica- mašta je uvek najbolji začin.
Prijatno!
domacica | 16/07/2008
@hyperblogger, i moj omiljeni doručak je udrobljeno mleko, samo što više nema isti ukus kao pre. nikako da skontam, ko je stariji, ja ili mleko koje koristim!
Prijatno!*
siljka | 16/07/2008
Cesto "recikliram" hranu. Stari hleb u vidu przenica ili kroketa od kajgane,ribu u vidu brodeta,a od pirea sam jednom pokusala da napravim nesto kao knedle od krompira ali mi nesto nije islo. Ovo jos nisam probala,ali cim probam javljam utiske.Zvuci dobro!
altamoda | 16/07/2008
Pokusala sam da ostavim komentar, ali blog ima zastitu od spama i ne mogu da komentarisem preko telefona.. pih. :( Nema veze.
Fast food ne volim nikako. Nedavno su mi se neki prijatelji cudili sto nikada u zivotu nisam probala hot dog. ;) Ali zato przenice(i to sa eurokremom iskljucivo, nutellu i druge derivate nikako ne volim ;)), poparu, przune, i med na prepecenom tostu za dorucak, obozavam!
:**
domacica | 16/07/2008
@šljka, ovaj je recept isproban x puta, sigurno uspeva. a njoke od krompira možeš da potražiš u mojim prošlogodišnjim postovima.
Prijatno!*
domacica | 16/07/2008
@altamoda, ja dobih jako lep i inspirativan komentar, neko je ukopčao da slatki doručak nikako ne može biti svrstan u tu kategoriju.
Prijatno!*
hyperblogger | 16/07/2008
:D domacice, ih :D
Re: UDROBLJENO MLEKO
sanjarenja56 | 16/07/2008
Seko,ja još volim da koristim sve što spominješ, a pržune ću odmah spremiti! Načela sam Domaćicin kuvar 2, jedinicu sam već odštampala da je uvek pri ruci za inovacije u kuhinji!