Lepe reči i lepi zalogaji
Generalna | domacica | April 21, 2009,11:11
Ako ste medju srećnicima koji su uživali u četiri neradna dana, onda ste jutros, s voljom, na vreme i nasmešeni otišli na posao noseći kolegama uz lepe želje i
Stidljivim Suncem nasmešene
Neko je u prijatnom lenstvovanju proveo
Neko daleko odleteo
A neko se potrudio da trpeza bude ukrašena
JAGNJEĆA KAPAMA
Potreban materijal
Jagnjeće meso( rebra, potrbušina) 1.5 kgSpanać 1 kgZelje 4 vezeMladi luk 4 vezeCrni luk 1 glavicaBeli luk 2-3 čenaBrašno 4 kašikeSo 1 kašikaUlje 6 kašika
Način pripreme
Izmešati brašno i so i u ovu mešavinu uvaljati meso isečeno na manje komade. Ostaviti oko 1 sat na hladnom, pa u dubokoj šerpi propržiti sa svih strana na zagrejanom ulju. Ostviti na toplom.Spanać, mladi luk i zelje očistiti i iseći na manje komade, crni luk iseckati na kockice, beli luk propasirati.U šerpuu kojoj se pržilo meso staviti sitno iseckan crni luk, pa kad postane staklast dodati mladi luk, spanać i zelje. Uz stalno mešanje dinstati na laganoj vatri oko 10 minuta, pa dodati meso i beli luk. Dobro izmešati, poklopiti i smanjiti temperaturu na minimum. Kuvati oko 3 sata uz povremeno mešanje.Poslužiti toplo uz kiselo mleko ili pavlaku.
Sledeći | Prethodni | Komentari (25) | Trekbekovi (0)
domacica | 21/04/2009
@suky, vredno momče, hvala za osmeh
Prijatno!
sanjarenja56 | 21/04/2009
Kako lepa jaja!
Zamisli, nisam radila 4 dana, jer sam dežurala na Božić, pa me ne dođe sledeći praznik.
Vreme nam je za sladoled, nakon što pojedemo kapamu!
domacica | 21/04/2009
@sanjarenja56, ja ću preskočiti kapamu. a sladoled... naravno da neću!
Prijatno!**
sanjarenja56 | 21/04/2009
I ne smeš, sladoled je najbolji lek i preventiva ako se konzumira 365 dana u godini!
kammmelija57 | 21/04/2009
I ja se odmarala 4 dana,uzivala sa svojom decom...a jutros jovo-nanovo...a posla!!!
Svi su dobili po jaje sa pocetnim slovom svog imena.A kako sam to napravila,moj izum.
Talas | 21/04/2009
Jaja,pa jagnjetina,pa sladoled,pa kratko do hladovine, pa papaa,
pa podje mi voda na usta.
:)))
anam | 21/04/2009
Bila sam slobodna samo u nedelju...
ali sam zato dobila gomilu jaja na poklon:)
Obožavam mala mesta gde se svi poznaju i daruju uskršnjim jajima...
i Beograd, u kraju gde momentalno radim, je malecni...
svi se poznajemo...
a ja dobijam jaja:)))
Spremna sam za sladoled:)))
domacica | 21/04/2009
@kammmelija57, drago mi je da si se opustila u društvu najmilijih, a taj izum bi mogla, ako ne da patentiraš, bar da podeliš sa nama, da vežbamo do sledeće godine
Prijatno!*
domacica | 21/04/2009
@talas, znači, u svom si elementu
Prijatno!
domacica | 21/04/2009
@anaM, u pravu si, Beograd je jedno lepo veliko selo. a darivanje jajima još nije završeno, znači, do kraja ove sedmice svi ćemo ili kokodakati ili specijalitete sa jajima praviti
Prijatno!*
Talas | 21/04/2009
DA,da ...
Nego ja se ubih dodajuci ribice,a ti recepte ne ?
Ajde da kompletiramo,kod mene ribice a kod tebe recepti,a?
Mene vec pitaju za recepte a ja ih saljem kod tebe,ha ha ha.
Pozz
domacica | 21/04/2009
@talas, biće vrlo uskoro, časna pionirska! upravo ti postavih pitanje na tvom blogu, pa da počnem sa smišljanjem
Prijatno!
kammmelija57 | 21/04/2009
Draga moja domacice...evo ovako...isecem od papira slova,srce,cvet...pokvasim,zalepim na jaje,umotam u staru carapu(po mogucnosti sa likrom,oprane naravno)i stavim u serpu sa ljuskama od luka.Ostalo znas.
domacica | 21/04/2009
@kammmelija57, ja sam ranije pokušavala da crtam i pišem voštanim bojama, ali, nekad bude kako treba, nekad n pa samodustala. iduće godine biće po tvom receptu
Prijatno!*
kammmelija57 | 21/04/2009
To je lako i garant uspeva..sarala i ja na sve moguce nacine i isto kao i tebi nekad ne ispadnu kako bi zelela.
arevilo | 21/04/2009
Otisla sam na posao nasmejana ali umorna od praznika. Moj dragi je imao ideju da nikuda ne idemo vec da kod kuce odmaramo, ali su zato svi dosli kod nas, sto je znacilo kuhinja i oko nje :D
A Vaskrsnji utorak? Sve kolege sam potucala u firmi svojim zelenim jajetom
pozz
pricalica | 21/04/2009
Христос васкрсе, драга Домаћице!
Фирма мог брата не ради на црвено слово, тако да су нама Празници - Празници! Јаја смо појели, како и треба и сад одмарамо тибе. Грлим те и љубим, настављајући да бележим рецепте.
biljana | 21/04/2009
Ja sam jutros krajnje nadrndana otišla na posao, a jaja sam namerno ostavila kod kuće jer me koleginica noćas u pola jedan probudila da me pita gde je njena fascikla - tako da kolektivno svi ostadoše uskraćeni za po jaje.
A praznik nisam ni osetila nikako drugačije sem po višku kilograma, jer sam stalno visila pored sudopere.
Talas | 21/04/2009
Evo i ovde odgovora.
Meso mu je veoma ukusno,pa da kazem podseca na smudja ali je jos bolji.
PS.Pioniri nikada ne lazu,a narocito ne pionire.
domacica | 22/04/2009
@arevilo, he, he, i moje jaje je bilo zeleno, ali nije bilo pobedničko
Prijatno!*
domacica | 22/04/2009
@pričalica, mnogo volem kad su praznici-Praznici, pa makar posle njih ponovo postili i dijetu držali
Prijatno!**
domacica | 22/04/2009
@biljče, nadam se da je "nadrndanost" prošla, i da sa osmehom dočekuješ naredne praznike
Prijatno!*
domacica | 22/04/2009
@talas, naslov i prilog smislila, samo još ribu da nadjem i eto nas u komletu
Prijatno!
Re: VASKRŠNJI UTORAK
suky | 21/04/2009
radio sam i juče.
i danas.
i sutra.
...
pozdrav domaćice
:)))