Kuhinja i oko nje

Lepe reči i lepi zalogaji

« Februar 2008 »
Ne Po Ut Sr Če Pe Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  
Februar
24

POKUŠAVAM...

Generalna | domacica | Februar 24, 2008,16:52

Pokušavam, cele protekle sedmice, da dam do znanja nekim neželjenim emocijama, da nisu na pravom mestu.

Pokušavam da im objasnim da je kapija zaključana, a ograda previsoka.

Pozivam u pomoć naprednu tehnologiju, pritiskam dugmiće, pokušavam da ugasim blinkajuće lampice...

Ne pomaže ni Mika Antić sa plavim čuperkom i mrvicom detinjstva, ni Lambada u lepršavim suknjicama, ni prolećna ikebana od plavih zumbula i sunčanih narcisa.

Čini mi se da svaki osmeh koji vidim liči na grč, da svake crne oči koje sretnem kriju pogled koji sam odavno preplakala, da svaki korak vedrih nogu ima zvuk...

Bolje da ne kažem čega.

Pozvah u pomoć i svemoguću knjigu „Mislilo“-knjigu misli 1000 mudraca.

Otvorih je nasumce:

- Lepo je kada nas ima više bliskih, u raznim kombinacijama, i porodičnim i prijateljskim. Jači smo i zdraviji kad smo zajedno. Imamo obaveza jedni prema drugima, a to nas čini odgovornim – Radović

Pravi odgovor a da nisam ni pitala. Pročitah postove dragih prijatelja, nasmeših se, rastužih, zamislih...

I, odoh da im spremim ručak, da svoju obavezu sa ljubavlju ispunim.

SVINJSKO PEČENJE RUŽICA

Potreban materijal

v Svinjska plećka oko 2 kg

v Senf 2 kašike

v So 2 kašičice

v Bosiljak 1 kašičica

v Biber ¼ kašičice

v Beli luk dva čena

v Dimljeni kačkavalj 200 gr

v Praziluk 2 struka-oko 400 gr

Način pripreme

Ispasirati beli luk i pomešati sa svim ostalim začinima.

Meso očistiti od viška masnoće i zarezati na 6-8 mesta pa premazati senfom sa svih strana. Staviti u vatrostalnu činiju, poklopiti i ostaviti na hladnom najmanje 2 sata.

Praziluk iseći na komade dužine desetak santimetara i spustiti u ključalu vodu. Bariti 2-3 minuta, ocediti i prohladiti. Kačkavalj iseći na listove debljine oko 0.5 cm.

Staviti meso u hladnu rernu i uključiti na 175 stepeni. Peći oko jedan sat, preliti sokom koji je meso pustilo ponovo poklopiti i peći još pola sata.

Otklopiti, u zareze na mesu staviti listove kačkavalja, a okolo komade praziluka.

Povećati temperaturu rerne na 200 stepeni i peći 20-30 minuta.

Poslužiti toplo uz prilog od krompira, testenine ili pirinča.

Sledeći | Prethodni | Komentari (20) | Trekbekovi (0)

Komentari

Re: POKUŠAVAM...

Pinokio | 24/02/2008

Uvek su mi bili zanimljivi nazivi jelima, narocito tortama.
Ova tvoja Ruzica izgleda veoma,veoma ukusno. Prijatan rucak!!
Ali,PAZNJA, nezeljene emocije NIKAKO ne rasteruj hranom, jer se u protivnom javljaju nove nezeljene emocije izazvane debljinom.

Re: POKUŠAVAM...

vladica | 24/02/2008

Kada bi postajao neki mehanizam u ljudskom mozgu , da kanališe veličinu i tip emocija, čovek bi bio ,, robot,, Ovako , možda je i bolje da preko sopstvenih emocija shvatimo da smo ipak ljudi. Prijatan ručak !

Re: POKUŠAVAM...

domacica | 24/02/2008

@pinokio, ove poslednje "neželjene emocije" vežbam već duže, pa sam navikla
@vladica, poznati osećaj - zašto baš ja- ponekad prevrši meru, pa moram postaviti neku ogradu
Prijatno oboma!

Re: POKUŠAVAM...

zoljas | 24/02/2008

Recept sam procitao. Tekst prepisao. Jako mi se svideo...

Re: POKUŠAVAM...

domacica | 24/02/2008

@zoljas, drago mi je da ima istomišljenika.
Prijatno!

Re: POKUŠAVAM...

glumac | 24/02/2008

Sa emocijama kad-kad zna biti teško, nadam se da si ti svoje uspela savladati. A što se tiče recepta, ja se svaki put rasplačem što ne znam da kuvam, i što nemam uslova da pravim sva ta divna jela koja nam predlažeš.

Re: POKUŠAVAM...

hyperblogger | 24/02/2008

domacice, rucak je predivan...
a sto se nezeljenih emocija tice... evo, ja saljem jedan veliki talas pozitivne energije u tvom smeru, jedan veliki zagrljaj i poljubac i ocekujem uskoro jedan veliki osmeh na tvom licu.

Re: POKUŠAVAM...

domacica | 24/02/2008

@glumac, sačuvaj recepte u compu, ako ti ne kuvaš možeš nekome predložiti da ti spremi ono što voliš.
a što se negativnih emocija tiče, mislim da polako napuštaju moju blizinu.
Prijatno!

Re: POKUŠAVAM...

domacica | 24/02/2008

@hyperblogger, zapljusnuo me divan talas. pozitivna energija začinjena zagrljajem i poljupcem od drage osobe izmamila mi je oogrooooooooman osmeh. Hvala!
Prijatno!*

Re: POKUŠAVAM...

sanjarenja56 | 24/02/2008

Draga domaćice, neželjenih emocija će biti i dalje, nažalost. Sa njima se borimo kako znamo i umemo. Ti umeš, svaka čast! Vidim da si dala aktivnog udela u novom poretku na listama Vredi i Kandidata, hvala za lepo mišljenje. Raduje me posebno što su neki sjajni bologovi konačno dospeli na VREDI listu.

Re: POKUŠAVAM...

principessa78 | 24/02/2008

principessa78

Ala sam ja gladna,tj.Bila sam gladna :)Svaka cast na rucku,prste polizah!Po tvojoj preporuci,jutros sam pustila sunce u sobu i obrisala prasinu sa "ruzicastog kofera".I da vidis kako sam lijepo putovala kroz danasnji dan.Zelim ti da i ti sa osmjehom i pozitivnim,zeljenim emocijama uplovis u sutrasnji.I svaki naredni.**

Re: POKUŠAVAM...

domacica | 24/02/2008

@sanjarenja56, mnogo volim da učestvujem u nečemu što znači "napredak".
a što se tiče negativnih emocija, pokušavam da koristim sva raspoloživa oružja i orudja
@principessa78, hvala, na lepim željama, već se nazire da će sutra biti sunčanije
Prijatno obema!**

Re: POKUŠAVAM...

bonsai | 24/02/2008

bonsai

Sad sam gladna kad pogledam ovu sliku. A ne volim svinjetinu.
A znam da mora da ispadne dobro, s'obzirom da si ga ti spremila.

A sto se tice "onoga" iznad svinjetine... ne znam draga sta da ti kazem...
:(

Re: POKUŠAVAM...

biljana | 25/02/2008

Kad me obuzmu negativne emocije ja imam želju da nešto uništim...destruktivno ponašanje, reklo bi se...pa tako uzmem krpu i brišem prašinu, ili pustim psa iz boksa pa odemo na partiju istrčavanja zajedno.
Recept je odličan, po ukusu mog dragog...pokušaću da napravim prvom prilikom...

Re: POKUŠAVAM...

domacica | 25/02/2008

@bonsai, svinjetina se može zameniti mesom koje voliš-pileće, juneće, jagnjeće, a negativne emocije sasvim dobro "ukida" ovo lepo druženje
Prijatno!*

Re: POKUŠAVAM...

domacica | 25/02/2008

@biljče, ovo sa prašinom nije loša ideja, a što se ukusa tiče i moji momci ovo obožavaju
Prijatno!*

Re: POKUŠAVAM...

kaleidoskop | 26/02/2008

nasumično otvaranje knjiga zna da da zanimljive rezultate.
odličan citat. sigurno jedan od korisnih putokaza u borbi sa neželjenim emocijama.
pozdrav :*

Re: POKUŠAVAM...

domacica | 26/02/2008

@kaleidoskop, već je dao rezultate, puno puta do sada, zato ga uvek ostavim za kraj borbe.
Prijatno!*

Re: POKUŠAVAM...

tuzna | 28/02/2008

nadam se da je ovaj period prosao....!ljubim :*

Re: POKUŠAVAM...

domacica | 28/02/2008

@mezimče, prolazi, polako, ali sigurno
Prijatno!**

Dodaj komentar





Zapamti me

Pretraži
Najnovije...
  • OBOJENO TRAŽENJEM
  • SLIKE...
  • ZAPIS DUŠE
  • SVE PRODJE...
  • KIKI, MIKI, RIKI
  • ZDRAVO
  • ĆUTANJE
  • IMA ŽIVOTA...
  • ZASEDANJE KRIZNOG ŠTABA
  • NA PLUS ČETRDESET
Kategorije
  • Generalna [341]
  • grickalice za dokolicu [141]
  • kulinarstvo [11]
  • domaći zadatak [12]
  • internet [2]
  • brojke i slova [0]
Arhiva
  • April 2013 [1]
  • Mart 2013 [1]
  • Februar 2013 [3]
  • Januar 2013 [3]
  • Avgust 2012 [1]
  • Jul 2012 [1]
  • April 2012 [1]
  • Februar 2012 [2]
  • Januar 2012 [5]
  • Decembar 2011 [4]
  • Novembar 2011 [6]
  • Oktobar 2011 [5]
  • Avgust 2011 [4]
  • Jul 2011 [3]
  • Jun 2011 [3]
  • Maj 2011 [1]
  • April 2011 [2]
  • Mart 2011 [1]
  • Februar 2011 [3]
  • Januar 2011 [4]
  • Decembar 2010 [3]
  • Novembar 2010 [2]
  • Oktobar 2010 [2]
  • Septembar 2010 [2]
  • Avgust 2010 [4]
  • Jun 2010 [3]
  • Maj 2010 [6]
  • April 2010 [6]
  • Mart 2010 [1]
  • Februar 2010 [8]
  • Januar 2010 [7]
  • Decembar 2009 [9]
  • Novembar 2009 [9]
  • Oktobar 2009 [7]
  • Septembar 2009 [5]
  • Avgust 2009 [10]
  • Jul 2009 [15]
  • Jun 2009 [13]
  • Maj 2009 [17]
  • April 2009 [17]
  • Mart 2009 [18]
  • Februar 2009 [17]
  • Januar 2009 [19]
  • Decembar 2008 [9]
  • Novembar 2008 [11]
  • Oktobar 2008 [7]
  • Septembar 2008 [8]
  • Avgust 2008 [13]
  • Jul 2008 [18]
  • Jun 2008 [15]
  • Maj 2008 [18]
  • April 2008 [18]
  • Mart 2008 [16]
  • Februar 2008 [14]
  • Januar 2008 [15]
  • Decembar 2007 [13]
  • Novembar 2007 [19]
  • Oktobar 2007 [19]
  • Septembar 2007 [21]
  • Avgust 2007 [8]
  • Jul 2007 [10]
Moji linkovi
Generalna
ne propuštam da posetim
Meni
  • Početna strana
  • Arhiva
  • Fascikle
  • Administracija
Sindikat
  • RSS 0.90
  • RSS 1.0
  • RSS 2.0
  • Atom
 
Copyright@2007. Reic's Place. All rights reserved. Powered by Lifetype.
Designed by Dieter Schneider, CssTemplateHeaven. Ported to Lifetype by Reic Wang.