Lepe reči i lepi zalogaji
Generalna | domacica | Septembar 17, 2007,09:46
Subotnje jutro je poklon u kome možete uživati na neograničen broj načina.
Možete piti kafu, grickati uštipke od prethodne večeri, kupati se, pevati (samo ako ostali ukućani imaju tvrd san), čistiti srebrni svećnjak, putovati na more...
Subotnje jutro je idealno za nastavak svih nezavršenih poslova, za sećanja, razmišljanja...
Proleće se, učite u nižim razredima osnovne škole, proteže od 21. marta do 22. juna i prepoznaje po tome što se priroda budi, oblači u zeleno na cvetiće i obilno umiva kišom iz raznih vrsta oblaka.
Proleće se, učite kroz život, u gradjanskim porodicama, proteže od početka velikog spremanja do početka spremanja zimnice, oblači u iznošene kućne haljine, povezuje kosu maramom (papilotne nisu obavezne, ali su poželjne) i obilno umiva sredstvima za čišćenje. Poštapa se praherima, četkama, krpama i metlama.
Jesen je, učite u školi, godišnje doba prepuno plodova u voćnjacima, povrtnjacima, vinogradima...Lišće žuti, opada i vetar ga nosi po pločnicima, kiše su duge i hladne, a nebo uglavnom olovno-sivo.
Jesen je, učite kod kuće, godišnje doba koje obuva nove cipele za polazak u školu, miriše na pečene paprike i bakin džem od šljiva. Poštapa se varjačom i smešta u tegle, povezuje celofanom i čuva vrele zrake letnjeg sunca da ih pusti na slobodu u sumorna zimska jutra.
Šta čekate, varjaču u ruke!
LJUTENICA
Potrebne namirnice
200 gr - vode
200 gr - vinskog sirćeta
200 gr - šećera
350 gr - ulja
2 - glavice belog luka (isitnjenog)
2 - veze peršuna (iseckanog)
250 gr - isitnjenih feferona
3 supene kašike soli
3 kg - oljuštenog i samlevenog paradajza
3 kg ispečene, oljuštene i samlevene paprike
Način pripreme
Sve sastojke izuzev paprika staviti da ključaju 15 minuta.
Posle dodati 3 kg ispečene, oljuštene samlevene paprike. i kuvati
još oko 1,5h uz povremeno mešanje.
Vruću ljutenicu sipati u zagrejane tegle i povezati celofanom nakvašenim alkoholom.
Dok se ljutenica kuva, spremite
SALATA OD ŠARGAREPE
Potreban materijal
šargarepa 500 gr
suncokretovo seme 100 gr
peršun-list 1 veza
majonez 200 gr
oregano 1 kašičica
so ½ kašičice
biber po ukusu
Način pripreme
Očistiti šargarepu i narendati na krupno rende. Dodati seme suncokreta i začine, pa izmešati sa majonezom. Ostaviti da odstoji na hladnom najmanje 2 sata pre služenja.
Sledeći | Prethodni | Komentari (10) | Trekbekovi (0)
dmc | 17/09/2007
subotnje jutro recept: prespavati ga :)) A za rucak uzeti LjUTENICU :)
dmc | 17/09/2007
@domacicA: ja uvek prespavam dorucak :)) ja kad ustanem imam rucak i dve vecere :))) POZDRAV!!
leklerk | 17/09/2007
mmmm...subotnje jutro..
pije se kafa i putuje se u neko obliznje mjesto...bilo koje samo da se smijes sa drugarima i pevas u autu...
a ako ne, onda gledas crtane filmove i jedes sve one stvari iz frizidera koje se ne peku, prze ili tome sl.
:)
Domacica | 17/09/2007
dmc i leklerk, pranje ruku i za sto! Može se doručkovati i u 19 sati.Doručak je, posle kafe, najvažniji
phedredelaunay | 17/09/2007
Kako ne volim jutro. A tako bih volela da volim. Za kuvanje vazi isto.
hyperblogger | 17/09/2007
domacice, ruke ti se pozlatile sto si postavila ovaj recept za ljutenicu!!!!
svaka ti cast!!!
shadow | 18/09/2007
Dodacu u svoju ljutenicu ovih 250 gr feferona (ja, bre to stavljam mnogo manje), budem li bljuvala vatru posle nadrljala si.
Domacica | 18/09/2007
hyperblogger, hvala, ali kako ću posle kuvati( sećaš se valjda nesrećnog Mide)
shadow, ako uzmeš samu kao dmc sigurno ćeš bljuvati vatru, ali sa pasuljem !!!
Re: GODIŠNJA DOBA
zaboravi | 17/09/2007
Subotnje jutro i spremanje ormara:)
a varjača..o daaa!!