Lepe reči i lepi zalogaji
Generalna | domacica | Septembar 03, 2007,12:24
napokon se završio!
A počelo je ovako :
Pored uobičajenih stvari koje sav normalan svet pakuje kada krene na more, ja pakujem i
-kolekciju začina za koje nisam sigurna da ću naći van mojih omiljenih beogradskih prodavnica
-belu zelen jer crnogorci još nisu naučili kako se kuva prava supa
-poklone za bližu i dalju rodbinu, prijatelje, komšije i još ponekog za svaki sličaj
-mikser sa svom pratećom opremom
-šerpu od 8 l da mogu da skuvam ručak za sve koji slučajno navrate da nam požele dobrodošlicu
Ako ostane mesta spakujem i kupaći kostim, neka se nadje, more je 50 m udaljeno od ulaznih vrata, pa ako nadjem vremena ...
Prvo zaustavljanje je kod rodjaka na otprilike pola puta.
Zagrljaji, poljupci.Reči dobrodošlice.
-Osećajte se kao kod kuće!
Naravno, ja pripasujem kecelju i uzimam varjaču, moj muž zgrabi daljinski od televizora i uvali se u fotelju u strahu da mu ne uvale čekić, šrafciger ili kakvu drugu alatku...
POGAČA SA PEČURKAMA
Potreban materijal
brašno 0.5 kg
jaja 5 komada
kvasac 20 gr
mleko 150 gr
margarin 100 gr
pečurke 800 gr
crni luk 1 veća glavica
pavlaka 150 gr
so
biber
peršunov list
ulje za dinstanje
Način pripreme
Umesiti testo od brašna, 3 jaja, kvasca, mleka i margarina.Podeliti na dva dela i staviti da odstoji najmanje 30 minuta.Pečurke iseckati i izdinstati sa lukom i začinima, prohladiti pa dodati pavlaku umućenu sa dva jaja. Jedan deo testa rastanjiti na veličinu pleha (da prelazi ivice), pa na njega staviti pečurke.Drugi deo testa rastanjiti i iseći na trake širine 1 cm pa poredjati po površini, premazati žumancetom i peći oko 30 minuta na 225 stepeni.
Sledeći | Prethodni | Komentari (8) | Trekbekovi (0)
altamoda | 03/09/2007
Hm... ako Crnogorcima napravis pogacu sa pecurkama.. Ne verujem da ce se oduseviti. :) Napravi ti cicvaru, za svaki slucaj. :)
domacica | 03/09/2007
Nisu ni svi crnogorci isti, posebno ne Bokelji koji ponekad nisu ni sasvim sigurni da li su posebna nacija, ali malo više o tome sutra.
A što se tiče cicvare, davno su je izbacili iz jelovnika-treba mnogo vremena provesti mešajući je.
altamoda | 03/09/2007
hehe.. Lacmani? Vrlo rado cu procitati o nama sutra..znam malo vise,pa ako ti bude trebao neki recept za spremanje muslji, salate od hobotnice, punjenih lignji.. ;)
A cicvara, eh nisu je izbacili iz jelovnika,veruj mi. Cuh nedavno strance u jednom restoranu kako je hvale na sav glas.. ;)
gocineblablabla | 03/09/2007
testa mi slabije idu od ruke, ali prepisaću ovaj recept, možda jednog dana dođe na red! (izgleda da je lak) čula sam za cicvaru, ne znam, možda sam je nekad i probala, kako se ona pravi?
domacica | 03/09/2007
Cicvara je zamešateljstvo kukuruznog brašna, ovčijeg mleka i (ili) sira i kajmaka koje se kuva uz stalno mešanje na tihoj vatri jedno 2-3 sata a može i duže.
gocineblablabla | 03/09/2007
slično kao mamaljuga ili kulja, ali to se ne kuva 3 sata!
Re: GODIŠNJI ODMOR...
dmc | 03/09/2007
very nice :))