Lepe reči i lepi zalogaji
Generalna | domacica | Avgust 10, 2007,14:46

JUNEĆI FRIKANDO
Potreban materijal
v Juneća bela pečenica (oko 1,5 kg)
v Dimljena slanina 250g
v Kisela pavlaka 250g
v Vinsko sirće 300g
v Crni luk 2 manje glavice
v Beli luk 4 čena
v Biber u zrnu 1 kašičica
v Slačica u zrnu 1 kašičica
v So 1 kašika
v Curcuma – začin 1 kašičica
Način pripreme
U dubljoj posudi izmešajte sirće, so, biber i slačicu.Meso operite i izbušite na više mesta, spustite u marinadu, dodajte crni i beli luk i dolijte vode da meso bude u potpunosti pokriveno.
Ostavite poklopljeno u frižideru 24 časa.
Izvadite meso iz marinade, ocedite od viška tečnosti i premažite curcuma.začinom.
Slaninu isecite na režnjeve debljine oko 0.5cm, pa polovinom obložite činiju za pečenje.Stavite meso i prekrijte ostatkom slanine.Poklopite i pecite u rerni na 1800C oko 2 časa.
Pečeno i prohladjeno isecite na šnite debljine oko 1cm.
Kiselu pavlaku izmešajte sa sosom od pečenja.
Neposredno pred služenje poredjajte u činiju naizmenično meso i slaninu, prelijte sosom od pavlake i zapecite desetak minuta na 220 stepeni.

SALATA OD KROMPIRA
Potreban materijal
v Krompir 600 gr
v Praziluk 1 struk (oko 300 gr)
v Celer – koren 300 gr
v Muskat – orah ½ kašičice
v So 1 kašičica
v Majonez 150 gr
v Kisela pavlaka 150 gr
Način pripreme
Krompir obarite u ljusci, prohladite, oljuštite i iseckajte na kockice.Celer narendajte na krupno rende, a praziluk iseckajte na tanke kolutove. Izmešajte povrće, dodajte začine i još jednom dobro izmešajte.Dobro rashladite, ukrasite ružicama od celera, praziluka i crvenog kupusa.Poslužite uz sve vrste mesa i ribe ili kao samostalno jelo.

Sledeći | Prethodni | Komentari (9) | Trekbekovi (0)
becha | 10/08/2007
Jel' mogu ja da se nekako pretplatim na hranu kod tebe?
Kako ti dobro kuvas, to je stvarno za javnu pohvalu.
Sramota me kad pogledam ove moje jadne punjene paprike (mada su one izdasno jelo, traju mi vec tri dana...niko ih ne jede)
Connor MacLeod | 10/08/2007
Ako su na slikama uvek tvoje kreacije (a i ako nisu), dobrovoljno se stavljam na raspolaganje za usvajanje.
Mama, gladan sam !!!
:o)))
domacica | 10/08/2007
tajanstveni, opet neka zbrka jel hoćeš da jedeš ili nove cipele?
becha, za sada ne primam pretplate, pohvale može.A što se tiče pujenih paprika probaj da ih puniš sirom, ukusnije su i kraće traju.
Connor MacLeod, sve su slike moje, kao i ono što je na slikama, pa možeš biti i ti, što da ne obožavam decu i kućne ljubimce.
Uzmi neki sendvič da mi ne umreš od gladi.
Prijatno svima!
Cokoladica | 10/08/2007
E, ja imam dan cokoladnih bananica... Za prethodni sam pravila najlon tortu, a ako znas jos neku sa bananicama, pisi, cekam... :)
Prijatan odmor zelim... :)
goca | 11/08/2007
što mi staješ na muku, jedva se suzdržavam da ne jedem preterano...
Aellycon | 29/11/2021
Стоматология в Москве
https://americandental.ru/
Нам доверяют многие.Комплексный подход. Гарантия качества. Быстрое лечение. Услуги: Правильный прикус, Отбеливание, Восстановление зубов.
americandental.ru
Aanacon | 02/12/2021
Интернет магазин в России!
https://bestledies.ru/
Интернет магазин в России!Нам доверяют многие.Комплексный подход. Гарантия качества.
https://bestledies.ru/ Мы ждем на нашем сайте Вас! Удачных покупок )
Re: SREĆAN VAM DAN PASTE ZA BRIJANJE
tajanstveni | 10/08/2007
DADA DA, NARAVNO DA DA...;-)