Kuhinja i oko nje

Lepe reči i lepi zalogaji

« Decembar 2007 »
Ne Po Ut Sr Če Pe Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Decembar
05

PET MINUTA

Generalna | domacica | Decembar 05, 2007,11:01

Ili – lastiš.
Svi znaju šta je lastiš – gumeni konac obložen nekim drugim materijalom, rastegljiv skoro do beskonačnosti. Izmišljen poglavito zbog onih koji imaju problema sa nedostatkom rupica na kaišu i onih koji vole da drugima daju iluziju slobode.
Vremenski interval – pet minuta – odgovor na mnogobrojna pitanja koja postavljamo ili su nama postavljena, ima istu osobinu – rastegljiv do beskonačnosti.
Kad podjete na zimovanje, letovanje ili izlet sa decom i u glavi počnete da premotavate film tipa zaboravili, niste zaboravili, isključili, niste isključili, ostavili ključ, niste ostavili ključ...sa zadnjeg sedišta usledi pitanje:
- A za koliko stižemo?
Zna se...
Kada počnete da punite kadu i birate aroma therapy penu za kupanje, glas sa druge strane vrata će vas obavezno upitati
- oćeš li skoro?
Kada u nedeljno popodne pratite važnu (a koja nije važna?) fudbalsku utakmicu, naći će se bar dvoje-troje koji će u glas pitati:
- a kada se to završava?
Kada u kuhinji, sa varjačom u jednoj i oklagijom u drugoj ruci, spremate ručak i razmišljate o uvodjenju treće i četvrte brzine,a bogami i ruke
- a za koliko ćemo ručati?
Kada birate haljinu za izlazak
- za koliko si spremna?
Kada popravljate vodokotlić
- oće li to skoro ili da idem u komšiluk?
Uglavnom, odgovor je isti
- za pet minuta!
Dužina intervala od pet minuta najbolje se može opisati onim
- zavisi sa koje strane vrata od toaleta se nalazite-
Elem, današnji recept ima tu osobinu da se može pripremiti za malo više od pet minuta, ali, pojesti se može i za manje.
Prijatno!

PITA OD KROMPIRA

Potreban materijal

v Kore za pitu 500 gr
v Krompir 1 kg
v Beli luk 2 čena
v Crni luk 1 manja glavica
v Kisela voda 200 gr
v Ulje 2+2 kašike
v So 1 kašičica
v Biber-beli ½ kašičice

Način pripreme

Crni luk sitno iseckajte i prodinstajte na 2 kašike ulja. Dodajte ispasiran beli luk, izmešajte i prohladite.
Krompir oljuštite i narendajte na kripno rende. Posolite, pobiberite pa dodajte luk.
Dobro promešajte i podelite na tri dela.
Pomešajte kiselu vodu sa ostatkom ulja.
U četvrtasti pleh (veličine 28x40 cm) redjajte kore navlažene mešavinom kisele vode i ulja i posle svake tri kore rasporedite fil.
Poslednji red kora premažite sa malo ulja i stavite pleh u rernu zagrejanu na 220 stepeni.
Pecite20 – 25 minuta.
Isecite dok je vruće ( kore neće pucati), prohladite i poslužite uz sve vrste napitaka.


Sledeći | Prethodni | Komentari (21) | Trekbekovi (0)

Komentari

Re: PET MINUTA

biljana | 05/12/2007

Kod mene tih pet minuta uglavnom traju malo duze, tako da vecinom krenem da radim nesto malo ranije nego sto sam planirala.
A sto se kupatila tice, bukvalno rezervisem termin. Idem po kuci i pitam sve da li im treba kupatilo narednih sat vremena, pa tek onda kad uspostavim dogovor sa svima udjem da se kupam. Ili, jednostavnije, sacekam da svi odu na spavanje, pa se onda opustam u punoj kadi.

Re: PET MINUTA

shadow | 05/12/2007

Savet - ne kupas se nego se tuširaš. I opet će ti meriti prolazno vreme. Nema pomoći. Moja aroma terapija se svodi na dnevni boravak i paljenje duft-lampi od čega je njima muka, pa je meni muka od njih jer misle da meni ni od cega nije muka pa u krug...

Re: PET MINUTA

domacica | 05/12/2007

@biljana, ta sa odlaskom na spavanje kod mene je neupotrebljiva, svi ležu posle mene
@shadow, krug ne gine, svaki traje pet minuta
Prijatno obema!

Re: PET MINUTA

hyperblogger | 05/12/2007

hehehe... stvarno, 5 minuta je nekako omiljeni odgovor :) ja se takodje najavljujem po 1h unapred pre no sto okupiram kupatilo, ali kad ga okupiram, nema izlazenja ma koliko neko kukao ispred vrata... onda je odgovor: idi u podrum.... hahahaha!
odlican rucak! prijatno!

Re: PET MINUTA

flordeluna | 05/12/2007

nemam tih problema, kod mene obicno 5 minuta traje 3... ali, imam problema sa drugima, kod kojih 5 minuta traje kao vecnost...i onda poludim...

Re: PET MINUTA

domacica | 05/12/2007

@hyperblogger, stvarno je tih pet minuta pravi lastiš!
Prijatno!

Re: PET MINUTA

jera | 05/12/2007

samo ne precizirati.
kada ćeš izaći iz kupatila?
odgovor: Hoću!
kada ćeš napraviti vodokotlić?
odgovor: Hoću!
pa mislim i to je odgovor. smijuk, cerek!
pozdrav!

Re: PET MINUTA

domacica | 05/12/2007

@flordeluna, blago onima oko tebe, a ti nauči da upotrebljavaš lastiš!
Prijatno!

Re: PET MINUTA

domacica | 05/12/2007

@jera, bravo, ali šta ćemo sa utakmicom?xexexexe
Prijatno!

Re: PET MINUTA

jera | 05/12/2007

kada se završava utakmica?
odgovor: Hoće, naravno da će se završiti, mora da se završi, čim je počela, mora i da se završi, smijuk, cerek!
pozdrav!

Re: PET MINUTA

mladiluk | 05/12/2007

A gdje da nađem crni luk???

Re: PET MINUTA

domacica | 05/12/2007

@mladiluk, probaj na pijaci ili u sveprisutnom maxiju, sigurno ima neki na pet minuta od tvog prebivališta!
Prijatno!

Re: PET MINUTA

siljka | 05/12/2007

U mojoj porodici postoji drugi termin,beskonačne dužine-sutra ću!

Re: PET MINUTA

mladjan | 05/12/2007

moj sinonim za lastis je: josh malo, sad cu...

Re: PET MINUTA

domacica | 05/12/2007

@siljka, dobro je dok nije prekosutra
§mladjan, i taj termin je dobar, važno je da je rastegljivo
Prijatno oboma!

Re: PET MINUTA

kaleidoskop | 05/12/2007

kaleidoskop

izgleda da svaka porodica ima svoj lastiš. kod nas je to "evo". kako kažeš, važno je da je rastegljivo!

Re: PET MINUTA

domacica | 05/12/2007

@kaleidoskop, baš tako
Prijatno!

Re: PET MINUTA

vastag | 05/12/2007

Nema margarina...to je recepat za mene..
a sto se tice onih pet minuta...samo da ne bude onaj "berberski" pet minuta.
Pozdrav, i Prijatno!

Re: PET MINUTA

domacica | 05/12/2007

@vastag, ja u pitama i kolačima skoro uopšte ne koristim margarin, pa biće još...
a što se tiče berberskih pet minuta i oni su jaaaako rastegljivi.
Prijatno!

njam njam

nakit | 05/12/2007

izgleda primamljivo.... :)

Re: PET MINUTA

domacica | 05/12/2007

@nakit, posle pet minuta ili...?
Prijatno!

Dodaj komentar





Zapamti me

Pretraži
Najnovije...
  • OBOJENO TRAŽENJEM
  • SLIKE...
  • ZAPIS DUŠE
  • SVE PRODJE...
  • KIKI, MIKI, RIKI
  • ZDRAVO
  • ĆUTANJE
  • IMA ŽIVOTA...
  • ZASEDANJE KRIZNOG ŠTABA
  • NA PLUS ČETRDESET
Kategorije
  • Generalna [341]
  • grickalice za dokolicu [141]
  • kulinarstvo [11]
  • domaći zadatak [12]
  • internet [2]
  • brojke i slova [0]
Arhiva
  • April 2013 [1]
  • Mart 2013 [1]
  • Februar 2013 [3]
  • Januar 2013 [3]
  • Avgust 2012 [1]
  • Jul 2012 [1]
  • April 2012 [1]
  • Februar 2012 [2]
  • Januar 2012 [5]
  • Decembar 2011 [4]
  • Novembar 2011 [6]
  • Oktobar 2011 [5]
  • Avgust 2011 [4]
  • Jul 2011 [3]
  • Jun 2011 [3]
  • Maj 2011 [1]
  • April 2011 [2]
  • Mart 2011 [1]
  • Februar 2011 [3]
  • Januar 2011 [4]
  • Decembar 2010 [3]
  • Novembar 2010 [2]
  • Oktobar 2010 [2]
  • Septembar 2010 [2]
  • Avgust 2010 [4]
  • Jun 2010 [3]
  • Maj 2010 [6]
  • April 2010 [6]
  • Mart 2010 [1]
  • Februar 2010 [8]
  • Januar 2010 [7]
  • Decembar 2009 [9]
  • Novembar 2009 [9]
  • Oktobar 2009 [7]
  • Septembar 2009 [5]
  • Avgust 2009 [10]
  • Jul 2009 [15]
  • Jun 2009 [13]
  • Maj 2009 [17]
  • April 2009 [17]
  • Mart 2009 [18]
  • Februar 2009 [17]
  • Januar 2009 [19]
  • Decembar 2008 [9]
  • Novembar 2008 [11]
  • Oktobar 2008 [7]
  • Septembar 2008 [8]
  • Avgust 2008 [13]
  • Jul 2008 [18]
  • Jun 2008 [15]
  • Maj 2008 [18]
  • April 2008 [18]
  • Mart 2008 [16]
  • Februar 2008 [14]
  • Januar 2008 [15]
  • Decembar 2007 [13]
  • Novembar 2007 [19]
  • Oktobar 2007 [19]
  • Septembar 2007 [21]
  • Avgust 2007 [8]
  • Jul 2007 [10]
Moji linkovi
Generalna
ne propuštam da posetim
Meni
  • Početna strana
  • Arhiva
  • Fascikle
  • Administracija
Sindikat
  • RSS 0.90
  • RSS 1.0
  • RSS 2.0
  • Atom
 
Copyright@2007. Reic's Place. All rights reserved. Powered by Lifetype.
Designed by Dieter Schneider, CssTemplateHeaven. Ported to Lifetype by Reic Wang.