Kuhinja i oko nje

Lepe reči i lepi zalogaji

« Septembar 2007 »
Ne Po Ut Sr Če Pe Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Septembar
11

VELIKO HVALA

Generalna | domacica | Septembar 11, 2007,11:02

Nadam se da ste primetili novi dizajn bloga. Meni se jako svidja, a vi javite šta mislite.
Ako ste pomislili da sam napokon naučila HTML, tagove i slične finese, moram da vas razuverim :
Ovaj dizajn je oblikovan zavaljujući jednom Mladji i jednom Vladi kojima veliko hvala.
Ja ću se i dalje držati moje varjače i ostalih kuhinjskih rekvizita, pa zato :
-za Mladju i Vladu kome je uskoro i rodjendan -Još puno da ih proslaviš u zdravlju i veselju!

CAVALERIA RUSTICANA

Potreban materijal

v Jaja 4 komada
v Brašno 1 kašika
v Badem 100 g
v Maline 500 g
v Crno vino 250 g
v Šećer kristal 4 kašike+4 kašike
v Šećer-prah 150 g
v Puding od vanile 2 kesice
v Slatka pavlaka 500 g
v Krem-fix 2 kesice


Način pripreme

Badem poparite, oljuštite, prosušite i sameljite.
Ulupajte čvrst sneg od belanaca, dodajte žumanca, 4 kašike kristal šećera i samleveni badem.Poprašite brašnom i lagano izmešajte.
Pecite koru u okruglom plehu prečnika 24 cm, 12 minuta na temperaturi 220 stepeni. Ohladite.
Puding od vanile pomešajte sa 4 kašike šečera i skuvajte u crnom vinu.Slatku pavlaku ulupajte sa prah-šećerom i krem-fixom podelite na dva dela.Jedan deo polako umešajte u kuvani i prohladjeni puding, a drugi ostavite za preliv.
Maline očistite, operite poprskajte crnim vinom i složite preko ohladjene kore.Prelijte filom i ostatkom šlaga. Ukrasite po želji.

cavaleria rusticana

Da mi dmc ne ostane gladan ( juče sam obećala mesni obrok)

ĆURE U KAPUTIĆU



Potreban materijal



v Ćureće belo meso 1,5 kg

v Hamburška slanina 200 g

v Hleb 200 g

v Peršun list 1 veza

v Dimljena ćuretina 100 g

v Trapist 300 g

v Kajmak 200 g

v So 1 kašičica

v Listovi zelene salate za ukrašavanje





Način pripreme



Meso očistiti od kožice i kostiju i rastanjiti uz pomoć tučka za meso u ploču debljine oko 2 cm.

Za fil natopiti hleb mlakom vodom, ocediti i pomešati sa seckanim peršunom, seckanom dimljenom ćuretinom i 50 g rendanog trapista.

Slaninu iseći na šest dugačkih traka, a ostatak trapista na tanje listove.

Meso posoliti sa obe strane i nafilovati.Urolati ga po dužoj strani..

Vartostalnu činiju premazati komadićem slanine a na dno staviti dva režnja.

Postaviti rolat na podlogu i prekriti ostakom slanine i listovima trapista. Pričvrstiti štipaljkama za meso, poklopiti i staviti u hladnu pećnicu, uključiti na175oC.Peći oko 30 minuta, preliti sokom koji je meso pustilo.Ponovo poklopiti i peći još 30 minuta.

Polovinu kajmaka sipati na tanjir za služenje, staviti na njega isečeno meso i preliti ostatkom kajmaka.Ukrasiti listovima zelene salate ili sezonskim povrćem po izboru.

Može se služiti i toplo i hladno.
cure u kaputicu







Sledeći | Prethodni | Komentari (4) | Trekbekovi (0)

Komentari

Re: VELIKO HVALA

veshtica :) | 11/09/2007

dizajn je bash....svecano kuhinjski :))
bash se lepo slazhe uz teme tvog bloga.
pozz :)

Re: VELIKO HVALA

zaboravi | 11/09/2007

Dizajn je odličan. Baš svečano kuhinjski kako kaže veštica.
Vladi srećan rođendan, torta super izgleda, a ćure u kaputiću, evo kopiram recept:)

Re: VELIKO HVALA

phedredelaunay | 12/09/2007

Dizajn je super. Nego drzi se ti i pera, dobro ti stoji (ne mislim na ono za premazivanje kiflica, ako to jos neko radi, secam se da je moja baba... blah, suvisno je reci da kuhinji nisam vicna)

veliko hvala

Domacica | 12/09/2007

Dobro mi stoji i peruška za premazivanje, hvala na komplimentu, a kiflice premazujem četkicom.

Dodaj komentar





Zapamti me

Pretraži
Najnovije...
  • OBOJENO TRAŽENJEM
  • SLIKE...
  • ZAPIS DUŠE
  • SVE PRODJE...
  • KIKI, MIKI, RIKI
  • ZDRAVO
  • ĆUTANJE
  • IMA ŽIVOTA...
  • ZASEDANJE KRIZNOG ŠTABA
  • NA PLUS ČETRDESET
Kategorije
  • Generalna [341]
  • grickalice za dokolicu [141]
  • kulinarstvo [11]
  • domaći zadatak [12]
  • internet [2]
  • brojke i slova [0]
Arhiva
  • April 2013 [1]
  • Mart 2013 [1]
  • Februar 2013 [3]
  • Januar 2013 [3]
  • Avgust 2012 [1]
  • Jul 2012 [1]
  • April 2012 [1]
  • Februar 2012 [2]
  • Januar 2012 [5]
  • Decembar 2011 [4]
  • Novembar 2011 [6]
  • Oktobar 2011 [5]
  • Avgust 2011 [4]
  • Jul 2011 [3]
  • Jun 2011 [3]
  • Maj 2011 [1]
  • April 2011 [2]
  • Mart 2011 [1]
  • Februar 2011 [3]
  • Januar 2011 [4]
  • Decembar 2010 [3]
  • Novembar 2010 [2]
  • Oktobar 2010 [2]
  • Septembar 2010 [2]
  • Avgust 2010 [4]
  • Jun 2010 [3]
  • Maj 2010 [6]
  • April 2010 [6]
  • Mart 2010 [1]
  • Februar 2010 [8]
  • Januar 2010 [7]
  • Decembar 2009 [9]
  • Novembar 2009 [9]
  • Oktobar 2009 [7]
  • Septembar 2009 [5]
  • Avgust 2009 [10]
  • Jul 2009 [15]
  • Jun 2009 [13]
  • Maj 2009 [17]
  • April 2009 [17]
  • Mart 2009 [18]
  • Februar 2009 [17]
  • Januar 2009 [19]
  • Decembar 2008 [9]
  • Novembar 2008 [11]
  • Oktobar 2008 [7]
  • Septembar 2008 [8]
  • Avgust 2008 [13]
  • Jul 2008 [18]
  • Jun 2008 [15]
  • Maj 2008 [18]
  • April 2008 [18]
  • Mart 2008 [16]
  • Februar 2008 [14]
  • Januar 2008 [15]
  • Decembar 2007 [13]
  • Novembar 2007 [19]
  • Oktobar 2007 [19]
  • Septembar 2007 [21]
  • Avgust 2007 [8]
  • Jul 2007 [10]
Moji linkovi
Generalna
ne propuštam da posetim
Meni
  • Početna strana
  • Arhiva
  • Fascikle
  • Administracija
Sindikat
  • RSS 0.90
  • RSS 1.0
  • RSS 2.0
  • Atom
 
Copyright@2007. Reic's Place. All rights reserved. Powered by Lifetype.
Designed by Dieter Schneider, CssTemplateHeaven. Ported to Lifetype by Reic Wang.