Lepe reči i lepi zalogaji
Generalna | domacica | Avgust 01, 2007,22:17
KROMPIRUŠE
Potreban materijal
Krompir 400 g
Brašno-višenamensko 400 g
So 2 kašičice
Šećer-kristal 2 kašike
Kvasac 50 g
Ulje 50 g
Margarin 50 g
Jaja 2 komada
Mleko 50 g
Susam 25g
Način pripreme
Krompir oljuštite, isecite na kockice, nalijte hladnom vodom samo da ogrezne i kuvajte 20 minuta od momenta kad provri.Dodajte margarin i ulje,propasirajte i prohladite.
Kvasac pomešajte sa šećerom i mlakim mlekom i ostavite da uskisne.
U posudi za mešenje pomešajte brašno i so, dodajte uskisli kvasac i ispasiran krompir. Mutite mikserom ( brzina 2). Kada testo počne da se oblikuje u loptu dodajte žumanca, dobro izmešajte i stavite u frižider da odstoji 30 minuta.
Podelite testo na 24 dela i oblikujte loptice.
Belanca umutite, dodajte susam i premažite ih.
Pecite u rerni zagrejanoj na 225 stepeni oko 15 minuta.
Sledeći | Prethodni | Komentari (5) | Trekbekovi (0)
domacica | 02/08/2007
Pozdravi mamu, biće još krompira, i moja je kuća puna njegovih fanova.
Prijatno!
freedom | 02/08/2007
Ovaj...izvini sto pitam, ali...jel mi zivimo u istoj zgradi? Ista slika je i kod mene svakog jutra. Jedino taj pas sto lupa cinijom nedostaje. Pozdrav
zaboravi | 02/08/2007
Miris svježeg hljeba:)
Budi neke uspomene, uvijek, izgleda svima nama:)
A krompiruše izgledaju super, samo još da probam:)
pozdrav
domacica | 02/08/2007
Kome nedeostaje pas može da usvoji nekog iz azila, ima divnih, traže samo malo pažnje i ljubavi, a mirisi detinjstva stvarno ostaju.
Re: MIRIS SVEŽEG HLEBA
dmc | 02/08/2007
Mhmm :) ovo deluje odlicno :) posto sam inace ljubitelj krompira.. (citaj zivim na njemu i odrastao sam na njemu) .. Mislim da ce mi ovo prijati ;) Ionako je majci nestalo nacina na koje zna spremati krompir :)