Lepe reči i lepi zalogaji
Generalna | domacica | Jul 15, 2009,11:11
Množina imenice koja nas prati poput senke.
Nekad ih je lako zaobići, pobiti, ili jednostavno ne primetiti.
Pred nekima zastanemo, razmislimo, razložimo ih...
Prihvatimo ih kao neminovne, poput aksioma, ili ih svesno zanemarimo i teramo po svom.
Neke su visoke i nezaobilazne kao Himalaji, nepreplovljive kao koralni sprudovi, nepredvidive kao cunami...
Kada nam odgovaraju mašemo njima kao zastavom, kad nam onemogućavaju namere ili želje, pokušavamo da ih šutnemo kao probušenu loptu...
Elem, ako vam nije jasno „šta je pisac hteo da kaže", činjenica je da je ovaj blog prevashodno napravljen zbog toga da vas ubedi koliko lepote ima u jelima koja sami pripremite, tako da znate šta vam je sad činiti.
Zasukati rukave i put pod noge do kuhinje.
PILEĆA KREM-ČORBA
Potreban materijal
Pileći bupci 300 grZelen za supu 1 veza
Brašno 1 kašika
Mleko 100 gr
Peršun-list 1 kašika seckanog
Biber-beli ¼ kašičice
So po ukusu
Način pripremeOčišćenu zelen i bupce preliti sa 1.5 litar hladne vode, posoliti po ukusu i kuvati dok ne omekšaju ( oko 1 sat). Iseckati šargarepu i bupce, a belu zelen ispasirati i pomešati sa brašnom, biberom i hladnim mlekom pa uz stalno mešanje sipati u čorbu. Kuvati 2-3 minuta na sasvim laganoj vatri i poslužiti toplo posuto seckanim peršunom.
Sledeći | Prethodni | Komentari (21) | Trekbekovi (0)
casper | 15/07/2009
Cinjenica je da ja ne volim da kuvam!
Pozdrav!
Daca | 15/07/2009
Činjenice govore iako ih ništa ne pitamo.To potvrđuju i tvoji
predivni recepti.
domacica | 15/07/2009
@nastasja, važno je da si razumela, a za čorbicu je lako - promeniš vrstu mesa i eto onog što voliš
Prijatno!*
domacica | 15/07/2009
@šuky, nisam ni sumnjala da ćeš zbrisati prvom zgodnom prilikom
Prijatno!
domacica | 15/07/2009
@casper, zar i ti sine Brute!?
Prijatno!*
domacica | 15/07/2009
@daca, hvala na lepom mišljenju
Prijatno!
mandrak72 | 15/07/2009
Volim da se motam oko kuhinje i volim sve one mirise. Ponekad više i od samog jela, ali volim učestvovati.
pozdrav
poluuspavanka | 15/07/2009
Ni ja ne volim bupce, ali poenta je u kuvanju, a da kuvam - volim. I obozavam belu pileću čorbu
pricalica | 16/07/2009
Ко не воли бубце нек пребаци код мене, молим. Мада би више пријао сос уз њих и кувани кромпир и шаргарепа. Поздрав!**
domacica | 16/07/2009
@sanjarenja56, kad se mora nije teško, zar ne?
Prijatno!**
domacica | 16/07/2009
@mandrak72, lepo je znati da svoj čarobni prah koristiš i u "prozaične" svrhe kao što je kuvanje
Prijatno!
domacica | 16/07/2009
@poluuspavanka, lepo je znati da smo istomišljenici
Prijatno!
domacica | 16/07/2009
@pričalica, primljeno k znanju draga. slede sos i prilozi na mediteranski način
Prijatno!**
talas | 16/07/2009
Uh, gometrija, filozofija, vremena, ljudi, zamenice, imenice, pridevi, promene.
Probaj, probacu, probao, ukusno, hvala!
E sada, zavrni, zavrnuh i pobegoh. Ne volem da kuvam, osim kad moram.
Pozdrav.
:))
anam | 16/07/2009
Činjenice su činjenice
treba ih uzeti gole i istinite onakve kakve jesu....zašto onda zažmurimo???:)
domacica | 17/07/2009
@talas, od svega pomalo - činjenica da je ukusnije
Prijatno!
domacica | 17/07/2009
@anaM, pa kad zažmurimo ne vidimo ih, ali nažalost ne prestaju da postoje. i da se kočopere
Prijatno!**
anam | 17/07/2009
Eh, domaćice,
lakše nam je kad zatvorimo oči,
pomislimo nestaće i činjenice:)
Re: ČINJENICE
nastasja | 15/07/2009
bubci dovoljno gadno zvuce i izgledaju da im ne bi prisla, a kamoli stavila ih u corbu (ne volim iznutrice da jedem, grozim se toga!).... a govedja corbica ili , svejedno pileca, sa mesom - ok ....
:))))))
a sve sam te razumela i saljem ti pozdrave i zagrljaj veliki, domacice !!!!!!