ČETIRI ČAVKE NA ČUNU
Generalna | domacica | Avgust 03, 2007,12:47
čuče i čekaju svoje čavčiće.Ova jezikolomka ima parafrazu :
-Na svakom serveru zlobnici čekaju da te zaraze.
Elem, odlučimo juče moj PC i ja da malo prošvrljamo po omome što se nekad zvalo Global Village (ime iz poznatih razloga promenjeno u Global Garbage), ali se brže-bolje vratimo.On sa virusima, ja sa glavoboljom.
Zato danas postimo i družimo se samo sa proverenima.
Onima koji i inače upražnjavaju post petkom moram da kažem da sam vegeterijanac i da zato ovo naglašavam.
POSNA PITA OD TIKVICA
Potreban materijal
v Tikvice 1 kg
v Beli luk 3 čena
v Peršun 1 veza
v So 3 kašičice
v Paradajz 2 komada
v Margarin 250 g
v Brašno 2,25 šolje
v Hladna voda 6 kašika
v Ulje 4 kašike
Način pripreme
Tikvice oljuštiti, izrendati i pomešati sa dve kašičice soli.Ostaviti da odstoji najmanje 30 minuta i dobro ocediti.Paradajz popariti kipućom vodom, oljuštiti i iseckati na kockice.Beli luk ispasirati.Zagrejati ulje, dodati beli luk, paradajz i tikvice i dinstati na tihoj vatri 20 minuta.
Brašno prosejati i pomešati sa solju, dodati margarin isečen na listiće i uz stalno mešenje postepeno dodavati vodu, kašiku po kašiku.Kada se od testa formira lopta (posle oko 3 minuta mešenja) staviti je u frižider da odstoji najmanje 15 minuta.
Testo podeliti na dva dela u odnosu 1:2.Veći deo razviti u ploču debljine oko 1 cm i njome prekriti dno i stranice pleha.Sipati prohladjene tikvice, posuti seckanim peršunom i poklopiti drugim delom testa.Ivice donjeg dela testa preklopiti preko gornje kore i pritisnuti.Izbosti viljuškom na nekoliko mesta i peći oko 20 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 220 stepeni.
Sledeći | Prethodni | Komentari (4) | Trekbekovi (0)
Re: ČETIRI ČAVKE NA ČUNU
goca | 03/08/2007
iznenadila sam se kad sam pročitala da si vegetarijanac, znači većinu stvari koje nam preporučuješ, ti ni ne probaš! ustvari ne znam da li jedeš tzv. beli mrs? (jaja, sir, mleko, puter...ribu, morske plodove...)sve u svemu recepti su ti dobri, volim da pripremam hranu koja se brzo i jednostavno pravi!