Lepe reči i lepi zalogaji
Generalna | domacica | Decembar 17, 2009,11:11
Prednovogodišnja euforija posuta snegom na granama i bljuzgavicom-klizavicom na trotoarima povela me duž niza lokala u obližnjoj ulici.
Sem razgledanja onog što sigurno neću kupiti, jedina namera mi je bila da pronadjem crni konac i upotpunim usahle zalihe u priboru za šivenje.
Putešestvije započinjem od kafe-poslastičarnice. Lepo uredjene i pune primamljivih poslastica.
Preskačem.
Zlatara sa blindiranim vratima i izlogom koji svetluca srećom nema istaknute cene u izlogu tako da je padanje (u nesvest) moguće samo zbog klizavog trotoara.
Prodavnica za fancy bebe izmamila mi je osmeh kad mi je Deda-Mraz namignuo i mahnuo.
Zaobišla. Još mi ništa iz nje nije potrebno.
Jedan uz drugi dva lokala brze hrane. Pravi marketinški potez – ako Vam je preostalo para dok ste do njih stigli sigurno ste ogladneli.
Istanjen, da ne kažem sasvim prazan novčanik napuniće se u banci koja je sledeća u nizu.
Taman dovoljno da u apoteci koja sledi kupite nešto protiv glavobolje ili kremu za sunčanje (podrazumeva se da idete na skijanje, zar ne?).
Ako u prethodnoj banci niste imali dovoljno para na računu, odmah je tu, pored apoteke, i sledeća.
Reklamira se sloganom – Na pravom ste putu.
Pored nje je jedna od 358742 kockarnica-kladionica.
E, baš smo svetski nastrojeni.
Zaostatak iz prohujalih vremena je preko puta.
Dom zdravlja.
I da ne zaboravim, nadjoh i crni konac. U kineskoj prodavnici u blizini pijace. U kompletu sa još trideset jednim, raznih boja. Da mi se slaže sa kvalitetom boja na monitoru.
Ako je neko poželeo da se zasladi posle ovakve šetnje, a ne posti, verovatno će se pridružiti mojoj dragoj Dženiti koja će svoje momke obradovatiTORTA DINASTIJA
Potreban materijal
jaja 10 komada
orasi 300 gr seckanih
brašno 3 kašike
prašak za pecivo pola kesice
puding od vanile 2 kesice
mleko 0.5 l
šećer-prah 250 grputer 500 gr
čokolada 150 grNačin pripreme
Za kore umutiti belanca sa 300 gr kristal-šećera, dodati brašno, seckane orahe i prašak za pecivo.Ispeći dve kore u četvrtastom plehu. Temperatura pečenja 180 stepeni, vreme oko 15 minuta.Za fil skuvati puding sa 4 kašike šećera i ohladiti mešajuć
i. Puter dobro umutiti pa dodati žumanca umućena sa prah-šećerom. Sve sjediniti pa podeliti na dva dela. Jedan deo ostaviti žut, a u drugi dodati omekšalu čokoladu.Kore preseći na pola i filovati naizmenično žutim i braon filom. Ukrasiti po želji: šlagom, mlevenim orasima,itd… Poslužiti rashladjeno
Sledeći | Prethodni | Komentari (30) | Trekbekovi (0)
domacica | 17/12/2009
@anam, grickaj, grickaj, ali kuglice-zeleno zlatne ne zaboravljaj
Prijatno!
tuzna | 17/12/2009
Postim,ali se nauzivah u pogledu :) A ova tvoja setnja bas zna da izgladni coveka!:*
sanjarenja56 | 17/12/2009
Ogladnih od traženja crnog konca...slično sam prošla kad sam tražila beli konac...ali sam ga našla u "Maji" u Zemunu. Cmok za moju seku!
casper | 17/12/2009
Ja danas idem da placam racune...
Sigurna sam da cu moci 16 postica da napisem gde sam sve bila i koliko mi je pritisak skocio.
:))))
aleksairon96 | 17/12/2009
kako si stavio ovu temu na blog
jer ocu i ja da je stavim ali malo drugaciju
nastasja | 17/12/2009
mmmmmm :)
Jovan s.s | 17/12/2009
Baš mi opo šećer..pozdrav..
mandrak72 | 17/12/2009
Ponekad mi se čini da je neko pažljivo planirao raspored lokala. I uvijek se sjetim jedne reklame za bože oprosti pogrebno društvo koje kaže. Ukoliko vam niko ne može pomoći mi smo tu.
Malo šale nije zgorega, al zato za dobar kolač uvijek ime mjesta.
pozdrav
nastasja | 17/12/2009
hahah Mandrak, koliko je samo takvih reklama, takoreci - crnog humora :))) ajoooj ahahahhah
mandrak72 | 17/12/2009
Nastasja ali što je još gore pored pogrebnog društva prvi lokal apoteka. tako da reklama ima smisla. hahaha
pozdrav i tebi
domacica | 17/12/2009
@mezimče, kad prija očima i noge se odmore, zar ne?
Prijatno!
domacica | 17/12/2009
@sanjarenja56, ja se prisetih onih dobrih starih robnih kuća u kojima je bilo svega - "od igle do lokomotive"
Prijatno!
domacica | 17/12/2009
@casper, ma šta 16, kad plaćaš račune to je kao godina dugačko
Prijatno!
domacica | 17/12/2009
@aleksairon96, ova tema je sa dajta lifetype, a kako se postavljaju nove teme pogledaj u pomoć.blog.rs, sve je lepo objašnjeno
Prijatno!
domacica | 17/12/2009
@nastasja, jao al' ti se svidelo
Prijatno!
domacica | 17/12/2009
@jovan s, s, znači stigao post taman na vreme da pomogne
Prijatno!
domacica | 17/12/2009
@mandrak, i ja mislim da su vrhunski marketing gurui osmišljavali raspored lokala, ko da im odoli
Prijatno!
suky | 17/12/2009
pozdrav domaćice...
kod tebe uvek puno poslastica...
;)))
behappy | 17/12/2009
Jao sto ne volEm tu Novu Godinu...
strasnoo...
Ljubim te:*
Slatkise obozavam...
pricalica | 17/12/2009
А јел може нешто друго уместо ораса? А рецепт може да послужи некад ако не сад, кад престане дијета, хе, хе.
п.с.: Надам се да конац не пушта боју...
AnaM | 17/12/2009
Kupila danas... dve za sreću i naravno za jelku:)))
domacica | 18/12/2009
@šuky, lepo je ponovo videti tvoj osmeh
Prijatno!
domacica | 18/12/2009
@behappy, ma samo se ne treba previše sekirati oko nje. dodje i začas ostari. pa ode
Prijatno!
domacica | 18/12/2009
@sanjarenja56, kad prodje ludnica praznika i praznih novčanika
Prijatno!
domacica | 18/12/2009
@pričalica, može lešnik ili kikiriki. a konac ne pušta boju, nadam se. još nije stigao na red za pranje
Prijatno!
domacica | 18/12/2009
@anaM, za sreću crvene a za jelku zlatne, ili nekako drugačije?
Prijatno!
Re: TRAŽEĆI CRNI KONAC
anam | 17/12/2009
Njam njam... prvo ću da gricnem, a onda u potragu za svećicama... bliže se praznici, i jedna kugla nova, za sreću... i načiće se još ponešto:)))