Lepe reči i lepi zalogaji
Generalna | domacica | Novembar 06, 2011,11:11
Šeta ulicama i parkovima osmehujući se.
Sedne na klupu ili za sto u uglu kafića, posmatra prolaznike...
Pozdravlja ponekog laganim naklonom ili skidanjem šešira.
A ti šeširi su posebna priča.
Uvek u skladu sa godišnjim dobom i cvetom u rupici revera.
Leti je to slamni sa trakom u boji mora i vlažnog peska, jesenji je kicoški žirardo sa trakom u bojama šuštavog lišća i mirisnih plodova.Zimska ušanka sa odbleskom pahulja i zaledjenih jezera liči na polarnog medveda koji jedva čeka da bude zamenjen prolećnim.
Polucilindrom sa trakom od mladih trava, ljubičica i majskih ruža.
Deca ga radoznalo posmatraju, mladi sa nevericom, a stariji mu otpozdravljaju osmehom.
Niko ne zna gde zapravo stanuje. Ni zašto nekad nestane ukoliko ga neko uporno prati.
Gospodin Zaborav.
Nisam ga sretala ovih dana, pa ispunjavam obećanje dato AnaM – recept po njenom ukusu:
PUNJENE TELEĆE GRUDI
Potreban materijal
Teleće grudi 1.5 kgKulen 150 gr
Jaja 1 komad
Hleb 150 gr
Crno vino 0.5l
Biber u zrnu 1 kašičica
Puter 2 kašike
Peršun-list 1 kašika seckanog
So po ukusu
Način pripremeIzvući kosti iz mesa i staviti ga u sud sa vinom kome je dodat biber u zrnu. Ostaviti na hladnom najmanje 2 časa.
Hleb potopiti u malo mlake vode, ocediti i pomešati sa peršunom i seckanim kulenom. Dodati razmućeno jaje i ujednačiti masu.
Ovom masom napuniti ocedjeno i posoljeno meso i staviti u tepsiju premazanu puterom. Poklopiti i staviti u hladnu rernu. Podesiti temperaturu na 180 stepeni i peći oko 2 časa.
Poslužiti toplo uz prilog od povrća.
Sledeći | Prethodni | Komentari (23) | Trekbekovi (0)
anam | 06/11/2011
Želela bih da upoznam gospodina Zaborav, ali mi ne da gospodin Sećanje, svakog trenutka je samnom...
Toooooo... to je recept.... nema travuljine... samo meso meso:))
ancisal | 06/11/2011
Domacice, bas si lepo opisala sesire, kao da sam osetila miris mora, i miris nase jeseni...
A Anam me ozbiljno iznenadila... Vredjas mi biljke? Ima li nesto lepse od kuvanih sojinih odrezaka, sa zelenom salatom i pire krompirom? :) Ima li nesto lepse od testenina sa pavlakom i jajima? :)
Ima li nesto lepse od gibanice, moje omiljene, na mnooogo nacina? :)
persefona | 06/11/2011
Ah, taj zaborav:)))
tako bih, ponekad volela da ga sretnem... jer, toliko je toga...nezaboravnog...
ps mada ovaj recept može da posluži u svrhe trenutnog zaboravljanja:)))
merkur | 06/11/2011
Divno je zaborav zaodenuti sesirom! Pa, jos raznim u skladu s' godisnjim dobom :))))
razmisljanka | 06/11/2011
Tako bih volela da ga ponekad sretnem. Što kaže anam, g-din Sećanje me ne napušta. Čudi me da mi na čelu ne piše "Memory full".
Recept je po mom ukusu, mljac mljac! :-)
lora1 | 06/11/2011
Eto, ja volim sesire, i drago setam uz G Zaborav.Zavara me tek ponekad,kao da ode od mene,samo znam...da sa promenom sesira vrati se kao G_din Secanje,al' znam da ce jednom ponvo doci..
Ovde ima lepog za dusu a i za stomak
sanjarenja56 | 06/11/2011
Naizmenično prošetati sa Sećanjem, pa Zaboravom...bio bi recept za ravnotežu u životu.
domacica | 06/11/2011
@pričalica, s jelom ili bez njega gospodin zaborav, čini mi se, sam bira kad će nas posetiti
Prijatno!
domacica | 06/11/2011
@anaM, oni su dobri drugari, od one vrste koja se slatko smeje kad biramo jednog, a drugi umesto njega društvo nam pravi
Prijatno!
domacica | 06/11/2011
@ancisal, drago mi je da ti se dopalo. u to ime podeliću s tobom prilog od povrća. a dodaću i malecko parče gibanice ( izvini što je malo, svi u kući je obožavamo:))
Prijatno!
domacica | 06/11/2011
@persefona, kad se svi uslovi steknu, srešćeš gospodina, možda će ti praviti društvo kad mu spremiš ručak koji voli:)
Prijatno!
P.S. pesma je na jednoj od mojih omiljenih play-lista, uvek me podseti...
domacica | 06/11/2011
@merkur, kad pogledaš pantljike na šeširu odmah poneku lošu/tužnu sekvencu predaš gospodinu kao uzdarje
Prijatno!
domacica | 06/11/2011
@razmišljanka, verujem da i pored "memory full", imaš otškrinuta vrata da ponešto predaš gospodinu kad ga sretneš
Prijatno!
domacica | 06/11/2011
@lora1, poznat mi je taj osećaj - pakovanje drugačije a u unutra sve što je i pre bilo.
hvala na lepom mišljenju
Prijatno!
domacica | 06/11/2011
@sanjarenja56, recepAt sjajan, ali, bojim se, treba mnogo snage da se po njemu upravlja
Prijatno!
anam | 06/11/2011
ancisal
Obožavam biljke u saksiji i bašti:))
Kod tebe neću da dodjem na ručak ni slučajno:))
Dobro, nemoj da plačeš... Salata od paradajza i krastavca, pire može, zelenu ću tebi da ostavim da jedeš sa sojom:))
anam | 06/11/2011
Gibanica se pravi od mesa, ili sira... druge ne priznajem
HAUG!
domacica | 06/11/2011
@razmišljanka, kažu da ga vidjaju na zemunskom keju...
ali, nemoj mu sve dati, nikad se ne zna kad će ti nešto zatrebati:)
Prijatno!
domacica | 06/11/2011
@anam, ne znam šta da ti kažem... ovo Haug je zvučalo vrlo strogo:)))))))))))
Prijatno!
Aanacon | 02/12/2021
Интернет магазин в России!
https://bestledies.ru/
Интернет магазин в России!Нам доверяют многие.Комплексный подход. Гарантия качества.
https://bestledies.ru/ Мы ждем на нашем сайте Вас! Удачных покупок )
Annacon | 02/12/2021
Стоматология в Москвe dentaquest.ru
https://dentaquest.ru/
Нам доверяют многие.Комплексный подход. Гарантия качества. Быстрое лечение. Услуги: Правильный прикус, Отбеливание, Восстановление зубов.
Dentaquest.ru
Re: GOSPODIN SA ŠEŠIROM
pricalica | 06/11/2011
Јој, колико бих ја само ствари желела да заборавим. Сад не знам да ли да се прихватим јела како бих се присетила, или се у јелу заборавила, хе, хе. Грлим!:)