Lepe reči i lepi zalogaji
Generalna | domacica | Februar 04, 2010,11:11
Februarskim stazama koračamo polako moj drugar mesec i ja
Pusto je pokraj reke
Ružniji deo zime gradom vlada
Zora teški oklop oblaka probija
Uželeli smo se beskrajnog plavetnila u kome se more sa nebom spaja
A neko se i uz zubato Sunce probudio
Pa nas podsetio da se i u kuhinji može ugrejati.
Ili rashladiti.
ZIMSKA LEPEZA
Potreban materijal
v Juneće meso (rozbratne) 1 kg
v Svinjsko meso (krmenadle) 1 kg
v Integralni baget 12 kriški
v Dimljeni kačkavalj 12 listova
v Dimljena slanina 12 listova
v Senf 2 kašike
v Sirće 0.5 l
v Lovor-list 2 komada
v Crni luk 1 manja glavica
v Biber-crni 12 zrna
v Bosiljak 1 kašičica
v So po ukusu
v Belo vino 0.2 l
Odvojiti meso od kostiju.
Junetinu staviti u marinadu od sirćeta kome je dodat lovorov list, biber i na kriške isečen luk.
Ostaviti na hladnom 12 sati.
Svinjsko meso posoliti po ukusu i začiniti bosiljkom. Ostaviti na hladnom najmanje 2 časa..
U poklopljenom sudu ili kesi za pečenje staviti u hladnu rernu, podesiti temperaturu na 180 stepeni i peći jedan sat od momenta kad rerna dostigne željenu temperaturu.
Junetinu izvaditi iz marinade, dobro ocediti i dinstati na laganoj vatri oko 2 sata povremeno dolivajući vino.
Prohladiti obe vrste mesa i iseći na komade debljine oko 2 cm.
Kriške bageta premazati senfom i na svaku staviti kačkavalj.
U zemljani sud obložen slaninom redjati naizmenično meso i pripremljene kriške hleba.Poklopiti i staviti u rernu na desetak minuta.
Služiti toplo uz priloge od krompira, testenine, pirinča i sve vrste salata.
Sledeći | Prethodni | Komentari (28) | Trekbekovi (0)
AnaM | 04/02/2010
:)))
Neću to da spremam, mnooogooooo komplikovano:)
mira kuglof | 04/02/2010
U, domacice, ovo je mnogo dobro. Menjam kuglof za porciju. Svako dobro.
domacica | 04/02/2010
@jovan s. s, otpozdravljam, nadam se da ti se dopalo
Prijatno!
domacica | 04/02/2010
@anaM, ne budi lenja, zasuči rukave! i... pa dobro skuvaj kafu
Prijatno!
Re: FEBRUAR
Jovan s.s. | 04/02/2010
Pozdrav!