Kuhinja i oko nje

Lepe reči i lepi zalogaji

« Februar 2010 »
Ne Po Ut Sr Če Pe Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            
Februar
04

FEBRUAR

Generalna | domacica | Februar 04, 2010,11:11

Februarskim stazama koračamo polako moj drugar mesec i ja

Pusto je pokraj reke

Ružniji deo zime gradom vlada

Zora teški oklop oblaka probija

Uželeli smo se beskrajnog plavetnila u kome se more sa nebom spaja

A neko se i uz zubato Sunce probudio

Pa nas podsetio da se i u kuhinji može ugrejati.

Ili rashladiti.

 

ZIMSKA LEPEZA

Potreban materijal

v Juneće meso (rozbratne) 1 kg

v Svinjsko meso (krmenadle) 1 kg

v Integralni baget 12 kriški

v Dimljeni kačkavalj 12 listova

v Dimljena slanina 12 listova

v Senf 2 kašike

v Sirće 0.5 l

v Lovor-list 2 komada

v Crni luk 1 manja glavica

v Biber-crni 12 zrna

v Bosiljak 1 kašičica

v So po ukusu

v Belo vino 0.2 l

 

Način pripreme

Odvojiti meso od kostiju.

Junetinu staviti u marinadu od sirćeta kome je dodat lovorov list, biber i na kriške isečen luk.

Ostaviti na hladnom 12 sati.

Svinjsko meso posoliti po ukusu i začiniti bosiljkom. Ostaviti na hladnom najmanje 2 časa..

U poklopljenom sudu ili kesi za pečenje staviti u hladnu rernu, podesiti temperaturu na 180 stepeni i peći jedan sat od momenta kad rerna dostigne željenu temperaturu.

Junetinu izvaditi iz marinade, dobro ocediti i dinstati na laganoj vatri oko 2 sata povremeno dolivajući vino.

Prohladiti obe vrste mesa i iseći na komade debljine oko 2 cm.

Kriške bageta premazati senfom i na svaku staviti kačkavalj.

U zemljani sud obložen slaninom redjati naizmenično meso i pripremljene kriške hleba.

Poklopiti i staviti u rernu na desetak minuta.

Služiti toplo uz priloge od krompira, testenine, pirinča i sve vrste salata.

Sledeći | Prethodni | Komentari (28) | Trekbekovi (0)

Komentari

Re: FEBRUAR

Jovan s.s. | 04/02/2010

Pozdrav!

Re: FEBRUAR

AnaM | 04/02/2010

:)))
Neću to da spremam, mnooogooooo komplikovano:)

Re: FEBRUAR

mira kuglof | 04/02/2010

U, domacice, ovo je mnogo dobro. Menjam kuglof za porciju. Svako dobro.

Re: FEBRUAR

domacica | 04/02/2010

@jovan s. s, otpozdravljam, nadam se da ti se dopalo
Prijatno!

Re: FEBRUAR

domacica | 04/02/2010

@anaM, ne budi lenja, zasuči rukave! i... pa dobro skuvaj kafu
Prijatno!

Re: FEBRUAR