Lepe reči i lepi zalogaji
Generalna | domacica | Februar 04, 2010,11:11
Februarskim stazama koračamo polako moj drugar mesec i ja
Pusto je pokraj reke
Ružniji deo zime gradom vlada
Zora teški oklop oblaka probija
Uželeli smo se beskrajnog plavetnila u kome se more sa nebom spaja
A neko se i uz zubato Sunce probudio
Pa nas podsetio da se i u kuhinji može ugrejati.
Ili rashladiti.
ZIMSKA LEPEZA
Potreban materijal
v Juneće meso (rozbratne) 1 kg
v Svinjsko meso (krmenadle) 1 kg
v Integralni baget 12 kriški
v Dimljeni kačkavalj 12 listova
v Dimljena slanina 12 listova
v Senf 2 kašike
v Sirće 0.5 l
v Lovor-list 2 komada
v Crni luk 1 manja glavica
v Biber-crni 12 zrna
v Bosiljak 1 kašičica
v So po ukusu
v Belo vino 0.2 l
Odvojiti meso od kostiju.
Junetinu staviti u marinadu od sirćeta kome je dodat lovorov list, biber i na kriške isečen luk.
Ostaviti na hladnom 12 sati.
Svinjsko meso posoliti po ukusu i začiniti bosiljkom. Ostaviti na hladnom najmanje 2 časa..
U poklopljenom sudu ili kesi za pečenje staviti u hladnu rernu, podesiti temperaturu na 180 stepeni i peći jedan sat od momenta kad rerna dostigne željenu temperaturu.
Junetinu izvaditi iz marinade, dobro ocediti i dinstati na laganoj vatri oko 2 sata povremeno dolivajući vino.
Prohladiti obe vrste mesa i iseći na komade debljine oko 2 cm.
Kriške bageta premazati senfom i na svaku staviti kačkavalj.
U zemljani sud obložen slaninom redjati naizmenično meso i pripremljene kriške hleba.Poklopiti i staviti u rernu na desetak minuta.
Služiti toplo uz priloge od krompira, testenine, pirinča i sve vrste salata.
Sledeći | Prethodni | Komentari (28) | Trekbekovi (0)
AnaM | 04/02/2010
:)))
Neću to da spremam, mnooogooooo komplikovano:)
mira kuglof | 04/02/2010
U, domacice, ovo je mnogo dobro. Menjam kuglof za porciju. Svako dobro.
domacica | 04/02/2010
@jovan s. s, otpozdravljam, nadam se da ti se dopalo
Prijatno!
domacica | 04/02/2010
@anaM, ne budi lenja, zasuči rukave! i... pa dobro skuvaj kafu
Prijatno!
domacica | 04/02/2010
@mira kuglof, pa za kuglof, možeš uzeti po porciju za svakog svog ukućanina
Prijatno!
mesecina | 04/02/2010
Фебруар ми није најомиљенији месец...стварно је ово ружнији део зиме...
Видим да је и Месец присутан па сам свратила само да вас поздравим :)
lady88 | 04/02/2010
Prava zimska hrana nem sta hmmmmm svidja mi se recept,al na prolece teretana:)Pozdrav
Talas | 04/02/2010
Uh kako je tuzna ona reka, sama i sa pustim obalama.
Kad ce to prolece vec jednom?
Joj sto je dobar recept.
:))
Pozdrav.
behappy | 04/02/2010
Eh jedva cekam da ovaj i sledeci mesec prodju nekako... Posle pocinje godina :)
:*
pricalica | 04/02/2010
А ја јела пихтије, тако да ћу ово морати да оставим за вечеру, хе, хе. А што клија нека клија. Поздрав.***
krilaandjela | 04/02/2010
Њам Њам
domacica | 04/02/2010
@nesanica, komplikovano nije, časna reč. skupo jeste, ali i nije za svaki dan, samo za posebne prilike pa se ta falinka može progledati kroz prste
Prijatno!
domacica | 04/02/2010
@mesečina, o Mesec je moj stari drugar, pa mu opraštam što se javlja i kad je u toku mesec koji nije po mojoj volji
Prijatno!
domacica | 04/02/2010
@lady88, drago mi je da ti se dopalo, ali kad dodje proleće, bolje šetnja nego teretana. bar meni
Prijatno!
domacica | 04/02/2010
@talas, sama i pusta, ali i ona sanja dan kad ćemo joj ponovo u pohode, s udicom ili osmehom
Prijatno!
domacica | 04/02/2010
@behappy, sasvim sam sigurna da će godina za tebe početi čim te ugreje zagrljaj nekog posebnog Sunca
Prijatno!
domacica | 04/02/2010
@pričalica, pa može i za večeru draga, podgrejaću malo
Prijatno!
mandrak72 | 04/02/2010
Evo miris klope probija međunarodne blokade. Lijepo miriše.
Slika sa mora. Gdje beše uslikana.
pozdrav
casper | 04/02/2010
Nema mi komentara...
Rekoh jos koji dan pa da ozivimo reku.
Setnja ce nam pomoci da ne mislimo na hranu:)
poluuspavanka | 04/02/2010
He,he, prvo si nas smrzla pa onda u kuhinji zagrejala!!!
Ha, ha, baš prava poslastica za ovu zimu predugačku :) Pozdrav!
domacica | 05/02/2010
@mandrak72, hvala Bogu pa za ovo odašiljanje mirisa nije potrebna viza. a slika je snimljena sa brda iznad Herceg-Novog
Prijatno!
domacica | 05/02/2010
@casper, dobra šetnja je mač sa dve oštrice - može i izazvati apetit
Prijatno!
P.S. pre par dana i ja sam imala problema sa nestajanjem komentara, ili je net ili blog-servis
domacica | 05/02/2010
@poluuspavanka, pa znaš kako kažu - smiješane najlakše se piju
Prijatno!
anam | 05/02/2010
kakvo divno, sočno meso, prste da poližeš... a ja kupila neku sojetinu:)))
domacica | 05/02/2010
@anaM, ne kukaj, nego to što si kupila iskoristi na najbolji mogući način
Prijatno!
Re: FEBRUAR
Jovan s.s. | 04/02/2010
Pozdrav!