Kuhinja i oko nje

Lepe reči i lepi zalogaji

« Novembar 2011 »
Ne Po Ut Sr Če Pe Su
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Novembar
15

ŠVALJA BEZ NAPRSTKA

Generalna | domacica | Novembar 15, 2011,11:11

Retko kroji i šije po porudžbini.

Ali uredno uzima mere i zapisuje u notes sa bezbroj stranica.

Sasluša tražioca, ponekad se osmehne, ponekad rukom odmahne...

Od jednostavne haljine ume čudo da napravi dodajući karnerčiće, porupčiće, vezene detaljčiće ili strogo ispeglane faltice.

Ponekad doda i ukras koji se može uplesti u kosu.

Kao mašnica sećanja...

Prilikom šivenja ne koristi naprstak.

Pa se ubode...

I zaboravi da izvadi špenadle.

Haljina postane bockava.

Ali, ne možete je zameniti.

Sa setom otvorite orman i poželite da neku od starih - raskošnih, meko prijatnih ponovo obučete.

Džaba Vam trud.

Ova najnovija se pribila uz Vas.

Bocka li bocka...

Jer, gospodjica švalja Vreme ne prima prigovore.

Koliko je bockava ova sadašnjica ne mora niko da Vam kaže.

Znate i sami da svaku špenadlu-nevolju morate nekako sami izvaditi.

Jedan od načina je svakako i poseta kuhinji.

KIĆANKE – PIROŠKE PIROĆANSKE

I varijanta - slano                       II varijanta - slatko

Potreban materijal                     Potreban materijal

Hleb – 1 vekna (oko 600gr)      Hleb – 1 vekna (oko 600 gr)

Jaja 2 komada                          Laneno seme – mleveno 4 kašičice

Prašak za pecivo 1 kašičica      Prašak za pecivo 1 kašičica

Šargarepa 3-4 komada             Jabuke 3-4 komada

Paprika 3-4 komada                  Suvo groždje 100 gr

Crni luk 1 manja glavica            Rum 3 kašike

Beli luk 2 čena                          Šećer 2 kašike ( med 1 kašika)

So po ukusu                             Šećer-prah 4-5 kašika

Ruzmarin 1 kašičica                 Cimet 1 kašičica

Ulje za pržrnje                          Ulje za prženje

Način pripremeSa hleba starog najmanje jedan dan oštrim nožem odstraniti koricu. I

seći na kocke i natopiti mlakom vodom. Ostaviti oko pola sata pa ocediti.

Za slanu varijantu iseckati luk, paprike i šargarepu i izdinstati na malo ulja. Posoliti po ukusu i dodati izmrvljen ruzmarin.

U ocedjen hleb dodati u
mućena jaja, ohladjeno povrće i prašak za pecivo.

Uz pomoć kašike umočene u toplo ulje vaditi kićanke i pržiti oko 2 minuta sa svake strane.Poslužiti toplo

uz sve vrste mlečnih napitaka.

Za slatku varijantu seme lana pomešati sa 4 kašičice mlake vode i praškom za pecivo pa umešati u ocedjen hleb.

Jabuke narendati, izmešati sa suvim groždjem, rumom i šećerom (medom) i dodati u pripremljen hleb.

Pržiti na isti način kao i slane.

Gotove kićanke posuti prah-šećerom pomešanim sa cimetom.

Poslužiti toplo uz voćne sokove.

Sledeći | Prethodni | Komentari (18) | Trekbekovi (0)

Komentari

Re: ŠVALJA BEZ NAPRSTKA

razmisljanka | 15/11/2011

Ponekad zaboravi špenadle, ali ume i da tapacira... Njene kreacije nosimo ponekad zadovoljno, ponekad gunđajući, ali ne obazire se ona. Ko ima mnogo špenadli i posluša tvoj savet da posećuje kuhinju, hmmm...

Re: ŠVALJA BEZ NAPRSTKA

casper | 15/11/2011

Ah, to vreme... i njegove bodljice....

Re: ŠVALJA BEZ NAPRSTKA

spinner | 15/11/2011

Bocka bocka, i te kako...

Re: ŠVALJA BEZ NAPRSTKA

sanjarenja56 | 15/11/2011

sanjarenja56

Toj švalji prigovarati ne vredi ni kad nam loše skroji i sašije.

Re: ŠVALJA BEZ NAPRSTKA

anam | 15/11/2011

anam

Koliko god se trudili nezavršen porub, zaboravljena igla, neispeglan šav, jer ništa, baš ništa pod kapom nebeskom nije idealno...čak ni u snovima...

Re: ŠVALJA BEZ NAPRSTKA

biljanak | 15/11/2011

Eh, pa vi sad terajte modu:).

Re: ŠVALJA BEZ NAPRSTKA

domacica | 15/11/2011

@razmišljanka, he, he, može zaraditi i poneku pribadaču, sasvim sigurno
Prijatno!

Re: ŠVALJA BEZ NAPRSTKA

domacica | 15/11/2011

@casper, ma džaba ih bilo, kupiću klješta :)
Prijatno!

Re: ŠVALJA BEZ NAPRSTKA

domacica | 15/11/2011

@spinner, obrni, okreni, uvek nešto bocka...
Prijatno!

Re: ŠVALJA BEZ NAPRSTKA

domacica | 15/11/2011

@sanjarenja56, baš tako - prigovore ne trpi, ali ako pokažemo zube...
Prijatno!

Re: ŠVALJA BEZ NAPRSTKA

domacica | 15/11/2011

@anaM, savršeno sam saglasna:)
Prijatno!

Re: ŠVALJA BEZ NAPRSTKA

domacica | 15/11/2011

@biljanak, eh, pusto žensko - voli da je u trendu pa to tije:))))))
Prijatno!

Re: ŠVALJA BEZ NAPRSTKA

merkur | 15/11/2011

Sve, sve al' samo da ne bocka. Nek strci, nek je neporubljeno, nek...dodacu neki detalj i glavu gore pa napred. Al' kad bocka, hm...izem ti svalju ;)
Lepo skrojen post, pa jos u dve varijante.

Re: ŠVALJA BEZ NAPRSTKA

domacica | 17/11/2011

@merkur, mislim da smo davno naučili da i to bockanje sa osmehom otrpimo.
Prijatno!

Re: ŠVALJA BEZ NAPRSTKA

pricalica | 05/12/2011

Бирам слано! Машем! :)

Re: ŠVALJA BEZ NAPRSTKA

domacica | 07/12/2011

@pričalica, i moj farot je slana varijanta
Prijatno!

Стоматология в Москве

Aellycon | 29/11/2021

Стоматология в Москве
https://americandental.ru/
Нам доверяют многие.Комплексный подход. Гарантия качества. Быстрое лечение. Услуги: Правильный прикус, Отбеливание, Восстановление зубов.
americandental.ru

Стоматология в Москвe eвропейские матрериалы

Ajjllycon | 15/12/2021

Стоматология в Москвe
https://soyfer.ru/
Центр профессиональной стоматологии - услуги платной стоматологии и лицевой хирургии в Москве
https://soyfer.ru/

Dodaj komentar





Zapamti me

Pretraži
Najnovije...
  • OBOJENO TRAŽENJEM
  • SLIKE...
  • ZAPIS DUŠE
  • SVE PRODJE...
  • KIKI, MIKI, RIKI
  • ZDRAVO
  • ĆUTANJE
  • IMA ŽIVOTA...
  • ZASEDANJE KRIZNOG ŠTABA
  • NA PLUS ČETRDESET
Kategorije
  • Generalna [341]
  • grickalice za dokolicu [141]
  • kulinarstvo [11]
  • domaći zadatak [12]
  • internet [2]
  • brojke i slova [0]
Arhiva
  • April 2013 [1]
  • Mart 2013 [1]
  • Februar 2013 [3]
  • Januar 2013 [3]
  • Avgust 2012 [1]
  • Jul 2012 [1]
  • April 2012 [1]
  • Februar 2012 [2]
  • Januar 2012 [5]
  • Decembar 2011 [4]
  • Novembar 2011 [6]
  • Oktobar 2011 [5]
  • Avgust 2011 [4]
  • Jul 2011 [3]
  • Jun 2011 [3]
  • Maj 2011 [1]
  • April 2011 [2]
  • Mart 2011 [1]
  • Februar 2011 [3]
  • Januar 2011 [4]
  • Decembar 2010 [3]
  • Novembar 2010 [2]
  • Oktobar 2010 [2]
  • Septembar 2010 [2]
  • Avgust 2010 [4]
  • Jun 2010 [3]
  • Maj 2010 [6]
  • April 2010 [6]
  • Mart 2010 [1]
  • Februar 2010 [8]
  • Januar 2010 [7]
  • Decembar 2009 [9]
  • Novembar 2009 [9]
  • Oktobar 2009 [7]
  • Septembar 2009 [5]
  • Avgust 2009 [10]
  • Jul 2009 [15]
  • Jun 2009 [13]
  • Maj 2009 [17]
  • April 2009 [17]
  • Mart 2009 [18]
  • Februar 2009 [17]
  • Januar 2009 [19]
  • Decembar 2008 [9]
  • Novembar 2008 [11]
  • Oktobar 2008 [7]
  • Septembar 2008 [8]
  • Avgust 2008 [13]
  • Jul 2008 [18]
  • Jun 2008 [15]
  • Maj 2008 [18]
  • April 2008 [18]
  • Mart 2008 [16]
  • Februar 2008 [14]
  • Januar 2008 [15]
  • Decembar 2007 [13]
  • Novembar 2007 [19]
  • Oktobar 2007 [19]
  • Septembar 2007 [21]
  • Avgust 2007 [8]
  • Jul 2007 [10]
Moji linkovi
Generalna
ne propuštam da posetim
Meni
  • Početna strana
  • Arhiva
  • Fascikle
  • Administracija
Sindikat
  • RSS 0.90
  • RSS 1.0
  • RSS 2.0
  • Atom
 
Copyright@2007. Reic's Place. All rights reserved. Powered by Lifetype.
Designed by Dieter Schneider, CssTemplateHeaven. Ported to Lifetype by Reic Wang.