Danas je Ognjena Marija, pravoslavni praznik poznat najviše po tome što donosi letnje oluje sa grmljavinom.
Osveženje.
Ako ste zaturili kišobran naivno verujući da vam neće biti potreban, sedite kod kuće
(šljapkanje po baricama je odavno "out")
i naravno priredite sebi i svojima iznenadjenje zvano :
PARADAJZ PUNJEN PEČURKAMA
Potreban materijal
v Paradajz 12 komada
v Pečurke 500g
v Puter 1 kašika
v Ulje 2 kašike
v Pirinač 1 šoljica
v Peršun list 1 veza
v So 1 kašičica
v Limun 1 komad
v Krem sir 150g
v Ementaler 100g
Način pripreme
Pečurke isecite i izdinstajte na ulju, dodajte puter, pola veze iseckanog peršuna, so i potpuno ohladite.
Pirinač obarite u blago zakiseljenoj vodi, ocedite i ohladite.
Sa paradajza odsecite kapice, izdubite sredinu i ostavite da se ocedi.
Izmešajte ohladjene pečurke, pirinač i krem-sir, napunite paradajz,stavite kapice i ukrasite kriškama ementalera i grančicama peršuna.
Dobro rashladite i poslužite uz kifle od integralnog brašna i zemičke.
Re: DANAS JE
goca | 30/07/2007
OGNJENA MARIJA JE HRIŠĆANSKI PRAZNIK, A O NJENIJ VELIČINI GOVORI I TO, DA JE PRIZNAJU I TURCI!
DAJ NEKI RECEPT ZA KOLAČE KOJI SE LAKO PRAVE
POZDRAV!