Lepe reči i lepi zalogaji
Generalna | domacica | Jul 23, 2007,19:33
Za dobar početak nedeljnog ručka, institucije poznate i kao"Supa, pile i kolači" druženje sa proširenom familijom probajte supu po kojoj je bila poznata moja nana.
Potrebne namirnice v Pileće belo meso 1 komad (oko 400 g)v Juneće grudi (rebra) 400 gv Šargarepa 4 komadav Peršun koren 2 komadav Paškanat koren 2 komadav Paradajz 1 komad (2 kašike soka od paradajza)v Paprika-babura 1 komadv Crni luk 1 glavicav Beli luk 2 čenav Tost-hleb 4 parčetav Beli sir (sremski) 200 gv Ren – strugani 4 kašičicev začin od povrća po izboru 2 kašike
Način pripreme
Meso i povrće očistite, operite i stavite u lonac, nalijte 2,5 l vode i kuvajte 1,5 sati od momenta kad provri
Tost-hleb isecite na četiri dela i ispecite.Ohladite i premažite sirom pomešanim sa seckanim peršunom i renom.
Meso i šargarepu iz supe iseckajte na kockice, promešajte i stavite u činiju, prelijte procedjenom supom
U svaki tanjir stavite nekoliko parčića tosta i supu sipajte preko.
Prijatno!Sledeći | Prethodni | Komentari (3) | Trekbekovi (0)
goca | 23/07/2007
ovo mi liči na neku francusku supu, oni obično u nju stavljaju kockice preprčenog hleba!probaću!
domacica | 24/07/2007
Uz malo dobre volje i malo više truda uspećete.I ne nije francuska nego zaječarska. Javite kako vam se svidja.
Re: Nana-Micina supa
dmc | 23/07/2007
Nisam neki kuvar.. doduse oduvek sam voleo da budem ;)) Ko zna :) mozda kasnije i ostvarim ovu zelju :) bar onako maaterski.. INACE dobrodosla na blog.co.yu!!!