Kuhinja i oko nje

Lepe reči i lepi zalogaji

« Jul 2007 »
Ne Po Ut Sr Če Pe Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Jul
23

KUVANJE

Generalna, kulinarstvo | domacica | Jul 23, 2007,18:57

korpa Sport koji je podjednako omiljen i omražen medju pripadnicima oba pola  način  je da pripremite namirnice za konzumiranje.Uglavnom se pod kuvanjem podrazumeva barenje – stavljanje namirnica u vodu i zagrevanje do ključanja. Najjednostavniji način za savladavanje ove veštine je priprema omiljenog jela supe.

Supa je tečni obrok dobijen kuvanjem mesa i povrća u velikoj kojičini vode.

Supa sa «zakuvcima» (patentirani izraz ) nezaobilazni je deo dobrog ručka i uglavnom se služi posle predjela.

Buljon – bistra supa uglavnom se koristi za dalju pripremu

«Zakuvci» :

v    Rezanci

v    Knedle

  

v    Tarana

v    Pirinač

v    Dronjci (ne koristiti krznene)

v    Tost

v    Jaja (bez ljuske)

Supina sestra od tetke je čorba koja sadrži sastojke od kojih je pripremljena, a zarad veće elegancije može se začiniti ili zapržiti (nezavisno od toga da li želite da napakostite nekome ili ne).

 
 Nezaobilazni sastojak svake supe i čorbe je začin od sušenog povrća.

Na našem tržištu prva je bila "Vegeta", pa je to ime bezmalo preraslo u opštu imenicu.

 

.

Nažalost origanalna "Vegeta je izgubila od svog kvaliteta, postala je suviše slana

 

Po mom iskustvu sada je najbolji "BIO-NAČIN"-dodatak jelima sa povrćem koji proizvodi MOĆ PRIRODE.

Pored dobrog izbalansiranog odnosa soli i sušenog povrća ima i prednost u načinu pakovanja-kese u rasponu od 100gr do 1kilograma.

 

lepo postav,jeno 

Sledeći | Prethodni | Komentari (2) | Trekbekovi (0)

Komentari

Re: KUVANJE

zaoduh | 11/10/2007

Ne bih da se direktno mesam u vase kulinarske vestine, ali moram uputiti jedan krajnje dobronameran savet. NEMOJTE koristiti vegetu, niti bilo koje druge poboljsivace ukusa, zato sto svi oni sadrze mono natrijum glutamat(NEUROTOKSIN).Znate one naucne price...mozdane celije su jedine u telu koje se ne obnavljaju, toliko i toliko ih izumre dnevno...sa neurotoksinima to ide oko 100 puta brze(bez preterivanja). Znam da je to vecini prakticno nezamislivo - jelo bez poboljsivaca ukusa, sve uz komentare: pa sta onda da jedem?, kako da jedem bljutavu supu... ali ako ocete zdravlje batalite vegete i slicne gluposti. Uzmite suseno povrce i morsku so(nerafinisanu) izmesajte i eto vam homemade vegete.
Ako vec bez przenja ne mozete, onda koristite kokosovo ulje(majka svih ulja) i ulje grozdjanih semenki, ta ulja su termicki nerazgradiva, za razliku od ostalih. Kada nezdravo ulje termicki obradjujete, dobijate megagiga nezdrav proizvod u kojem pripremate ''zdravu'' hranu za svoju porodicu. A ko zdravlja nema...nema nista. I da ne zaboravim, obavezno deci(mozda i vama) izbacite SVE sugar-free proizvode iz ishrane ako ne zelite da za desetak godina zavrsite poput laboratorijskih miseva, sa rupama u mozgu(doslovce). Aspartam, sorbitol i ostali vestacki seceri, pardon otrovi, spadaju u grupu ekscitotoksina(nadrazuju celiju dok ona ne umre).

Sve vam ovo pisem kako bi vas blog opravdano mogao u svom podnaslovu da sadrzi ''koristite proverene namirnice''.

Pozdrav

JAC Board 9th Class Syllabus

JAC Board 9th Class Syllabus | 11/07/2022

JAC Board 9th Class Syllabus
Jharkhand Students Start to Learn Several Important topics and Concepts of Jharkhand Board 6th, 7th, 8th, 9th, 10th class Syllabus 2023 From in-Depth Articles and interactive Fascinating Lesson videos to Exhaustive List of Resources for Jharkhand Board 6th, 7th, 8th, 9th, 10th class new Syllabus 2023 Available in Hindi, English, Mathematics, Science, Social Science All Subjects. JAC Board 9th Class Syllabus Those Students who are eagerly Searching for Jharkhand 6th, 7th, 8th, 9th, 10th class Syllabus 2023 can get All the Details From This Article, Jharkhand Academic Council (abbreviated as JAC), is an state Government Agency has Provided All the Subject wise Syllabus on their official website Only, To help all the Exam Appearing Students, our Team Collected the Complete Jharkhand 6th, 7th, 8th, 9th, 10th class Syllabus 2023 From the Official Website.

Dodaj komentar





Zapamti me

Pretraži
Najnovije...
  • OBOJENO TRAŽENJEM
  • SLIKE...
  • ZAPIS DUŠE
  • SVE PRODJE...
  • KIKI, MIKI, RIKI
  • ZDRAVO
  • ĆUTANJE
  • IMA ŽIVOTA...
  • ZASEDANJE KRIZNOG ŠTABA
  • NA PLUS ČETRDESET
Kategorije
  • Generalna [341]
  • grickalice za dokolicu [141]
  • kulinarstvo [11]
  • domaći zadatak [12]
  • internet [2]
  • brojke i slova [0]
Arhiva
  • April 2013 [1]
  • Mart 2013 [1]
  • Februar 2013 [3]
  • Januar 2013 [3]
  • Avgust 2012 [1]
  • Jul 2012 [1]
  • April 2012 [1]
  • Februar 2012 [2]
  • Januar 2012 [5]
  • Decembar 2011 [4]
  • Novembar 2011 [6]
  • Oktobar 2011 [5]
  • Avgust 2011 [4]
  • Jul 2011 [3]
  • Jun 2011 [3]
  • Maj 2011 [1]
  • April 2011 [2]
  • Mart 2011 [1]
  • Februar 2011 [3]
  • Januar 2011 [4]
  • Decembar 2010 [3]
  • Novembar 2010 [2]
  • Oktobar 2010 [2]
  • Septembar 2010 [2]
  • Avgust 2010 [4]
  • Jun 2010 [3]
  • Maj 2010 [6]
  • April 2010 [6]
  • Mart 2010 [1]
  • Februar 2010 [8]
  • Januar 2010 [7]
  • Decembar 2009 [9]
  • Novembar 2009 [9]
  • Oktobar 2009 [7]
  • Septembar 2009 [5]
  • Avgust 2009 [10]
  • Jul 2009 [15]
  • Jun 2009 [13]
  • Maj 2009 [17]
  • April 2009 [17]
  • Mart 2009 [18]
  • Februar 2009 [17]
  • Januar 2009 [19]
  • Decembar 2008 [9]
  • Novembar 2008 [11]
  • Oktobar 2008 [7]
  • Septembar 2008 [8]
  • Avgust 2008 [13]
  • Jul 2008 [18]
  • Jun 2008 [15]
  • Maj 2008 [18]
  • April 2008 [18]
  • Mart 2008 [16]
  • Februar 2008 [14]
  • Januar 2008 [15]
  • Decembar 2007 [13]
  • Novembar 2007 [19]
  • Oktobar 2007 [19]
  • Septembar 2007 [21]
  • Avgust 2007 [8]
  • Jul 2007 [10]
Moji linkovi
Generalna
ne propuštam da posetim
Meni
  • Početna strana
  • Arhiva
  • Fascikle
  • Administracija
Sindikat
  • RSS 0.90
  • RSS 1.0
  • RSS 2.0
  • Atom
 
Copyright@2007. Reic's Place. All rights reserved. Powered by Lifetype.
Designed by Dieter Schneider, CssTemplateHeaven. Ported to Lifetype by Reic Wang.