Prebirajući po donjim (slabo korišćenim) fiokama kredenca naidjoh na cedulju - podsetnik :
-brašno
-kvasac
-sapun
-ukupno 4 milijarde
-prodaj blagajničke zapise
-uzmi novih 100 čekova
Podseća li vas ovo na 1993? Na beskonačne redove za sve i svašta, zrikavce u prolazu kod Zelenog venca, francusko-engleski doručak tipa kiflice+čaj (naravno ne engleski već od lipe iz obližnjeg parka)?
Bila je to godina kada smo bili dovedeni u red.
Sada smo opet u redu za pridruživanje, bolji život i naravno u redu za meso, televizore i još ponešto u hipermarketima koji nas svakog vikenda obraduju akcijom nekog neverovatnog sniženja.
Ko voli, slobodno može da se uredi, ja ću napraviti kiflice po spec.receptu.
PIZZINO KIFLICE
Potreban materijal
v Brašno pšenično – višenamensko 800gr
v Šećer 1 kašika
v So 2 kašičice
v Kvasac 20 gr
v Prašak za pecivo 1 kesica
v Ulje 100gr
v Margarin 50gr
v Jaja 1 komad
v Kečap 4 kašike
v Sir – trapist 50 gr
v Šunka 50 gr
v Origano 2 kašičice
v Susam 2 kašike
v Mlaka voda ½ l
Način pripreme
U dubljoj činiji izmešajte kvasac, šećer i malo mlake vode, pa ostavite na toplom da nadodje.
Brašno prosejte sa praškom za pecivo i solju, dodajte nadošli kvasac, ulje i omekšali margarin i zamesite testo postepeno dodajući mlaku vodu.Ostavite na toplom oko pola časa.
Blago ulupajte belance, dodajte kečap, origano, narendani sir i iseckanu šunku.
Nadošlo testo podelite na šest delova, ravucite na debljinu oko 0.5cm i isecite na šest trouglova. U sredinu svakog stavite kašičicu fila i zavijte kiflice.
U podmazan pleh poredjajte kiflice na rastojanju od 2cm, premažite žumancetom i pospite susamom. Pecite u rerni zagrejanoj na 225 C 12 minuta.
Re: BILO, DA LI JE PROŠLO
dmc | 26/07/2007
hehe jeo sam slicne kiflice... ove izgleda ODLICNO!!!!!!!!!! NJAM!!...:>
sto se tice 1993... bas tako.. daleko je bilo, ne zelim ni da se secam toga!!!>.. HUH!.. mozda da se secam da se potrudimo da se ne ponovi!!! da ne prolazimo ponovo kroz iste lekcije :)