Lepe reči i lepi zalogaji
Generalna | domacica | Jul 29, 2011,13:13
Potaknuše me merkur – postom i pričalica – komentarom da neke uobičajene situacije sagledam kroz prizmu sećanja i današnjice.
Nekad:
*
Kad čovek ide sam ulicom i priča govorilo se:Kad vas neko gnjavi
Kad se najave gosti:
Sad:
Kad- Gle jadnika zaboravio mobilni.
Kad vam neko dosadjuje:
Kad banu iznenadni gosti:
- Zovi Kućnu dostavu pizza!
*
Sve se menja, ali ovaj blog, već petu godinu, pokušava ( nadam se ponekog i uspeva) da vas pošalje u kuhinju.Da spojite staro i novo.
Spremite gostima i ukućanima
PIZZA INTEGRALE
Potreban materijal
Brašno- integralno 1 šolja
Brašno – belo višenamensko 1 šolja
Pšenične klice 4 kašikeKvasac 20 gr
Šećer 1 kašikaSo ¼ kašičice
Mlaka voda ½ šolje
Ulje-maslinovo 1 kašika
Plavi patlidžan 1 manji
Tikvice 2 manje
Paradajz 4 srednja
Paprika-babura 2 komada
Bosiljak ½ kašičice suvog+ malo svežih listića
Ulje-suncokretovo 2 kašike
Sir-mocarela ili kačkavalj 200 gr
So po ukusu
Biber po ukusu
Način pripreme Pomešajte obe vrste brašna,pšenične klice i so, pa dodajte kvasac izmešan sa vodom, šećerom i maslinovim uljem. Mutite mikserom dok masa ne postane glatka. Ostavite na toplom oko 30 minuta.Paprike, tikvice i plavi patlidžan isecite na štapiće i prodinstajte na ulju oko 10 minuta. Posolite i pobiberite po ukusu. Prohladite.Paradajz nasecite na kolutove, sir narendajte.
Nadošlo testo razvucite u krug prećnika oko 30 cm i njime obložite podmazan kalup.Stavite u rernu zagrejanu na 220 stepeni i pecite 5 minuta.
Izvadite iz rerne, prekrijte kolutovima paradajza, pospite sušenim bosiljkom i polovinom pripremljenog sira. Poredjajte dinstano povrće, pospite ostatkom sira i vratite u rernu. Pecite još desetak minuta.Ukrasite listićima svežeg bosiljka i poslužite toplo.
Sledeći | Prethodni | Komentari (19) | Trekbekovi (0)
merkur | 29/07/2011
Sad kad je vreme ohladilo, rerne se ponovo zagrejale ;))
Tvoj recept prava inspiracija.
Pozdrav.
mandrak72 | 29/07/2011
Eh kako vrijeme leti. Petu godinu uz najbolje recepte uživali smo svim osjetilima.
Odmah parčence pizze za mene.
pozdrav
pricalica | 29/07/2011
Одлично! Ми треба да време прилагођавамо себи, а не да му се безрезервно повинујемо. Љубим и за рецепат захваљујем, радосно. :)))
pricalica | 29/07/2011
И да, честитам годишњицу! Да нам трајете још дуго и ти и блог, најдража Домаћице! Грлим!:)))
domacica | 29/07/2011
@jovan, s, s, ne znam da li si stariji, ali zasigurno znam da si ns ovom blogu nedostajući!:)
Prijatno!
domacica | 29/07/2011
@merkur, pa moramo se ugrejati kad nam je Sunce otkazalo druženje, zar ne?
Prijatno!
domacica | 29/07/2011
@mandrak72, pa dragi druže evo poveće parče da podeliš sa svojim princezama-slatkišima
Prijatno!
domacica | 29/07/2011
@pričalica, hvala za čestitke, a ako ti se recept dopao zadovoljstvo je moje
Prijatno!
P.S. zapitam se ponekad da li vreme oblikuje nas ili mi njega?*
tanjana | 29/07/2011
Potpuno u tvom stilu :)
Hvala od srca za recept i pridružujem se čestitkama !
mimche | 29/07/2011
Super ! Tome treba težiti, da se modernog hvatamo samo ako donosi poboljšanje, ne trend ... A i tada treba sačuvati klasike i tradiciju i ono domaće ... Šteta što to sve manje ljudi uviđa !
pricalica | 29/07/2011
То зависи од нас. Свако за своје време одговара. Тако причалица расуђује. :)))
domacica | 29/07/2011
@tanjana, hvala na čestitkama, a nadam se da ćeš recepAt isprobati
Prijatno!
domacica | 29/07/2011
@mimche, dopada mi se tvoj način razmišljanja.
Prijatno!
domacica | 29/07/2011
@pričalica, i ja sam za. sem kad okolnosti drugačije ne zapovedaju
Prijatno!
mediterraneo | 29/07/2011
kad je neko uporan i neizbežan kaže se - nakačio se ko smrt na babu, pozdrav
domacica | 06/08/2011
@mediterraneo, surov ali istinit dodatak
Prijatno!
domacica | 06/08/2011
@soft, thanks, I hope the answer was the right one. And delicious too.
Have a nice day!
Re: NEKAD I SAD
Jovan s.s. | 29/07/2011
Nekad i sad ali ja osta isti,malo stariji, koji obožava tvoje recepte.
Veliki pozdrav !!!