Kuhinja i oko nje

Lepe reči i lepi zalogaji

« April 2011 »
Ne Po Ut Sr Če Pe Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
April
03

BUDJENJE PROLEĆA

Generalna | domacica | April 03, 2011,11:11

Na novobeogradski način.

Ili, zašto smo stavili u zapećak čika Jovine reči

- Gde god nadješ zgodno mesto

- Tu drvo posadi...

Kako obezbediti mesto da se četvorotočkaši udobno osećaju?

Stavi decu u kavez

Poseci drveće koje desetinama godina stremi ka Suncu

i pride hlad i čistiji vazduh obezbedjuje

 

Džaba si propupelo...

Ovog proleća nećeš dugu nad rekom obradovati.

A malo drugačije budjenje proleća osetilo se i ovde na blogu.

Nekome su procvetali osmesi, nekome novi nickovi, a neko je odlučio da posadi zdravu hranu.

Pa reših i ja da se pridružim.

Ovoj poslednjoj grupi.

Posadih bećar-paprikaš.

A dok on ne nikne, moraću ostatke prošle jeseni upakovati u

ROLNICE OD KELJA

Potreban materijal

Kelj 1 manja glavica (oko 600 gr)

Pšenica-belija 100 gr

Šargarepa 2 komada

Beli luk 2-3 čena

Aleva paprika 1 kašičica

Začin od povrća 1 kašičica

Biber po ukusu

Paradajz sok 300 ml

Ulje 2 kašike+ 2 kašike

N
ačin pripremeSkuvati pšenicu i prohladiti. Šargarepu narendati i kratko propržiti na ulju. Od glavice kelja odvojiti 12 listova i popariti ključalom vodom. Odstraniti zadebljali deo.

Ostatak kelja iseckati.

Beli luk ispasirati i izmešati sa ostalim začinima, šargarepom i pšenicom. Filovati listove kelja i slagati u zemljani sud premazan uljem i posut seckanim keljom.Zaliti paradajz sokom i staviti u hladnu rernu. Podesiti

temperaturu na 200 stepeni i krčkati oko 30 minuta od momenta kad rerna dostigne željenu temperaturu.

Poslužiti toplo.

Sledeći | Prethodni | Komentari (22) | Trekbekovi (0)

Komentari

Re: BUDJENJE PROLEĆA

casper | 03/04/2011

Mene je duga obradovala koliko i tvoj post.
Dobro nam doslo prolece :)
Pod svojim imenom, i dalje nevidljiva.
Pozdrav!

Re: BUDJENJE PROLEĆA

unajedina | 03/04/2011

unajedina

E moja Domacice,sve manje pravih vrednosti,a sve sto vredi poput tog drveca sto pruza hlad,daje lepe zelene krosnje koje pruzaju grane ka nebu,i obezbedjuje nam malo svezeg kiseonika...treba saseci u korenu.
Odavno vec ucim da koracam ovom planetom,i u ovom zivotu tako sto preskacem,okrecem glavu a sve cesce i zapusim nos.
Cudna neka vremena dosla.
Predivne su ti ove rolnice od kelja,sto se kaze bolan bi ih jeo.
Pozdravljam te!

Re: BUDJENJE PROLEĆA

AnaGram | 03/04/2011

Ove rolnice fantasticno izgledaju - ja cu pokusati danas ;) Hvala.

Re: BUDJENJE PROLEĆA

tanjana | 03/04/2011

Dobro jutro domacice .želim ti lep dan!što se slika tiče u pravu si...na žalost.na receptu se zahvaljujem.ljubim te

Re: BUDJENJE PROLEĆA

sanjarenja56 | 03/04/2011

sanjarenja56

Eh, ti mi se švrćkaš, pa nema ko da me podseti na neka lepa dešavanja :(
A za sve što se naokolo dešava uvek si imala oštro oko i pravu reč. I nikoga gladnim nisi ostavila :)

Re: BUDJENJE PROLEĆA

ameliepoulain | 03/04/2011

Zaboli me svaki put kad vidim šta sve savremeni svet radi. Gde će im duša ako je uopšte imaju.
Juče sam spremala blitvu, a danas mi je divan dan za spremanje kelja, hvala na divnom receptu! :) I baš mi se sviđa ovaj blog, moraću češće da ga posećujem!

Re: BUDJENJE PROLEĆA

hyperblogger | 03/04/2011

o, kako volim kada si tu.
:( tuzno je sto je zalud napupelo .... i sto vise nikada nece dici ruke ka nebu :(

Re: BUDJENJE PROLEĆA

domacica | 03/04/2011

@casper, gde je duga tu si ti. i kad te ne vidim, ostim lagani dodir tvojih krila
Prijatno!
P.S. kad sam juče slikala dugu, setila sam se tebe i pomislila - šteta što nisam u ZOO vrtu, možda bih i lava mogla da uslikam*

Re: BUDJENJE PROLEĆA

domacica | 03/04/2011

@unajedina, nažalost sasvim si u pravu... danas prvi put prodjoh Bulevarom kralja Aleksandra posle one užasne seče platana... nema više dušu ni ta stara ulica... ogoljena, nosa podignutog do neba, tužna...
Prijatno!

Re: BUDJENJE PROLEĆA

domacica | 03/04/2011

@AnaGram, drago mi je što ti se dopada izgled, nadm se da će ga ukus slediti
Prijatno!

Re: BUDJENJE PROLEĆA

domacica | 03/04/2011

@tanjana, dobro veče, dane beše lep i prijatan, nadam se da će ga veče pratiti u stopu
Prijatno!

Re: BUDJENJE PROLEĆA

domacica | 03/04/2011

@sanjarenja56, pa šetam osmeh:))
a lepa dešavanja su uvek dobrodošla.
hvala za lepo mišljenje i
Prijatno!

Re: BUDJENJE PROLEĆA

domacica | 03/04/2011

@ameliepoulain, drago mi je da ti se recept dopao, dobrodošla si u svako doba
Prijatno!

Re: BUDJENJE PROLEĆA

domacica | 03/04/2011

@hyperblogger, lepo je videti te... a ljudi, nažalost, sve manje poštuju remek-dela prirode
Prijatno!

Re: BUDJENJE PROLEĆA

AnaM | 03/04/2011

Može li u saksiju i tvoje rolnice... tek da mi se nadje, zlu ne trebalo:))

Re: BUDJENJE PROLEĆA

domacica | 04/04/2011

@AnaM, pa ako napraviš može. ove smo slatko pokusali...:))
Prijatno!

Re: BUDJENJE PROLEĆA

roksana | 04/04/2011

roksana

Uh, podsetila si me na neko "moje" drveće koje odavno ne pupi i ne raduje se proleću. Živi samo u mom sećanju. Gordo, prelepo, surovo sasečeno....
Hvala za recept, draga...
Veliki pozdrav.

Re: BUDJENJE PROLEĆA

tuzna | 05/04/2011

Ja samo da se javim i zamolim svoju najbolju baba-tetka-strinu da se pridruži i drugoj grupi, ovoj kod koje su procvetali osmesi :) Ne nerviraj se zbog onog što ne možeš promeniti... :*

Re: BUDJENJE PROLEĆA

pricalica | 05/04/2011

Заиста, кад видим да се неко дрво сече, осетим бол. И хајде ако сече старо и труло, али што и не саде ново. А избор хране би могао да поправи и наша (не)дела. Хвала ти, драга!***

Re: BUDJENJE PROLEĆA

domacica | 05/04/2011

@roksana, eh, kao da tugu umesto drveća sade...
Prijatno!

Re: BUDJENJE PROLEĆA

domacica | 05/04/2011

@mezimče, noram priznati da još uvek nisam naučila taj način razmišljanja. ali, osmehe jesam dobro uvežbala. naročito kad ih šaljem posebnim osobama:)*
Prijatno!:)*

Re: BUDJENJE PROLEĆA

domacica | 05/04/2011

@pričalica, baš tako. zaboli, onako potmulo. pa se širi...
Prijatno!
P.S. drago mi je ako ti se recepAt svideo*

Dodaj komentar





Zapamti me

Pretraži
Najnovije...
  • OBOJENO TRAŽENJEM
  • SLIKE...
  • ZAPIS DUŠE
  • SVE PRODJE...
  • KIKI, MIKI, RIKI
  • ZDRAVO
  • ĆUTANJE
  • IMA ŽIVOTA...
  • ZASEDANJE KRIZNOG ŠTABA
  • NA PLUS ČETRDESET
Kategorije
  • Generalna [341]
  • grickalice za dokolicu [141]
  • kulinarstvo [11]
  • domaći zadatak [12]
  • internet [2]
  • brojke i slova [0]
Arhiva
  • April 2013 [1]
  • Mart 2013 [1]
  • Februar 2013 [3]
  • Januar 2013 [3]
  • Avgust 2012 [1]
  • Jul 2012 [1]
  • April 2012 [1]
  • Februar 2012 [2]
  • Januar 2012 [5]
  • Decembar 2011 [4]
  • Novembar 2011 [6]
  • Oktobar 2011 [5]
  • Avgust 2011 [4]
  • Jul 2011 [3]
  • Jun 2011 [3]
  • Maj 2011 [1]
  • April 2011 [2]
  • Mart 2011 [1]
  • Februar 2011 [3]
  • Januar 2011 [4]
  • Decembar 2010 [3]
  • Novembar 2010 [2]
  • Oktobar 2010 [2]
  • Septembar 2010 [2]
  • Avgust 2010 [4]
  • Jun 2010 [3]
  • Maj 2010 [6]
  • April 2010 [6]
  • Mart 2010 [1]
  • Februar 2010 [8]
  • Januar 2010 [7]
  • Decembar 2009 [9]
  • Novembar 2009 [9]
  • Oktobar 2009 [7]
  • Septembar 2009 [5]
  • Avgust 2009 [10]
  • Jul 2009 [15]
  • Jun 2009 [13]
  • Maj 2009 [17]
  • April 2009 [17]
  • Mart 2009 [18]
  • Februar 2009 [17]
  • Januar 2009 [19]
  • Decembar 2008 [9]
  • Novembar 2008 [11]
  • Oktobar 2008 [7]
  • Septembar 2008 [8]
  • Avgust 2008 [13]
  • Jul 2008 [18]
  • Jun 2008 [15]
  • Maj 2008 [18]
  • April 2008 [18]
  • Mart 2008 [16]
  • Februar 2008 [14]
  • Januar 2008 [15]
  • Decembar 2007 [13]
  • Novembar 2007 [19]
  • Oktobar 2007 [19]
  • Septembar 2007 [21]
  • Avgust 2007 [8]
  • Jul 2007 [10]
Moji linkovi
Generalna
ne propuštam da posetim
Meni
  • Početna strana
  • Arhiva
  • Fascikle
  • Administracija
Sindikat
  • RSS 0.90
  • RSS 1.0
  • RSS 2.0
  • Atom
 
Copyright@2007. Reic's Place. All rights reserved. Powered by Lifetype.
Designed by Dieter Schneider, CssTemplateHeaven. Ported to Lifetype by Reic Wang.