Lepe reči i lepi zalogaji
Generalna | domacica | April 07, 2010,11:11
Na temu
„Malo ja, malo ti
Više ja nego ti
Pa ćemo se voleti
Curo ja i ti“...
On:
Mlad, lep i zgodan.
Neiskusan, takoreći zelen.
Savršen partner za bele i roze.
Mirisom na prolećnu svežinu podsećam.
Ona:
Mlada, lepa, obla.
Više bela nego roze.
Savršena partnerka za neiskusne, takoreći zelene.
U lepom društvu rascvetam se kao majska ruža.
Sreli su se...
Ona i On


U prijatnom okruženju zvanom
PUNJENI KROMPIR
Potreban materijal
v Krompir 4 komada
v mileram 1 kašika
v orasi 2 kašike seckanih
v peršun-list 1 kašika seckanog
v rotkvice 1 veza
v muskat-orah 1/8 kašičice
v beli luk 1 čen
v šampinjoni 100 gr
v so po ukusu
Način pripreme
Krompir oprati, preseći na pola po dužini i peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 25 minuta.(U mikrotalasnoj 12 minuta.)
Beli luk ispasirati i izmešati sa mileramom i začinima. Rotkvice iseći na listiće, pečurke izdinstati.
Izdubiti sredinu krompira, ispasirati je i izmešati sa svim ostalim sastojcima. Napuniti školjke i ukrasiti po želji.
Poslužiti kao prilog uz sve vrste mesa ili samostalno jelo uz sezonsku salatu.


Sledeći | Prethodni | Komentari (27) | Trekbekovi (0)
nastasja | 07/04/2010
mmm... Domacice!!! :)
vide li ti one krofnice sto sam ti ostavila ? ;)
unajedina | 07/04/2010
Jede mi se ovo bas.Bas.
Njam ;-)
AnaM | 07/04/2010
he he... i ja sam tu...naročito posle ručka koji sam smandrljala, tek da ne umrem od gladi:)))
AnaM | 07/04/2010
Zašto se krompir zove školjka?:)
sanjarenja56 | 07/04/2010
Kako romantičan uvod! Pa tako treba da počne tvoja knjiga recepata!
mesecina | 07/04/2010
Dopada mi se i uvod, a i nastavak "ljubavne priče" :))
Pozdrav, draga!
mandrak72 | 07/04/2010
Dobro se sjećam kad sam knjigu recepata Vokija Kostića pročitao u dahu non stop slineći nad opisima đakonija i još boljih recepata.
Kod tebe sve upućuje da bi mogla sjajnu knjigu stihova i kratkih uvoda uz brojne recepte da nam serviraš na uživanje.
pozdrav
domacica | 07/04/2010
@mira kuglof, s obzirom da kasnim sa odgovorom nadam se da više nisi gladna
Prijatno!
domacica | 07/04/2010
@nastasja, upravo se vraćam sa jednog lepog mesta gde se oči nauživaše u slasnim duplo punjenim princezicama. znaš gde sam bila zar ne?
Prijatno!
domacica | 07/04/2010
@barbie86, zaključujem da ti se svidelo
Prijatno!
domacica | 07/04/2010
@unajedina, nadam se da je prijalo
Prijatno!
domacica | 07/04/2010
@anaM, pa naravno da si tu kad sam iz proverenih izvora saznala da danas ne rade autobuske linije u tvom kraju!
Prijatno!
P.S. meni liči na školjku kad ga izdubim.
domacica | 07/04/2010
@sanjarenja56, može da počne. ako se sama napiše.
Prijatno!
domacica | 07/04/2010
@mesečina, drago mi je da sam u oba dela posta pogodila ukus
Prijatno!
domacica | 07/04/2010
@mandrak72, hvala na lepom mišljenju, meni je zadovoljstvo da drage ljude obradujem i rečju i zalogajem
Prijatno!
pricalica | 08/04/2010
Што рече неко: једе ми се, али не смем, ух! Но зато смем да прибележим и драгу Домаћицу да поздравим! Грлим!***
domacica | 08/04/2010
@pričalica, pa biće prilika da se recepAt isproba
Prijatno!
Lillian Q | 09/04/2010
Njam! Sve pobrojano volim. Način na koji si to upakovala u priču - DIVNO! Način na koji si upakovala na tanjir - DIVNO! Sutra isprobavam recepAt. Ima ćera da me kune zbog belog luka :-D
poluuspavanka | 10/04/2010
Ha,ha, kakva divna ljubavna prica!!!
Ukusno, nema sta!
domacica | 11/04/2010
@Lillian Q, drago mi je da ti se dopalo, možda ćera ne primeti beli luk jer se maskira zbog drugih začina
Prijatno!
domacica | 11/04/2010
@poluuspavanka, he, he, pa moram priznati da se i meni dopalo
Prijatno!
Lillian Q | 11/04/2010
Ma, i ćera i mama joj vole beli luk ali treba uveče izaći :-D
domacica | 12/04/2010
@Lillian Q, pa zrnce dva karanfilića po starinski ili one čuvene žvake po novom i problem rešen
Prijatno!
Lillian Q | 12/04/2010
Vidiš, nisam znala za karanfilić. Žvake ne konzumiram. Svašta ću ovde naučiti!
domacica | 14/04/2010
@Lillian Q, he, he, ne kaže se džabe uči se čovek dok je živ
Prijatno!
Re: MALI OGLASI...
Mira kuglof | 07/04/2010
Mmmm, njam, njam!!! Nisam doruckovala, a vidi koliko je sati, pojela bih sada ovu slicicu. Veliki pozdrav.