Lepe reči i lepi zalogaji
Generalna | domacica | Novembar 15, 2010,11:11
Novembar nas je počastio Miholjskim letom.
A u oktobru smo slavili.
Vinopije, pivopije, komarci-krvopije obletali su mesta na kojima se slavila uspešna žetva hmelja, pšenice, bogat rod kupina, krušaka, groždja...
Oni koji su sadili, prskali, orezivali, mazili, pazili, zalivali... vinovu lozu, slatke plodove pretočili su u kazane, burad, flaše...
I s osmehom ih nudili.
U malim čašama za degustirati, u plastičnim flašama za poneti kući, u staklenim sa etiketom za pokloniti...
Prvi oktobarski vikend Sremski Krlovci su se, po osamdeseti put, zajedno sa gostima, radovali i ludovali na Groždjenbalu.
Naredne sedmice na redu je bila Topola.
Uz vašarske čarolije i prohladne jesenje kiše dočekali smo i kraj meseca.
Stavili pamet u glavu i posetili Sajam knjiga.
Proslavili medjunarodni dan štednje.
Stara slovenačka izreka kaže – Štedi se kad se ima.A istanjenom kućnom budžetu ćemo pomoći i kad, pored neta, prosurfujemo i po frižideru.Pronadjemo par ostataka, ponešto dodamo i spremimo
3K I BS MUSAKA
Potreban materijal
Krompir 4 komada
Karfiol 1 manja glavica
Kukuruz-šećerac 4-5 kašika ( 1 klip)
Brokoli 1 veća glavica
Susam 3 kašike
Meso iz supe (pileće, juneće) oko 300 grJaja 3 komada
Jogurt 300 ml
Začin od povrća 1 kašičica
Puter (margarin) 1 kašika
Način pripreme
Karfiol i brokoli izdeliti na cvetiće i bariti 10 minuta u posoljenoj vodi. Krompir očistiti i iseći na tanje kolutove, meso iseckati.
Vatrostalnu činiju premazati puterom, posuti susamom i poredjati kolutove krompira. Preko njega rasporediti meso pa prekriti cvetićima karfiola i brokolija. Posuti kukuruzom i preliti jajima umućenim sa jogurtom i začinom od povrća.
Staviti u hladnu rernu, podesiti temperaturu na 220 stepeni i peći oko 20 minuta od momenta kad rerna dostigne željenu temperaturu.
Sledeći | Prethodni | Komentari (16) | Trekbekovi (0)
domacica | 15/11/2010
@behappy, i ova majska ruža je radosno dočekala ovakve jesenje dane
Prijatno!
pricalica | 17/11/2010
Мени тренутно више пријају догађања, него храна, тако да се духовно нахраних текстом пре јела. Машем!*
Talas | 17/11/2010
Lepi dogadjaji, lep novembar.
Musakicu da uzmem, al malo parcence.
:)))
domacica | 18/11/2010
@pričalica, važno je da bar neka reč korist donese
Prijatno!
domacica | 18/11/2010
@Talas, lepo, lepo, samo mi nešto sumnjiv ovaj smešak na musaku!:))))))))))
tamonekalujka | 18/11/2010
Aj spremi musaku od ostataka iz mog frizidera-pasteta,margarin,slako od smokava,tegla paprike,rakija i Febricet!
Mira kuglof | 18/11/2010
Verovala ti meni, ili ne, bas mi je trebao dobar recept za musaku, a ovaj je odlican. Hvala ti za podsecanje.
domacica | 19/11/2010
@tamonekalujka, možda neće biti musaka, ali evo predloga
ispasiraj čen belog luka, izmešaj sa paštetom,pa na parčad hleba premazanu margarinom stavljaj naizmenićno naseckanu papriku i puslice od ove mase. za desert posluži slatko od smokava ( mljac, njam, šmrc, ja ga nemam). Nadam se da je Febricet samo za ne daj Bože, a ako nije brzo ozdravljenje podmlatku
Prijatno!:))
domacica | 19/11/2010
@Mira kuglof, drago mi je ako sam pomogla
Prijatno!
AnaM | 21/11/2010
Musaka je verovatno odlična, ali ruža me je oduševila:))kao da je proleće...
Srk | 21/11/2010
Pozdrav Domaćici od domaćina sa Avale:))
domacica | 21/11/2010
@AnaM, ti bi verovatno ibacila zeleniš, ali može i tako da prodje
Prijatno!
domacica | 21/11/2010
@Srk, domaćine, uživaj u Miholjskom letu i spremaj drva za zimu!
Prijatno!:)))))))))
poluuspavanka | 02/12/2010
Kod tebe uvek isto - prijatno, toplo i ukusno... Zadovoljstvo je vratiti se u kuhinjicu prave domaćice ;)
domacica | 09/12/2010
@poluuspavanka, lepo je ponovo te sresti. znači uživanje je obostrano
Prijatno!
Re: OKTOBERFEST...
behappy | 15/11/2010
E baš volim što nam je podareno miholjsko leto!
Beše ovo najlepša jesen. Sa malo kiše i mnogo sunčanih dana.
Pozdrav!
(Musaka je uvek dobrodošla!)